EUROLEAGUE

Μπάντιντζερ: "Γι αυτό ήρθα στην Μπασκόνια"

Μπάντιντζερ: "Γι αυτό ήρθα στην Μπασκόνια"

Η απόκτηση του Τσέις Μπάντιντζερ από την Μπασκόνια ήταν έκπληξη για τους περισσότερους, με την ισπανική ομάδα να παρουσιάζει την Τετάρτη (2/11) τον πρώην NBAer, ο οποίος αποκάλυψε τους λόγους που τον οδήγησαν να πει το "ναι".

Ο Τσέις Μπάντιντζερ αποφάσισε να αφήσει πίσω του το ΝΒΑ με σκοπό να μετακομίσει στην Ευρώπη, για λογαριασμό της Μπασκόνια. Ο 28χρονος φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε σημαντικά από τραυματισμούς την τελευταία διετία, με αποτέλεσμα να χάσει ουκ ολίγα παιχνίδια, μένοντας παράλληλα αρκετά πίσω στις προτιμήσεις των προπονητών του ΝΒΑ. Κάπως έτσι ο δρόμος του τον έβγαλε στα μέρη μας, με την Μπασκόνια να κάνει άμεσα κίνηση για την απόκτησή του, την οποία ανακοίνωσε μάλιστα λίγα λεπτά μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό.

Ο νεοαποκτηθείς φόργουορντ, που ουδεμία εμπειρία έχει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ, παρουσιάστηκε την Τετάρτη (2/11) από την ισπανική ομάδα, εξηγώντας -σε πρώτη φάση- πως ο Λουίς Σκόλα τον έπεισε να πει το "ναι", λειτουργώντας ως ο... μέντοράς του. Όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε, οι δύο άνδρες είχαν στενή σχέση, αναπτύσσοντας ισχυρούς δεσμούς φιλίας. Παρεμπιπτόντως, κρατήστε επίσης ότι η παρουσία των Σέιν Λάρκιν, Αντρέα Μπαρνιάνι και Ροντρίγκ Μπομπουά έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο σε αυτό, από την άποψη πως θα τον βοηθήσουν να εγκλιματιστεί στα νέα δεδομένα.

Όντας απολύτως ειλικρινής πάντως, παραδέχθηκε πως " δεν ξέρω πολλά για την πόλη ή την ομάδα, αλλά έχω φροντίζει να ενημερωθώ για όλα. Κατάλαβα λοιπόν σε πόσο υψηλό επίπεδο βρίσκεται αυτός ο σύλλογος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ". Κι όταν ρωτήθηκε για το τι θα φέρει στο παιχνίδι της Μπασκόνια, απάντησε πως " είμαι σουτέρ, κι ο κόουτς αυτό προσδοκά από μένα σε πρώτη φάση, όπως επίσης να βοηθήσω στην άμυνα, με το κορμί μου".

Παρεμπιπτόντως, η έλευσή του στη Βιτόρια ενδεχομένως να θέσει εκτός rotation τον Τζος Ακονιόν, ο οποίος θα καταστεί πλέον ο 13ος παίκτης του ρόστερ. Όπως εξήγησε μάλιστα ο GM της Μπασκόνια, Φελίξε Φερνάντεθ, ο Τσέις Μπάντιντζερ " δεν υπήρχε στην αρχή στη λίστα μας γιατί ξέραμε πως θα βρει ομάδα στο ΝΒΑ. Τον πείσαμε όμως στην πορεία και αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη για εμάς".

Η Μπασκόνια δήλωσε τον παίκτη στην EuroLeague και πλέον είναι στην κρίση του Σίτο Αλόνσο κατά πόσο θα τον πάρει μαζί του στο Βελιγράδι, για τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα (4/11, 20:00).

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ