EUROLEAGUE

Μπαρνιάνι: "Δεν είμαι ο πιο σημαντικός παίκτης της Μπασκόνια"

Μπαρνιάνι: "Δεν είμαι ο πιο σημαντικός παίκτης της Μπασκόνια"

Ο Αντρέα Μπαρνιάνι μίλησε στην EuroLeague και τόνισε πως δεν είναι ο πιο σημαντικός παίκτης της Μπασκόνια, καθώς η ομάδα είναι πάνω απ' όλους, έχοντας ο καθένας την ευθύνη του.

Το μεγάλο αστέρι της Μπασκόνια, ο Αντρέα Μπαρνιάνι, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague. Ο Ιταλός φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος στην πρεμιέρα κόντρα στην Εφές ήταν εξαιρετικός, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 26 πόντους (8/11δ, 2/3τρ, 4ρ) τόνισε πως δεν είναι ο πιο σημαντικός παίκτης των Βάσκων. Επεσήμανε πως η ομάδα είναι πάνω απ' όλους, έχοντας ο καθένας την ευθύνη του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την πρώτη αγωνιστική της φετινής Ευρωλίγκας απέναντι στην Εφές: ”Ήταν μία δύσκολη νίκη. Περίμενα, βέβαια, πως σε όλα τα παιχνίδια της Ευρωλίγκα θα γίνει μάχη καθώς με το νέο σύστημα της διοργάνωσης έχουν μείνει μόνο οι ισχυρές ομάδες. Η Έφες είναι δυνατή ομάδα και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να τη νικήσουμε όπως μαρτυράει ο ένας πόντος της διαφοράς”.

Για την επιστροφή του στην Ευρωλίγκα: ”Ανυπομονούσα όσο δεν μπορείς να πιστέψεις για αυτήν την επιστροφή μου και ήταν σπουδαίο που έπαιξα μπροστά στο κοινό μας. Μου προκάλεσε ενθουσιασμό η έναρξη της σεζόν στην Ευρωλίγκα. Ως επαγγελματίας στο υψηλότερο επίπεδο, σου αρέσει να παίζεις στις κορυφαίες διοργανώσεις. Είναι μία σπουδαία διοργάνωση και κάθε παιχνίδι δυνατό. Είναι ανταγωνιστικό γιατί πρέπει πάντα να τα δίνει όλα για να νικήσεις. Το ΝΒΑ και η Ευρωλίγκα είναι μοναδικές διοργανώσεις στο είδος τους, με καλά και άσχημα θέματα. Οι θεατές έχουν διαφορετικό τρόπο να επιδοκιμάζουν και να διασκεδάζουν. Μου αρέσουν αμφότερες. Δεν προτιμάω κάποια συγκεκριμένα. Είναι διαφορετικές εμπειρίες και εξ ίσου συναρπαστικές”.

Για τους φιλάθλους της Μπασκόνια: “Βρίσκομαι στη Βιτόρια μόλις δύο μήνες, αλλά από αυτά που είδα, κατάλαβα πόσο παθιασμένοι είναι για το μπάσκετ και γνωρίζουν πολλά για αυτό. Δεν έρχονται στο γήπεδο από… υποχρέωση. Είναι ειδικοί και γνωρίζουν το αντικείμενο. Ναι, κατά κάποιον τρόπο μοιάζουν με αυτούς στο Τρεβίζο”.

Για το αν είναι ο ηγέτης της Μπασκόνια: “Πρώτα από όλα, ποτέ δεν είπα ότι είμαι ο πιο σημαντικός παίκτης της ομάδας. Δεν μου αρέσει να προσδιορίζω έτσι τον εαυτό μου γιατί η ομάδα έρχεται πάντα πρώτη. Όλοι είναι σημαντικοί και έχουν ρόλους, όχι μόνο εγώ. Ο καθένας έχει τη δική του ευθύνη. Είμαι ένας σημαντικός παίκτης, αλλά ποτέ ο σημαντικότερος”.

Μπαρνιάνι: "Δεν είμαι ο πιο σημαντικός παίκτης της Μπασκόνια"

Για το αν ανυπομονεί για κάποιον συγκεκριμένο αγώνα: “Όχι, ειλικρινά δεν ανυπομονώ να αντιμετωπίσω κάποια ομάδα συγκεκριμένα. Όλες αποτελούν διαφορετικές προκλήσεις. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια, αλλά σίγουρα παίζοντας κατά του ζευγαριού του περσινού τελικού, θα έχουμε πολύ μεγάλα τεστ γιατί είναι οι κορυφαίες της σεζόν που πέρασε. Όλοι γνωρίζουν πως είναι οι καλύτεροι και υπάρχει αδημονία για αυτές τις αναμετρήσεις, αλλά τώρα πηγαίνουμε στο Κάουνας να αντιμετωπίσουμε μία καλή. Βρισκόμουν εκτός Ευρώπης για καιρό, δεν έπαιξα στην Ευρωλίγκα εδώ και δέκα χρόνια, οπότε ανυπομονώ για κάθε παιχνίδι. Κάθε ομάδα αποτελεί μία νέα εμπειρία όπως και κάθε πόλη που θα επισκεφτούμε”.

Για το νέο σύστημα της Ευρωλίγκα: “Μου αρέσει που κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες 15, όπως στην Ισπανία. Κάθε παιχνίδι μετράει. Είναι σαν ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Θέλει να νικήσεις σε όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται για να καταταχτείς ψηλά. Μου αρέσει, σε βοηθάει να παραμένεις συγκεντρωμένος. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις. Δεν μπορείς να μην προετοιμαστείς σωστά για ένα παιχνίδι, να πάρεις ρεπό ή να μη δώσεις το 100%. Πρέπει να το κάνεις σε κάθε αγώνα”.

Για την εμπειρία της Ευρωλίγκας: “Ναι, είναι μία νέα αρχή για μένα. Να αντιμετωπίζω διαφορετικούς παίκτες, διαφορετικές ομάδες”.

Για αυτά που θέλει να πετύχει φέτος η Μπασκόνια: “θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσες νίκες περισσότερες γίνεται. Δεν είμαι ο τύπος που θα μιλήσει για κατάκτηση τίτλων και στόχων τον Οκτώβριο. Προσθέτει πίεση κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι. Είναι το ξεκίνημα της σεζόν, τώρα βρίσκουμε το ρυθμό μας και τη χημεία μας. Βρισκόμαστε πολύ μακριά από το συμπέρασμα αν μια σεζόν πάει καλά ή όχι. Δεν θα το συζητήσω αυτή τη στιγμή”.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ