EUROLEAGUE

Η ζωή χωρίς τον Ερτέλ

Η ζωή χωρίς τον Ερτέλ

Ο Τόμας Ερτέλ αποχώρησε από την Λαμποράλ Κούτσα πριν την έναρξη του Top 16, όμως αυτό δεν έχει επηρεάσει τους Βάσκους. Διαβάστε τι συνέβη κατά την παρουσία του στην ομάδα, αλλά και μετά την αποχώρησή του.

Από το ξεκίνημα του Top 16 η Λαμποράλ Κούτσα ήταν αναγκασμένη να ζήσει -και να πεθάνει- με μία μεγάλη απώλεια. Ο Τόμας Ερτέλ, ο φυσικός ηγέτης του συνόλου τα τελευταία χρόνια, αποχώρησε από τη Βιτόρια, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και την Αναντολού Εφές.

Πολλοί προεξόφλησαν το μέλλον των Βάσκων. Ότι θα είναι ο... φτωχός συγγενής του ομίλου, έχοντας χάσει αρκετή από τη δυναμική του. Αμέσως, όμως, διαψεύστηκαν! Αποκορύφωμα, φυσικά, η μεγάλη νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές, μέσα στην Τουρκία, με 84-87. Ένα αποτέλεσμα που βάζει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης τους παίκτες του Ίμπον Ναβάρο.

Σημαντική παράμετος στο συγκεκριμένο παιχνίδι: Οι Βάσκοι επικράτησαν της ομάδας στην οποία αγωνίζεται τώρα ο Γάλλος γκαρντ. Ας δούμε, όμως, τι συμβαίνει στη Βιτόρια κατά την παρουσία, αλλά και κατά την αποχώρηση του 25χρονου άσου.

Η Λαμποράλ με Ερτέλ

Επίθεση Άμυνα Ριμπάουντ Ασίστ Κλεψίματα Λάθη Αξιολόγηση
80,3 79,8 36,5 15,7 6,8 11,7 86,6

Η Λαμποράλ χωρίς τον Ερτέλ

Επίθεση Άμυνα Ριμπάουντ Ασίστ Κλεψίματα Λάθη Αξιολόγηση
82,5 81,5 39,5 13,7 6,9 11,4 89,1

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει με μια πρώτη ματιά, είναι πως οι Βάσκοι έχουν ανεβάσει λίγο την παραγωγικότητά τους, μετρώντας 82,5 πόντους στο Top 16, έναντι 80,2 στην κανονική διάρκεια. Από εκεί και πέρα, είναι καλύτεροι τόσο στα ριμπάουντ, όσο και στα λάθη -οριακά, βέβαια, ενώ έχει περιορίσει αισθητά τα λάθη. Αυτό έχει αντίκτυπο στην συνολική αξιολόγηση, με τις μονάδες να είναι περισσότερες στο Top 16.

Παρ' όλα αυτά, αμυντικά η ομάδα που αγωνίστηκε στο Top 16 είναι καλύτερη, δεχόμενη 79,8 πόντους, έναντι 81,5 στο δεύτερο μισό της σεζόν. Παράλληλα, η απώλεια του Γάλλου γκαρντ έχει μειώσει και τις ασίστ. Από εκεί που οι Βάσκοι μοίραζαν 15,7 σε κάθε παιχνίδι "έπεσαν" στις 13,7, ποντάροντας περισσότερο στην ατομική προσπάθεια παικτών όπως ο Μάικ Τζέιμς, ο Ντάριους Άνταμς, ο Τόρνικε Σενγκέλια και ο Ντάβις Μπέρτανς.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ