EUROLEAGUE

Ο Γιάνγκ, η Γαλατά και τα "καλά παιδιά"

Ο Γιάνγκ, η Γαλατά και τα "καλά παιδιά"
STOLISVAGGELIS

Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα της Γαλατάσαραϊ φέτος, σύμφωνα με τον Πάτρικ Γιάνγκ. Όχι πάντως οι απουσίες. Αλλού εστίασε την προσοχή του...

Η Γαλατάσαραϊ έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το ΟΑΚΑ. Γιατί δεν έπαιξε καλή άμυνα, γιατί ήταν άστοχη, γιατί έχει... πολλά καλά παιδιά. Το τελευταίο δεν είναι κάτι που προκύπτει από κάποια τεχνική ανάλυση, αλλά από τα λεγόμενα του Πάτρικ Γιάνγκ.

Ο Αμερικανός σέντερ μίλησε στο Euroleague Greece λίγη ώρα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό ( 86-77 ), εστιάζοντας στα όσα δεν έκαναν αυτός και οι συμπαίκτες του. Με τη συμπεριφορά τους εκτός παρκέ να είναι ένα από τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Όχι, η Γαλατά δεν έχει γεμίσει... αλήτες.

Αντίθετα, έχει υπερβολικά πολλά παιδιά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κάποιος να πει μια κουβέντα παραπάνω που θα βοηθήσει στην (αυτο)κριτική.

" Το ΟΑΚΑ είναι δύσκολη έδρα. Δεν κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα, κυρίως στο πρώτο μέρος. Δεν θυμάμαι τα ποσοστά του Παναθηναϊκού στα σουτ τριών πόντων, αλλά είναι σίγουρο πως σούταραν πολύ καλύτερα απ ότι συνηθίζεται. Δεν πιστεύω ότι μπορείς να κερδίσεις όταν αφήνεις τους αντιπάλους σου να έχουν τέτοια ποσοστά ή όταν τα δικά σου σουτ βρίσκουν το σίδερο", ήταν τα πρώτα λόγια του Πάτρικ Γιάνγκ στο Euroleague Greece, πριν μιλήσει για τα λάθη που έγιναν στο παρκέ:

" Δεν βάλαμε τη μπάλα κοντά στο καλάθι όσο θα πρεπε. Τα γκαρντ μας δεν σούταραν καλά. Δεν είχαμε πλουραλισμό στον τρόπο που κάναμε επιθέσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε παραπάνω ενέργεια, αλλάξαμε κάποια πράγματα αλλά ήταν αδύνατο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι".

Το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ήταν μία από τις λίγες (ελάχιστες) περιπτώσεις όπου οι Τούρκοι είχαν γεμάτο ρόστερ. Κάτι που είναι αντίθετο στα όσα έχουν συνηθίσει φέτος, όπου παίζουν ως επί το πλείστον με ελλείψεις και προβλήματα. Ίσως κι αυτό να είναι ένα ακόμη θέμα προς... επίλυση. Όχι ότι ο Πάτρικ Γιάνγκ επιζητά τις απουσίες, αλλά το κίνητρο που προκύπτει από αυτές.

" Είναι υπέροχο που έχουμε γεμάτο ρόστερ ξανά. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για σήμερα. Δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Δεν μπορείς να κερδίσεις έτσι. Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό, έχοντας μόλις εφτά παίκτες στο ροτέισον. Πριν από δύο εβδομάδες κερδίσαμε τον Ερυθρό Αστέρα, σε ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι. Ίσως χρειαζόμαστε την πίεση. Αλλά δεν πρέπει να βρίσκουμε μόνο τότε το απαραίτητο κίνητρο. Πρέπει να είμαστε σε κάθε παιχνίδι σωστοί, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μας".

Παράλληλα όμως, μίλησε και για τα... καλά παιδιά της ομάδας του. Ένα από τα... προβλήματα της Γαλατάσαραϊ φέτος. " Έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα. Όλα τα παιδιά είμαστε πολύ δεμένα μεταξύ μας. Κι αυτό ίσως είναι ένα πρόβλημα. Κάνουμε μεν πολύ παρέα εκτός παρκέ, αλλά επειδή είμαστε πραγματικά καλοί φίλοι δεν μπορούμε να πούμε μια κουβέντα παραπάνω. Δεν υπάρχει κάποιος να πει κάτι γιατί δεν θέλει να πληγώσει τον άλλον. Δαγκώνουμε τη γλώσσα μας και συνεχίζουμε έτσι. Δεν λέμε αυτά που πρέπει όταν πρέπει", είπε για να καταλήξει εξηγώντας:

" Είναι όπως όταν έχεις έναν καλό φίλο και θες να του πεις κάτι που θα τον βοηθήσει, αλλά δεν το κάνεις γιατί δεν θες να τον "πληγώσεις". Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον, γι αυτό πρέπει να κάνουμε το κάτι παραπάνω στη συνέχεια".

TAGS EUROLEAGUE ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ