EUROLEAGUE

Γκιουλέρ στο EuroLeague Greece: "Ο Ολυμπιακός είναι πιο σταθερός από Παναθηναϊκό"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - GALATASARAY (Eurokinissi Sports / ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - GALATASARAY (Eurokinissi Sports / ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ ÈÁÍÁÓÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σινάν Γκιουλέρ μίλησε στο EuroLeague Greece για τον Δημήτρη Διαμαντίδη που αποτελεί παράδειγμα, κάνει σύγκριση Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού και αναλύει τη φετινή προσπάθεια της Γαλατάσαραϊ.

Γι’ ακόμα μία σεζόν η Γαλατάσαραϊ δεν δείχνει ικανή, ώστε ν’ αποκριθεί στις απαιτήσεις της EuroLeague αλλά και των δικών της στόχων για το επόμενο βήμα. Παρόλα αυτά ανά πάσα στιγμή μπορεί να φανεί επικίνδυνη ειδικά όταν αγωνίζεται στο "Αμπντί Ιπεκτσί" και θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι να εξαντλήσει τις πιθανότητες πρόκρισης.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Γιώργος Οικονόμου

Αυτό άλλωστε, τόνισε ο Σινάν Γκιουλέρ. Ο έμπειρος γκαρντ που είναι εκ των κορυφαίων της τουρκικής ομάδας φυσικά, αναφέρθηκε στον Δημήτρη Διαμαντίδη που είχε αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν και τον χαρακτήρισε παράδειγμα. Παράλληλα ο Γκιουλέρ μίλησε και για την δική του απόδοση που είναι σαφώς καλύτερη από στατιστικής άποψης σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σινάν Γκιουλέρ

- Πως εξηγείς το γεγονός πως στο "Αμπντί Ιπεκτσί" παίζετε πολύ καλύτερα;

" Οι οπαδοί μας είναι -δίχως αμφιβολία- από τους καλύτερους στην Ευρώπη και δη την EuroLeague. Είναι άσχημο βέβαια ότι δεν μπορούμε μακριά από την Κωνσταντινούπολη να παρουσιαστούμε εξίσου δυνατοί, αλλά ως ομάδα παρουσιαζόμαστε πιο συγκεντρωμένοι -για κάποιον λόγο- όταν παίζουμε στο γήπεδό μας. Πρέπει να το βελτιώσουμε αυτό το στοιχείο. Οι οπαδοί μας πάντως μας δίνουν τρομερή ενέργεια".

- Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος στην EuroLeague;

" Αυτή τη στιγμή απλά θέλουμε να διατηρήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε για να παραμείνουμε "ζωντανοί" στο κυνήγι της πρόκρισης στα playoffs. Θέλουμε να πάμε καλύτερα στη συνέχεια, αλλά παράλληλα να είμαστε έτοιμοι για το Final Eight του Κυπέλλου Τουρκίας. Δεν έχουμε πάει όπως θέλουμε μέχρι στιγμής, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να παλεύουμε για να βελτιωθούμε και να έχουμε περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας μέχρι το φινάλε της φετινής αγωνιστικής περιόδου".

- Τι πρέπει να αλλάξετε για να κερδίσετε μια θέση στην οκτάδα;

" Να κερδίζουμε. Αυτό είναι το προφανές. Έχουμε ακόμη ελπίδες για να τα καταφέρουμε, ξέρουμε βέβαια ότι αυτές δεν είναι πολλές. Πρέπει να παλέψουμε κάθε παιχνίδι για να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες".

- Φέτος παίζεις πολύ καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια, κάνεις την καλύτερη σεζόν σου στην EuroLeague. Υπάρχει κάποιος λόγος γι αυτό;

" Η προσφορά μου στην ομάδα φαίνεται περισσότερο στα στατιστικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή νομίζω είναι η διαφορά. Πάντα προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα, να της δώσω αυτό που της λείπει κάθε φορά για να νικήσει. Φέτος έχω περισσότερες ευθύνες επιθετικά, οπότε προσπαθώ να το αποτυπώσω αυτό στο παρκέ. Θα μπορούσα να πω ότι είμαι τυχερός που βρίσκομαι σε μια ομάδα που με βοηθάει να κάνω πράγματα και να τη βοηθήσω τόσο πολύ".

- Πως βλέπεις τον Παναθηναϊκό φέτος, έχοντας αλλάξει προπονητή;

" Μιλάμε για μια ομάδα με πολύ ταλέντο, αυτό είναι δεδομένο. Ο κόουτς Τσάβι Πασκουάλ είναι σίγουρα ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, κι αυτό λέει πολλά για το μείγμα που υπάρχει στον Παναθηναϊκό".

- Θα έκανες μια σύγκριση ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό; Ποια είναι η μεγαλύτερη διαφορά τους;

" Τα τελευταία έξι περίπου χρόνια, ο Ολυμπιακός δείχνει να είναι πιο σταθερός ως ομάδα, με ίδια στρατηγική και νοοτροπία. Αυτό θα έλεγα ίσως. Κι οι δύο βέβαια είναι σπουδαίοι σύλλογοι, μεγάλες ομάδες. Είναι δύσκολο να συγκρίνω κάτι περισσότερο ανάμεσά τους".

- Φέτος βέβαια ο Παναθηναϊκός δεν έχει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο αντιμετώπισες για παραπάνω από μια δεκαετία.

" Προσπαθώ να τον χρησιμοποιώ ως παράδειγμα, όταν κοιτάζω τι κάνω στην καριέρα μου και πως εκμεταλλεύομαι το ταλέντο μου. Ξέρω ότι δεν είμαι ο καλύτερος σουτέρ στην ομάδα, αλλά μπορώ να κάνω κάποια άλλα πράγματα στο γήπεδο για τους συμπαίκτες μου, αυτά που ενδεχομένως εκείνη δεν μπορούν να κάνουν εξίσου καλά. Γι αυτό πιστεύω ότι ο Διαμαντίδης ξεχώρισε τόσο και έγινε επιτυχημένος. Έκανε πολλά πράγματα με σταθερότητα σε υψηλό επίπεδο κάθε φορά, κι επίσης ήταν ο καλύτερος αμυντικός στο γήπεδο".

TAGS EUROLEAGUE ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ