EUROLEAGUE

Η Μπασκόνια ισοφάρισε την προσφορά της Μπαρτσελόνα και κρατά τον Χάνγκα

Η Μπασκόνια ισοφάρισε την προσφορά της Μπαρτσελόνα και κρατά τον Χάνγκα

Η Μπασκόνια ισοφάρισε την προσφορά της Μπαρτσελόνα για τον Άνταμ Χάνγκα, η οποία έφτασε τα 7.5 εκ. ευρώ μαζί με την εφορία για 3 χρόνια και με αυτόν τον τρόπο κράτησε στην Βιτόρια.

Παίκτης της Μπασκόνια θα συνεχίσει να είναι για ακόμη μία σεζόν ο Άνταμ Χάνγκα. Η Μπαρτσελόνα είχε κάνει την δική της πρόταση στον 28χρονο Ούγγρο φόργουορντ, για να τον κάνει δικό της, και οι Βάσκοι θα έπρεπε να την ισοφαρίσουν για να τον κρατήσουν στο ρόστερ τους.

Όλα έδειχναν πως ο Άνταμ Χάνγκα θα μετακομίσει στην Βαρκελώνη, αλλά η Μπασκόνια έδειξε αποφασισμένη να τον κρατήσει στο ρόστερ της και μάτσαρε την πρόταση της Μπαρτσελόνα, κρατώντας για μία ακόμη σεζόν τον Ούγγρο φόργουορντ στην Βιτόρια, στην οποία πήγε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2013. Το γεγονός, μάλιστα, το επισημοποίησαν με ανάρτηση τους στο twitter.

Στην σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο Άνταμ Χάνγκα πήρε το βραβείο για τον καλύτερο αμυντικό της EuroLeague, ενώ το 2016 οδήγησε την Μπασκόνια στο Final Four του Βερολίνου. Στην χρονιά που τέλειωσε, μέτρησε 10.5 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ σε 33 συμμετοχές στην EuroLeague.

Να σημειώσουμε πως η πρόταση της Μπαρτσελόνα ήταν για συνεργασία τριών ετών, η οποία από οικονομικής πλευράς (μαζί με την εφορία, η οποία είναι υψηλή στην Ισπανία) έφτανε τα 7.500.000 ευρώ! Οι καθαρές αποδοχές για τον Άνταμ Χάνγκα έφταναν το 1.500.000 ευρώ ετησίως, ποσό το οποίο και μάτσαρε η Μπασκόνια. Πλέον, αν η Μπαρτσελόνα θελήσει να τον κάνει δικό της, θα πρέπει να δώσει χρήματα για αγορά του παίκτη από τους Βάσκους.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ