EUROLEAGUE

Κερεχέτα: "Θες και λίγη τύχη"

Ο Χοσεάν Κερεχέτα εξήγησε τους λόγους που η Λαμποράλ Κούτσα έχει φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια και ξεκαθάρισε ότι ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς ήταν ο ιδανικός για τον πάγκο των Βάσκων.

Η Λαμποράλ Κούτσα, δηλαδή η Saski Baskonia, ήταν από τις κυρίαρχες ομάδες της Euroleague πριν από σχεδόν δέκα χρόνια. Παράλληλα συμμετέχει ανελλιπώς στη κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2000-'01, όταν είχε στον πάγκο της τον πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Ο Μαυροβούνιος κόουτς (σε συνεργασία πάντα με τον πρόεδρο Χοσεάν Κερεχέτα) είχε δημιουργήσει μια ομάδα που μεσουράνησε, έπαιξε σε τέσσερα σερί Final Four της Euroleague κι εν τέλει ανταμείφθηκε με το πρωτάθλημα στην Ισπανία, το 2008. Οι Βάσκοι βρίσκονται σε φθίνουσα πορεία τα τελευταία χρόνια και ο Κερεχέτα έχει εξηγήσεις. "Προηγήθηκαν δυο δύσκολα χρόνια, με δεδομένο ότι το μπάτζετ της Μπασκόνια έχει μειωθεί και πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε ομάδες-κολοσσούς με διπλάσιους και τριπλάσιους προϋπολογισμούς. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αναγνωρίσουμε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμάς και να δουλέψουμε πιο σκληρά".

Πρόσθεσε, δε, πως "πολλές φορές στον αθλητισμό πρέπει να έχεις και την τύχη με το μέρος σου. Ε, λοιπόν, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί. Η πρόσληψη του Μάρκο Κρέσπι δεν δικαίωσε τις αρχικές μας βλέψεις. Ξεκινήσαμε με συγκεκριμένους παίκτες ενώ κάποιοι άλλοι εντάχθηκαν κάπως αργά, όπως ο Σενγκέλια ο οποίος τραυματίστηκε (σ.σ. στα προκριματικά του Eurobasket 2015 με τη Γεωργία). Η φιλοσοφία του νέου κόουτς ήταν να φέρει Αμερικανούς παίκτες, αφού ήθελε να έχει υψηλό επίπεδου ανταγωνισμού στις προπονήσεις. Εν συνεχεία η ομάδα... ξέμεινε από παίκτες, μετά τους μαζεμένους τραυματισμούς".

Ο Κερεχέτα αναφέρθηκε στον Ίμπον Ναβάρο, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Λαμποράλ Κούτσα στα μέσα της σεζόν και οδήγησε στους Βάσκους στην έκτη θέση της κατάταξης και πολύ κοντά στην πρόκριση στα playoffs της Euroleague. "Η αλλαγή μας έκανε καλό. Η ομάδα βελτιώθηκε στην Euroleague και τη Liga Endesa. Και πάλι, όμως, ήμασταν άτυχοι! Βρεθήκαμε να διεκδικούμε την πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague και χάσαμε τον Νταβίς Μπερτάνς (σ.σ. ρήξη χιαστού, στο ματς με την Αρμάνι)!".

Το αφεντικό των Βάσκων δικαιολόγησε την απόφαση της Λαμποράλ Κούτσα να απομακρύνει τον Ναβάρο και να προσλάβει τον Περάσοβιτς. "Ο Ίμπον έκανε πολύ καλή δουλειά, διατηρούμε πολύ καλές σχέσεις όμως χρειαζόμαστε έναν πιο έμπειρο προπονητή. Του δώσαμε τη δυνατότητα να παραμείνει στον οργανισμό από τη θέση του βοηθού προπονητή όμως δεν δέχτηκε την πρότασή μας και είναι απόλυτα σεβαστό. Ελπίζω οι δρόμοι μας να ανταμώσουν ξανά στο μέλλον".

Όσον αφορά την επιστροφή Περάσοβιτς , ο Χοσεάν Κερεχέτα ήταν ξεκάθαρος: "Είναι ένας ώριμος προπονητής και νομίζω πως είναι ιδανικός για τη θέση. Έχει τεράστιες δυνατότητες ως κόουτς και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ