EUROLEAGUE

"Μπουρούσης, ο νέος ήρωας της Βιτόρια!"

"Μπουρούσης, ο νέος ήρωας της Βιτόρια!"

Ο ρεπόρτερ της Λαμποράλ Κούτσα στην El Correo, Carlos Pérez de Arrilucea, γράφει στο Euroleague Greece για τον Γιάννη Μπουρούση και τους Βάσκους που κάποτε τον μισούσαν και πλέον τον λατρεύουν!

Η αυριανή (23/10, 21:30) αναμέτρηση στη Fernando Buesa Arena ανάμεσα στη Λαμποράλ Κούτσα και τον Ολυμπιακό έχει ξεχωριστή σημασία για τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος θα τεθεί για μια ακόμα φορά αντιμέτωπος με την ομάδα όπου αγωνίστηκε για μια πενταετία (2006-11) πριν αποχωρήσει για την Αρμάνι, τη Ρεάλ Μαδρίτης κι εν συνεχεία τους Βάσκους.

Ο διεθνής σέντερ ήταν η τελευταία μεταγραφή της Λαμποράλ ωστόσο έχει προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα της νέας του του ομάδας και τις απαιτήσεις του κόουτς Βέλιμιρ Περάσοβιτς, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του σε MVP της 2ης αγωνιστικής στη Liga Endesa , έπειτα από όσα έκανε στο ματς με την Ομπραντόιρο.

Οι Βάσκοι θέλουν να πετύχουν την πρώτη τους νίκη στην εφετινή Euroleague κόντρα στους Πειραιώτες και ο ρεπόρτερ της Λαμποράλ Κούτσα στην El Correo, Carlos Pérez de Arrilucea, γράφει στο Euroleague Greece για τον νέο ήρωα στΗ Βιτόρια!

"Απέμεναν μόνο τρεις εβδομάδες για την έναρξη της σεζόν όταν η Λαμποράλ Κούτσα κάλεσε τον Γιάννη Μπουρούση κι ενώ όλος ο κόσμος περίμενε ότι ο OD Ανοσίκε θα είχε τον ρόλο του σέντερ στην ομάδα της Βιτόρια, στο πλευρό των Ντάρκο Πλάνινιτς και Ιλιμάνε Ντιόπ! Παρ όλα αυτά, κάτι έλειπε από το ρόστερ της Μπασκόνια. Έλειπε η ποιότητα, το ύψος και η εμπειρία. Ο Μπουρούσης, λοιπόν, έμοιαζε… ξεχασμένος στην αγορά των free agents, παρά τις εμφανίσεις του στο πρόσφατο EuroBasket με την ελληνική Εθνική ομάδα. Ξαφνικά, ένα ήρεμο πρωινό Κυριακής κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ρόστερ είχε κλείσει, ανακοινώθηκε ότι υπέγραψε στη Λαμποράλ!

Ο Έλληνας σέντερ ήταν η τελευταία καλοκαιρινή προσθήκη όμως έχει ταιριάξει τέλεια στα πλάνα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Έκανε double-double στις δυο νίκες απέναντι στην Εστουντιάντες και την Ομπραντόιρο για τη Liga Endesa. Πραγματοποίησε ένα τρομερό τέταρτο δεκάλεπτο κόντρα στην ομάδα της Γαλικίας (σ.σ. 11 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 5 κερδ. φάουλ, 24 ranking) σε μια από τις παραστάσεις που είχαν ξεχάσει οι φίλοι της Λαμποράλ από κάποιον ψηλό της ομάδας τους τα τελευταία χρόνια!

Ο Μπουρούσης, τον οποίο οι φίλοι της Μπασκόνια κάποτε μισούσαν σαν bad boy, μαζί με τον Θοδωρή Παπαλουκά στις αναμετρήσεις με τον Ολυμπιακό, έγινε πλέον ο νέος τοπικός ήρωας στη Βιτόρια! Σύμφωνοι, ο Έλληνας παίκτης γνωρίζει καλά ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη για την ομάδα που πλέον δεν διαθέτει τα μπάτζετ των προηγούμενων χρόνο. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι τα πραγματικά τεστ των Βάσκων είναι η Euroleague, κόντρα σε ανταγωνιστικά κλαμπ και ισχυρούς επενδυτές.

Κατά τη διάρκεια μια συζήτησης με δημοσιογράφους αυτή την Τρίτη, ο «Μπου» αρνήθηκε τον ρόλο του ηγέτη, δίνοντας προτεραιότητα στο σύνολο και εξηγώντας με χαμόγελο ότι οι συμπαίκτες του τον βοηθούν πολύ. Το επόμενο ραντεβού είναι αυτό με τον Ολυμπιακό, την ομάδα όπου μεγάλωσε ως παίκτης και απέκτησε τη φήμη του. Όλα αυτά είναι ιστορία και ο Μπουρούσης είναι ένας μαχητής με χαρακτήρα Βάσκου. Το καλύτερο στην περίπτωσή του είναι ότι αυτός ο ρόλος του αρέσει!".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ