EUROLEAGUE

Από τον Σκόλα, στον Μπουρούση!

Από τον Σκόλα, στον Μπουρούση!

Το 2006 ήταν ο Σπλίτερ, ο Πριχιόνι και ο Ερντογάν που προκρίθηκαν στο Φάιναλ Φορ, αντί του Παναθηναϊκού. Φέτος οι "πράσινοι" θέλουν να αντιστρέψουν τους ρόλους απέναντι στην παρέα του Μπουρούση (VIDEO, PHOTOS)!

Για τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς, προπονητή της Λαμποράλ Κούτσα, δεν ετίθετο ζήτημα. Όταν ο Κροάτης κόουτς παρουσιάστηκε από τους Βάσκους το περασμένο καλοκαίρι κι εν συνεχεία φωτογραφήθηκε πλάι στο Κύπελλο Κυπελλούχων που κατέκτησε η Ταουγκρές κόντρα στον ΠΑΟΚ το 1996 (με τον ίδιο ως παίκτη), ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα.

"Η νίκη στο ΟΑΚΑ το 2006 ήταν ένα ιστορικό παιχνίδι για την Μπασκόνια! Νικήσαμε τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και προκριθήκαμε στο Φάιναλ Φορ της Euroleague ενώ ουδείς το περίμενε! Μια τεράστια νίκη σε μια από τις πιο σκληρές έδρες της Ευρώπης, απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα".

Από τον Σκόλα, στον Μπουρούση!

Στη Βιτόρια, οι φίλοι της Τάου είχαν σηκωθεί στο πόδι. Ήταν 12 Απριλίου 2006 όταν οι Βάσκοι του Περάσοβιτς επικράτησαν στο ΟΑΚΑ με σκορ 71-74 και προκρίθηκαν στο Φάιναλ Φορ της Πράγας με 2-1 νίκες! Είναι το περίφημο "ΟΑΚΑΖΟ", όπως αποκαλούν μέχρι σήμερα στη Χώρα των Βάσκων τον θρίαμβο επί των "πράσινων" που έστειλε την Μπασκόνια στα ημιτελικά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Η ιστορία επαναλαμβάνεται φέτος, έπειτα από 10 χρόνια! Λαμποράλ Κούτσα (σ.σ. τότε Τάου) εναντίον Παναθηναϊκού, με φόντο την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ. Ο Παναθηναϊκός του Σάσα Τζόρτζεβιτς βρίσκεται ante portas της επιστροφής στα ημιτελικά ωστόσο η παρέα του Γιάννη Μπουρούση δεν αστειεύεται! Έστω κι αν δεν έχει στο ρόστερ της τα ονόματα που είχε προ δεκαετίας.

Τότε ήταν ο Αργεντινός δυναμίτης Λουίς Σκόλα, ο πλέι μέικερ-κομπιούτερ Πάμπλο Πριχιόνι, ο Τιάγκο Σπλίτερ και ο… σεσημασμένος Σερκάν Ερντογάν που παρατάχθηκαν μπροστά σε 18.000 οπαδούς του Παναθηναϊκού που δημιούργησαν απίστευτη ατμόσφαιρα στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων! Ο Ερντογάν τελείωσε το ματς με 24 πόντους (4/6 τρίπ.) και 4/4 βολές στα τελευταία 50" της αναμέτρησης, ο Πριχιόνι έβαλε το καθοριστικό καλάθι στα 17.6" έπειτα από προσποίηση στον Λάκοβιτς ενώ ο Αλβέρτης αστόχησε σε δύσκολη προσπάθεια για τρεις, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την πρόκριση τρέχοντας προς τα αποδυτήρια!

Από τον Σκόλα, στον Μπουρούση!

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεκίνησε νικηφόρα τη σειρά, επικρατώντας με 84-72 στο Game 1 των προημιτελικών με τους Βάσκους, στο ΟΑΚΑ. Οι γηπεδούχοι έκαναν επιμέρους σκορ 8-2 στα τελευταία 3' κι εν τέλει έφτασαν στη νίκη, μολονότι οι Βάσκοι κυριάρχησαν κατά κράτος στα ριμπάουντ (24-40)! Για τον Παναθηναϊκό, ο Μάικ Μπατίστ τελείωσε το ματς με 15 πόντους ενώ ο Λουίς Σκόλα πέτυχε 20 πόντους για την Τάου που μείωσε, μεν, σε 72-70 όμως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το comeback. Η σειρά μεταφέρθηκε στη Fernando Buesa Arena, εκεί όπου η Μπασκόνια επιβλήθηκε με 85-79 με κορυφαίους τους Χάνσεν (21π.), Σκόλα (20π., 6ριμπ.), Σπλίτερ (17π.) ενώ οι προσπάθειες του Βασίλη Σπανούλη (20π.) δεν ήταν αρκετές για το ''τριφύλλι''.

Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο Game 3, εκεί όπου ο Ερντογάν έκανε το 70-74 με 2/2 βολές στα 11.9'' για το τέλος. Εν συνεχεία ο Δημήτρης Διαμαντίδης κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε σκόπιμα στη δεύτερη ενώ η μπάλα βγήκε εκτός παρκέ από τον Ερντογάν! Οι γηπεδούχοι είχαν την τελευταία ευκαιρία να στείλουν το ματς στην παράταση ωστόσο ο Αλβέρτης, ο οποίος ως εκείνο το σημείο μετρούσε 4/7 τρίποντα, αστόχησε πίσω από τα 6μ.25 κι έτσι η Τάου Κεράμικα πανηγύρισε την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ της Πράγας!

Από τον Σκόλα, στον Μπουρούση!

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 12 (4), Παπανικολάου, Λάκοβιτς 12, Μπατίστ 14, Φέμερλινγκ 2, Χατζηβρέττας, Σπανούλης 16 (1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 5, Σκεπάνοβιτς, Τομάσεβιτς.
Τάου Κεράμικα (Περάσοβιτς): Σκόλα 3, Πριχιόνι 12 (2), Χάνσεν 3 (1), Βιδάλ, Ούκιτς, Ερντογάν 24 (4), Ντέιβιντ 9, Σπλίτερ 11, Τζέικομπσεν 12 (2).

PHOTOS

Από τον Σκόλα, στον Μπουρούση!


Μάικ Μπατίστ εναντίον Λουίς Σκόλα, σε ένα από τα κορυφαία ματς-απ εκείνης της σειράς

Από τον Σκόλα, στον Μπουρούση!


Οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν γεμίσει ασφυκτικά το ΟΑΚΑ στο Game 3 με τους Βάσκους!

Από τον Σκόλα, στον Μπουρούση!


Ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς προσπαθεί να σταματήσει τον πλέι μέικερ της Τάου, Πάμπλο Πριχιόνι

Από τον Σκόλα, στον Μπουρούση!


Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θα τεθεί ξανά αντιμέτωπος στο Top-8 με τους Βάσκους, έπειτα από 10 χρόνια

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ