EUROLEAGUE

Amber alert: αγνοούνται τα... cojones των παικτών της Μπασκόνια

EUROLEGUE BASKETBALL / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEGUE BASKETBALL / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η Μπασκόνια έχε ξεκινήσει με κάκιστο τρόπο τη φετινή αγωνιστική περίοδο, με τον Πάμπλο Πριτζιόνι να επαναφέρει το θέμα των... cojones, που δεν παρουσιάζουν προς το παρόν οι παίκτες του.

Το είπε για πρώτη φορά πριν από μία εβδομάδα , μετά την βαριά ήττα από την Γκραν Κανάρια, αλλά δεν... εισακούστηκε. Οπότε, ο Πάμπλο Πριτζιόνι είπε να ξαναθυμίσει (δημόσια) στους παίκτες του, ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Μπασκόνια αυτή την περίοδο. Μία μέρα μετά την "έκρηξή" του προς τους διαιτητές και την αποβολή από τον αγώνα με τη Φουενλαμπράδα , ο νεόκοπος τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα της ισπανικής ομάδας γι αυτό που λείπει όσο τίποτε άλλο τη δεδομένη χρονική στιγμή.

" Η συνήθεια που είχα ως παίκτης ήταν να παλεύω, να είμαι ανταγωνιστικός, να παίζω με χαρακτήρα και... μπάλες. Οπότε δεν μου αρέσει όταν βλέπω την ομάδα μου να μην έχει τα ίδια στοιχεία", ανέφερε σε πρώτο χρόνο για να εξηγήσει πως " δέχομαι το να είμαστε άστοχοι, το να μην εκτελούμε καλά τα συστήματα και αυτά που έχουμε σχεδιάσει, δεν δέχομαι όμως να πετάμε λευκή πετσέτα και να μην παλεύουμε στο γήπεδο".

Η πρώτη εμπειρία του Πάμπλο Πριτζιόνι από την προπονητική δεν είναι αυτή ακριβώς που θα ήθελε, με τον άλλοτε πλεϊμέικερ της ισπανικής ομάδας να κάνει απεγνωσμένες προσπάθειες να "ανάψει" την σπίθα στα μάτια των παικτών του. Άμεσα κιόλας, αφού ακολουθεί η εκτός έδρας δοκιμασία με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (19/10) για την EuroLeague. Εκεί όπου η διαφορά θα γίνει από το πνευματικό κομμάτι, κι όχι απαραίτητα από το αγωνιστικό.

" Αυτό που απαιτείται τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι η πνευματική προπόνηση, όχι η σωματική. Πρέπει να εστιάσουμε στις μικρές λεπτομέρειες. Περνάμε μια δύσκολη φάση, αλλά αυτό αλλάζει γρήγορα πολλές φορές. Γι αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να αρχίσουμε να παλεύουμε για να κλείσουμε τις πληγές μας και να γίνουμε πιο σκληροί", επεσήμανε ο Πάμπλο Πριτζιόνι, ο οποίος όμως βλέπει -την ίδια ώρα- το απουσιολόγιό του να περιλαμβάνει δύο ονόματα, που τον "πονάνε".

Τον Τζέισον Γκρέιντζερ και τον Ροντρίγκ Μπομπουά, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Φουενλαμπράδα. Ο πρώτος "λαβώθηκε" στην ήττα από τον Ολυμπιακό, ενώ ο δεύτερος παραμένει στα "πιτς" από την εκκίνηση της σεζόν. Όπως αναφέρεται μάλιστα στην ιστοσελίδα της Μπασκόνια, παραμένει άγνωστη η ακριβής ημερομηνία επιστροφής του στην δράση. Κι αυτό ανησυχεί όσο τίποτε άλλο τους ανθρώπους της ισπανικής ομάδας.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ