EUROLEAGUE

Μπουρούσης σημαίνει ριμπάουντ

Μπουρούσης σημαίνει ριμπάουντ

Τα 14 ριμπάουντ που μάζεψε ο Γιάννης Μπουρούσης κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης συνιστούν τη δεύτερη καλύτερη εφετινή επίδοση του Καρδιτσιώτη σέντερ, ο οποίος συνεχίζει να βελτιώνει τις ατομικές επιδόσεις του (ΠΙΝΑΚΕΣ)!

Οι δυο κορυφαίοι ριμπάουντερ στην ιστορία της Euroleague βρέθηκαν χθες (5/2) στο παρκέ του Barclaycard Center, εκεί όπου η Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση έριξε στα... σχοινιά τη Ρεάλ Μαδρίτης του Φελίπε Ρέγιες, φτάνοντας τις τρεις συνεχόμενες νίκες στον ΣΤ' όμιλο του Top-16 και "σημαδεύοντας" τα playoffs.

Λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση στη Μαδρίτη, ο Πάμπλο Λάσο υπενθύμισε ότι "η Ρεάλ συμμετείχε σε όλους τους διαθέσιμους τελικούς με τον Μπουρούση στο ρόστερ της" και παραδέχτηκε ότι πλέον ο 32χρονος διεθνής σέντερ αισθάνεται σημαντικός στην ομάδα του. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής αναμέτρησης, οι Μαδριλένοι προσπάθησαν να περιορίσουν τον Μπουρούση, ο οποίος ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 4 πόντους ενώ ο απολογισμός του κόντρα στην πρώην ομάδα του ήταν 7 πόντοι με 5/6 βολές, 1/3 δίποντα και 0/4 ριμπάουντ.

Στο μεταξύ, τα 14 ριμπάουντ συνιστούν τη δεύτερη καλύτερη εφετινή επίδοση για τον ηγέτη της Λαμποράλ Κούτσα, αμέσως μετά τα 15 ριμπάουντ (career high) που μάζεψε στο ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ! O "Big Bou" είναι ο κορυφαίος ριμπάουντερ στην εφετινή διοργάνωση με 149 "σκουπίδια" σε 16 αγώνες (9.31 μ.ό.), αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον πρώην συμπαίκτη του στη "Βασίλισσα", τον Μεξικανό Γκουστάβο Αγιόν! Επίσης φιγουράρει στη δεύτερη θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ όλων των εποχών στην ιστορία της διοργάνωσης με 1.342 ριμπάουντ, πίσω μόνο από τον Φελίπε Ρέγιες (1.440)!.

Το Euroleague Greece συγκέντρωσε και παρουσιάζει τα πεπραγμένα του Γιάννη Μπουρούση, σε ό,τι αφορά το κομμάτι των ριμπάουντ.

Το TOP-10 του Μπουρούση, φέτος

Μπουρούσης σημαίνει ριμπάουντ

Τα Career Highs

Related content

Οι κορυφαίοι ριμπάουντερ της σεζόν 2015-16

Μπουρούσης σημαίνει ριμπάουντ

Οι κορυφαίοι ριμπάουντερ της Euroleague

Μπουρούσης σημαίνει ριμπάουντ
TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ