EUROLEAGUE

Μπαρνιάνι: Η χρονιά της εξιλέωσης εξελίσσεται σε εφιάλτη

Μπαρνιάνι: Η χρονιά της εξιλέωσης εξελίσσεται σε εφιάλτη

Ο Αντρέα Μπαρνιάνι ήρθε στην EuroLeague και τη Μπασκόνια κατευθείαν από το ΝΒΑ για να κάνει την διαφορά. Αντ' αυτού, διεκδικεί το βραβείο της “απογοήτευσης της σεζόν”.

Όταν το καλοκαίρι η Μπασκόνια ανακοίνωσε την απόκτηση του Αντρέα Μπαρνιάνι υπήρξε ένας λογικός ενθουσιασμός στο κοινό της ομάδας. Παρά εξάλλου τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε στα τελευταία χρόνια της καριέρας στου στο ΝΒΑ ο Ιταλός φόργουορντ/σέντερ δεν έπαυε να είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Ένας παίκτης που βρισκόταν σε καλή ηλικία (δεν έχει κλείσει καλά-καλά τα 32 του χρόνια), ο οποίος ερχόταν με την προοπτική να κάνει την διαφορά. Σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη της σεζόν ωστόσο ο Ιταλός φόργουορντ/σέντερ είναι ίσως η απογοήτευση της σεζόν. Και κατά πολλούς αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

Όσοι είχαν παρακολουθήσει τον Μπαρνιάνι στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο τον Ιούλιο του 2016 δεν άργησαν να διαπιστώσουν ότι ο άλλοτε ΝΒΑερ δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση. Εκνευριστικά αργός στην άμυνα, υπερβολικά soft στην επίθεση, ο Μπαρνιάνι είδε τον ατσούμπαλο, αλλά πιο μαχητικό Μάρκο Κουζέν να του “τρώει” χρόνο συμμετοχής και όσο προχωρούσε το τουρνούά ακόμα και την θέση! Ήταν η στιγμή που αρκετός κόσμος κατάλαβε ότι η επιστροφή του Μπαρνιάνι στην Ευρώπη δεν ήταν ακριβώς επιλογή, αλλά η ΜΟΝΗ επιλογή,αφού ήταν ξεκάθαρο ότι με αυτές τις αμυντικές του αδυναμίες δύσκολα θα έβρισκε ομάδα στο ΝΒΑ.

Όλα αυτά δεν άλλαζαν το γεγονός ότι η Μπασκόνια έκανε μία μεγάλη μεταγραφή, ελπίζοντας ότι το άλλοτε Νο1 του ντραφτ του ΝΒΑ θα κάλυπτε ιδανικά το κενό του περσινού MVP της ομάδας, Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος άφησε την χώρα των Βάσκων για χάρη του Παναθηναϊκού. Κάτι το οποίο ωστόσο δεν έχει συμβεί ούτε κατά διάνοια...

Τραυματίας και σκιά του εαυτού του

Μπαρνιάνι: Η χρονιά της εξιλέωσης εξελίσσεται σε εφιάλτη


Η σεζόν ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Μπαρνιάνι, ο οποίος πριν ακόμα ξεκινήσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της νέας του ομάδας τραυματίστηκε στον αγκώνα, ενώ λίγο αργότερα τραυματίστηκε στην αριστερή γάμπα. Αμά τη νέα επιστροφή του στην δράση όμως για την έναρξη της σεζόν – κι έπειτα από μόλις δύο αγώνες στην EuroLeaue, όπου είχε 26 και 17 πόντους κόντρα σε Αναντολού Εφές και Ζαλγκίρις αντίστοιχα – ο Ιταλός υπέστη υποτροπή στον τραυματισμό του στη γάμπα και έμεινε σχεδόν ένα μήνα εκτός δράσης!

Ακολούθως ο Ιταλός επέστρεψε στην δράση, παίζοντας πέντε παιχνίδια στην EuroLeague, μόνο και μόνο για να χάσει τους επόμενους 5 αγώνες της Μπασκόνια, αρχικά λόγω τραυματισμού στο αριστερό γόνατο και ακολούθως εξαιτίας γαστρεντερίτιδας! Με το που μπήκε η νέα χρονιά ωστόσο ο Μπαρνιάνι μπήκε σιγά-σιγά ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς, όντας ξεκάθαρα ωστόσο σκιά του εαυτού του, μέχρι να έρθει η νέα ανακοίνωση της Μπασκόνια ότι λόγω ενοχλήσεων στη μέση δεν θα αγωνιστεί στον αγώνα με την Φενέρμπαχτσε για την 25η αγωνιστική της EuroLeague!

Μπαρνιάνι: Η χρονιά της εξιλέωσης εξελίσσεται σε εφιάλτη

Στον αγώνα με την Πρωταθλήτρια Τουρκίας ο Μπαρνιάνι θα συμπληρώσει... 10 απουσίες σε 25 αγώνες στην EuroLeague, ενώ την ίδια στιγμή έχει μόλις 14 συμμετοχές σε 22 αγώνες στο Ισπανικό Πρωτάθλημα! Κοινώς, ο Ιταλός έχει αγωνιστεί μόλις στους 29 από τους 47 αγώνες της Μπασκόνια στις δύο σημαντικότερες διοργανώσεις που λαμβάνει μέρος η ομάδα του.

Όλα αυτά βέβαια έχουν επιπτώσεις και στους αριθμούς του, αφού ο Μπαρνιάνι έχει μόλις 11.5 πόντους, 2.5 ριμπάουντ και 0.7 ασίστ μέσο όρο στο Ισπανικό Πρωτάθλημα και 8.8 πόντους, 1.8 ριμπάουντ και 0.4 ασίστ μέσο όρο στην EuroLeague.

Ο Μπαρνιάνι ήταν το μεγάλο εγχείρημα της Μπασκόνια φέτος, που θέλησε να κάνει το κόλπο γκρόσο με την περίπτωσή του. Με την σεζόν ωστόσο να μπαίνει στην τελική ευθεία και τον Μπαρνιάνι να εξακολουθεί να αδυνατεί να μείνει υγιής και όταν αγωνίζεται να είναι σκιά του εαυτού του, η φιλόδοξη σκέψη των Βάσκων φαίνεται ότι τους γύρισε μπούμερανγκ. Θα μπορέσει άραγε ο Ιταλός να ανατρέψει τα δεδομένα μέχρι το τέλος της σεζόν;

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ