EUROLEAGUE

Preview: Εφές – Στρασμπούρ

Preview: Εφές – Στρασμπούρ

Η 7η αγωνιστική της Euroleague μπορεί να είναι καθοριστική και να αποτελέσει την τελευταία ευκαιρία για κάποιες ομάδες. Εφές και Στρασμπούρ συγκρούονται την Παρασκευή (20.15) χωρίς περιθώρια για απώλειες

Οι θέσεις που οδηγούν στο ΤΟΡ 16 έχουν αρχίσει να περιορίζονται στον Β' όμιλο, καθώς ήδη η Ρεάλ έχει πάρει το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια, ενώ και η Αρμάνι Μιλάνο βρίσκεται κοντά στην μαθηματική εξασφάλιση. Η αναμέτρηση της Εφές με την Στρασμπούρ το βράδυ της Παρασκευής (20.15) θα κρίνει πολλά για την συνέχεια των δύο ομάδων στην διοργάνωση.

Η Εφές προέρχεται από μία μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Οι Τούρκοι στη μάχη για την δεύτερη θέση του ομίλου αν και μπορούσαν δεν κατάφεραν τελικά να πάρουν τους 2 βαθμούς της νίκης μέσα στην έδρα της Αρμάνι Μιλάνο ( 77-73). Η ήττα από τους Ιταλούς ήταν η δεύτερη συνεχόμενη και πλέον νιώθουν την ανάσα των Ζαλγκίρις και Μπάμπεργκ που καραδοκούν σε απόσταση μίας νίκης. Στον αγώνα κόντρα στην θεωρητικά πιο αδύναμη του ομίλου, Στρασμπούρ η επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα αποτελεί μονόδρομο τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά. Το θετικό για τον Οκτάι Μαχμούτι είναι ότι για πρώτη φορά φέτος σε ευρωπαϊκό παιχνίδι θα μπορεί να υπολογίζει στις υπερπολύτιμες βοήθειες του Κερέμ Γκονλούμ.

Στην αντίπερα όχθη η ψυχολογία στο στρατόπεδο των Γάλλων είναι στα ύψη, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στην Euroleague. Η νίκη επί της Μπάμπεργκ ( 83-72) έδωσε αυτοπεποίθηση αλλά διατήρησε και τις μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση. Πλέον οι παίκτες του Βενσάν Κολέ έχοντας διώξει από πάνω τους την πίεση για την πρώτη νίκη θα προσπαθήσουν να διεκδικήσουν και την παραμικρή πιθανότητα πρόκρισης που έχουν στο ΤΟΡ 16. Για να γίνει, όμως κάτι τέτοιο τότε θα πρέπει μέσα στην Τουρκία να πανηγυρίσουν και το πρώτο τους διπλό στην διοργάνωση.

Αναντολού Εφές

Οκτάι Μαχμούτι: "Την προηγούμενη εβδομάδα στο Μιλάνο χάσαμε εξαιτίας κάποιων απλών λαθών που κάναμε. Τώρα δεν πρέπει να κάνουμε λάθη. Πλησιάζουμε στο τέλος της regular season. Θέλουμε να τερματίσουμε στον όμιλο στις πρώτες δύο θέσεις. Η Στρασμπούρ είναι στην 6η θέση, όμως έχουν μαθηματικές ελπίδες για πρόκριση. Κέρδισαν την προηγούμενη εβδομάδα. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην αντιμετωπίσουμε εκπλήξεις".

Κώστας Βασιλειάδης: "Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μία ανέλπιστη ήττα στο Μιλάνο. Χωρίς να επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε θέλουμε να ελέγξουμε το παιχνίδι από την αρχή για να πάρουμε τη νίκη. Η Στρασμπούρ είναι καλή ομάδα με αθλητικούς παίκτες. Δεν σταμάτησαν σε κανένα σημείο του αγώνα που παίξαμε στον πρώτο γύρο. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για 40 λεπτά και να μην τους αφήσουμε να έχουν ελπίδες. Είμαστε συγκεντρωμένοι μόνο στη νίκη".

Στρασμπούρ

Βενσάν Κολέ: "Όλα είναι πιθανά μαθηματικά. Πρέπει να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη τετράδα και οι δύο ομάδες που έχουμε μπροστά μας έχουν μόνο 2 νίκες. Είναι πολύ πολύπλοκο, όμως καθώς η διαφορά πόντων δεν είναι με το μέρος μας. Αυτός είναι ο λόγος που για την ώρα πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο σε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να παλέψουμε να κερδίσουμε δεύτερο παιχνίδι το συντομότερο δυνατό, ώστε να σκεφτούμε το μέλλον. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε κακό ξεκίνημα. Από τότε έχουμε μία βελτίωση, όμως το ίδιο συμβαίνει και με την Εφές. Πρέπει να τους σπρώξουμε στα άκρα για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Δεν είναι εύκολο να νικήσεις, όμως θα προσπαθήσουμε για αυτό. Έχουμε υψηλό κίνητρο. Η Τουρκική ομάδα είναι σκληρή ομάδα και χρειάζεται τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Γι' αυτούς όπως και για εμάς δεν είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να χάσεις".

Πολ Λακόμπ: "Ακόμα έχουμε στο μυαλό μας το πρώτο παιχνίδι γιατί κάναμε έναν καλό αγώνα. Χάσαμε με δέκα πόντους κάνοντας πολλά λάθη. Ένα λεπτό πριν το τέλος ήμασταν πίσω με 3 πόντους. Ακόμα μαθαίνουμε από εκείνη την ήττα. Μπορούμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, όμως δεν θα είναι εύκολο. Προχωράμε μέρα με την ημέρα και βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, οπότε πάμε στην Κωνσταντινούπολη για να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, καθώς ξέρουμε ότι είμαστε ικανοί για αυτό. Η Εφές είναι σκληρή ομάδα που επίσης έχει κάποιες αδυναμίες. Πρέπει να αξιοποιήσουμε τις ικανότητες μας για να εκμεταλλευτούμε αυτές τις αδυναμίες".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Οι Τζαμόν Λούκας και Σεμίχ Ερντέν είναι οι μόνοι παίκτες που έχουν ξεκινήσει βασικοί σε όλα τα παιχνίδια της Εφές στην Euroleague.

Ο Τζαμόν Λούκας έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε 14 συνεχόμενα παιχνίδια και στους 25 από τους 26 τελευταίους του αγώνες στην Euroleague.

Ο Ζόραν Πλάνινιτς χρειάζεται ακόμα 1 ασίστ για να φτάσει τις 500 στην Euroleague. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 13η θέση της σχετικής λίστας και κυνηγάει τον Κερέμ Τουντσερί που βρίσκεται στην 12η με 501.

Ο Στάνκο Μπάρατς χρειάζεται ακόμα 8 ριμπάουντ για να φτάσει τα 400 στην Euroleague. Στα 27 του χρόνια βρίσκεται ήδη στη λίστα με τους 100 κορυφαίους ριμπάουντερ.

Ο Σκότι Χόπσον έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων σε όλα τα φετινά παιχνίδια της Euroleague.

Ο κόουτς Βενσάν Κολέ έχει χρησιμοποιήσει φέτος μόνο 10 παίκτες. Αλέξις Αζινσά και Λουίς Κάμπελ είναι οι μόνοι παίκτες που ξεκίνησαν βασικοί σε όλα τα παιχνίδια της Euroleague.

Ο Αλέξις Αζινσά είναι δεύτερος σε σκοράρισμα στην φετινή Euroleague έχοντας μέσο όρο 18.8 πόντους ανά παιχνίδι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ