EUROLEAGUE

Κερεχέτα: "H FIBA τα έχει χάσει!"

Κερεχέτα: "H FIBA τα έχει χάσει!"

Ο πρόεδρος της Λαμποράλ Κούτσα, Χοσεάν Κερεχέτα, αναφέρθηκε στη διαμάχη της FIBA με την Euroleague ενώ παραδέχτηκε ότι ουδείς περίμενε πως η παρέα του Γιάννη Μπουρούση θα έφτανε ως το Final Four!

Με την προσθήκη του Γιάννη Μπουρούση στις 27 Σεπτεμβρίου, η Λαμποράλ Κούτσα κέρδισε τον πρώτο λαχνό χωρίς καν ν' αγοράσει λαχείο! Ο 32χρονος διεθνής σέντερ, ο οποίος έμοιαζε... ξεχασμένος στην αγορά των free agents πριν ανακοινωθεί από την Μπασκόνια, χαίρει πλέον της καθολικής αναγνώρισης στη Χώρα των Βάσκων.

Αρχής γενομένης από τον Χοσεάν Κερεχέτα. Τον πιο… μπασκετικό πρόεδρο της Euroleague, ο οποίος αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στην αξία του Μπουρούση, τόσο στο αθλητικό, όσο κυρίως στο ανθρώπινο κομμάτι.

Ο 58χρονος Κερεχέτα, ο οποίος ανέλαβε την προεδρεία της Σάσκι Μπασκόνια το μακρινό 1988 πραγματοποιώντας ορισμένα από τα μεγαλύτερα deals στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μίλησε για την πορεία της ομάδας τους ως την τελική φάση που φέτος θα διεξαχθεί στο Βερολίνο.

"Το περασμένο καλοκαίρι, όταν χτίσαμε αυτή την ομάδα, δεν περιμέναμε τέτοιες εμφανίσεις! Ο κόουτς Περάσοβιτς κατάφερε να δημιουργήσει ένα συμπαγές σύνολο που βγάζει τρομερά αποτελέσματα στο παρκέ! Παίζουμε ελκυστικό και αποτελεσματικό μπάσκετ" ανέφερε σχετικά στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER.

Παράλληλα ο Κερεχέτα αναφέρθηκε στη διαμάχη της FIBA με την Euroleague και το ενδεχόμενο αποκλεισμού της Ισπανίας από τις διεθνείς διοργανώσεις: "Η FIBA τα έχει χάσει! Δεν ξέρω τι σκέφτονται η τηλεόραση και οι χορηγοί αν διεξαχθεί ένα Ευρωμπάσκετ ή ένα τουρνουά Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς τις καλύτερες ομάδες! Τα έχουν χαμένα!".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ