EUROLEAGUE

Μπλάζιτς: "Δεν περίμενα τόσο εύκολη πρόκριση"

Μπλάζιτς: "Δεν περίμενα τόσο εύκολη πρόκριση"

Ο Γιάκα Μπλάζιτς παραδέχθηκε πως περίμενε τον Παναθηναϊκό πιο ανταγωνιστικό στα playoffs της Euroleague, για να εξηγήσει πως δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη το μέγεθος της επιτυχίας της Λαμποράλ Κούτσα.

Τι κι αν έχουν περάσει δύο ημέρες από την εξασφάλιση της πρόκρισης στο Final Four του Βερολίνου; Οι παίκτες της Λαμποράλ Κούτσα ακόμη προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος της επιτυχίας, αφού η ισπανική ομάδα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει το τρόπαιο της Euroleague για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια.

Ο Γιάκα Μπλάζιτς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του ξεκαθαρίζοντας πως " δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ακόμη τι καταφέραμε, τι έχουμε από πίσω μας. Είναι υπέροχο το συναίσθημα της πρόκρισης στο Final Four. Είναι μεγάλο κατόρθωμα. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας από την αρχή της χρονιάς και είμαστε χαρούμενοι που τα καταφέραμε. Στο σημείο που φτάσαμε η χαρά δεν μπορεί να περιγραφεί". Πως να το συνειδητοποιήσει άλλωστε; Οι περισσότεροι δεν υπολόγιζαν τη Λαμποράλ Κούτσα.

Ο ίδιος σχολίασε τις τρεις αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό εξηγώντας πως " ελέγξαμε κάθε ένα από τα τρία παιχνίδια", για να παραδεχθεί πως " δεν περίμενα τόσο εύκολη πρόκριση για να είμαι ειλικρινής. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας και γι αυτό πήγε έτσι η σειρά".

Όσο για το γεγονός πως θα βρίσκεται φέτος στο Βερολίνο; " Είναι η πρώτη μου φορά σε Final Four. Είναι κάτι πολύ μεγάλο, αλλά δεν ξέρω τι και πως. Είναι μοναδικό το συναίσθημα του να βρίσκεσαι εκεί", εξήγησε για να προσθέσει αναφερόμενος στους λόγους που έφεραν τη Λαμποράλ Κούτσα μέχρι το τέλος του δρόμου: " Είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε προπόνηση, την αντιμετωπίζουμε σαν αγώνα. Ο κόουτς βρήκε τους καλύτερους ρόλους για τον καθένα, τους αποδεχθήκαμε και "δέσαμε" ως σύνολο. Δεν έχουμε αγωνιστικά όρια. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ή σίγουρο. Ο ημιτελικός είναι ένα παιχνίδι, οπότε δεν ξέρεις. Πολλές φορές αντιμετωπίσαμε ομάδες που ήταν καλύτερες στα χαρτιά, αλλά τις κερδίσαμε".

Για το φινάλε κράτησε τη σημασία της Fernando Buesa Arena: " Η έδρα μας βοήθησε πάρα πολύ σε όλη αυτή τη διαδρομή, όπως επίσης τη Φενέρμπαχτσε. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τέτοια στήριξη πίσω μας", είπε χαρακτηριστικά.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ