EUROLEAGUE

Γιόχαν Βόιτμαν: Το νέο "διαμάντι" της Μπασκόνια

Γιόχαν Βόιτμαν: Το νέο "διαμάντι" της Μπασκόνια

Ο Γιόχαν Βόιτμαν ήρθε αθόρυβα στην Μπασκόνια. Οι τραυματισμοί του Αντρέα Μπαρνιάνι τον έχουν φέρει στο προσκήνιο όμως, με τον ίδιο να ανταποκρίνεται μία χαρά στον ρόλο του.

Η Μπασκόνια έχει την σπάνια ικανότητα να ανακαλύπτει παίκτες σε οποιοδήποτε Πρωτάθλημα, να τους παίρνει φθηνά και να τους κάνει σταρ. Τα παραδείγματα είναι πραγματικά αμέτρητα: Από τον Λουίς Σκόλα και τον Ιγκόρ Ρακόσεβιτς μέχρι τον Μάικ Τζέιμς και τον Τιάγκο Σπλίτερ, υπήρξαν δεκάδες παίκτες που έκαναν όνομα στην ομάδα και εκτίναξαν την αξία τους. Σε αυτή τη λίστα λοιπόν δεν αποκλείεται φέτος να προστεθεί ο Γιόχαν Βόιτμαν.


Ο Γερμανός σέντερ ήρθε από τους Σκάιλάινερς το φετινό καλοκαίρι προκειμένου να είναι το back up του Αντρέα Μπαρνιάνι, αλλά και ενίοτε να παίζει στο πλευρό του. Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολήθηκε και πολύς κόσμος με αυτή την μεταγραφή των Βάσκων, κάτι λογικό αν σκεφτεί κάποιος ότι εκτός του Μπαρνιάνι στην ομάδα κατέφτασαν ακόμα και οι Σέιν Λάρκιν και Ρόντριγκ Μπουμπουά.


Οι πιο.. ψαγμένοι βέβαια ήξεραν ότι δεν ήταν δυνατόν να μην έχουν ψάξει στην Μπασκόνια ενδελεχώς το παρελθόν του Βόιτμαν, ενώ ρίχνοντας μία ματιά στα περσινά του στατιστικά στο Γερμανικό Πρωτάθλημα έφταναν για να καταλάβουν τους λόγους αυτής της κίνησης: Την περσινή σεζόν ο Βόιταν είχε 11 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 2.1 ασίστ μέσο όρο με 38.2% στα τρίποντα. Ναι, ακριβώς, πρόκειται για έναν σέντερ με ύψος 2.11 μέτρα που σουτάρει με 38.2% στα τρίποντα! Κάπου εκεί λοιπόν όλο και περισσότεροι άρχισαν να υποψιάζονται ότι οι Βάσκοι βρήκαν ακόμα ένα καλά κρυμμένο διαμάντι. Και η μέχρι τώρα παρουσία του Γερμανού φόργουορντ/σέντερ το αποδεικνύει.

Γιόχαν Βόιτμαν: Το νέο "διαμάντι" της Μπασκόνια


Στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν ο Βόιτμαν έχει 9 πόντους, 4.4 ριμπάουντ και 2.4 ασίστ μέσο όρο με 42% στα τρίποντα σε 22 λεπτά συμμετοχής στην ACB, ερχόμενος κυρίως από τον πάγκο σε 5 παιχνίδια. Στην EuroLeague δε έχει 8 πόντους και 4.5 ριμπάουντ μέσο όρο με 50% στα τρίποντα σε κάτι παραπάνω από 18 λεπτά συμμετοχής. Και τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στον αγώνα της Κυριακής για το Ισπανικό Πρωτάθλημα κόντρα στην Τζουβεντούτ, όταν λόγω της απουσίας του τραυματισμού του Αντρέα Μπαρνιάνι βρέθηκε στο παρκέ για 30 λεπτά, προλαβαίνοντας να σκοράρει 14 πόντους με 3/4 δίποντα και 2/3 τρίποντα, να “κατεβάσει” 7 ριμπάουντ, να μοιράσει 5 ασίστ και να κάνει μία τάπα στη νίκη της ομάδας του με 90-83 ! Καθόλου άσχημα θα έλεγε κάποιος για έναν παίκτη που παίζει για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του σε ηλικία 24 ετών!


Ο Βόιτμαν έχει εκπλήξει ευχάριστα πολύ κόσμο μέχρι στιγμής. Και σήμερα (25/10) ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση της σεζόν, μέχρι την επόμενη: Με τον Μπαρνιάνι να μην ταξιδεύει στη Μαδρίτη για τον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής της EuroLeague , o Γερμανός σέντερ θα κληθεί μαζί με τον Τορνίκε Σενγκέλια να τα βάλουν με την πολυδιαφημισμένη γραμμή ψηλών των Μαδριλένων, που περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Γκουστάβο Αγιόν, ο Φελίπε Ρέγιες, ο Οθέλο Χάντερ, ο Άντονι Ράντολφ και ο Τρέι Τόμκινς! Πρόκειται σίγουρα για δύσκολη αποστολή. Ο Βόιτμαν όμως ελπίζει να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών και πάλι. Όπως κάνει δηλαδή από το ξεκίνημα της σεζόν.

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ