EUROLEAGUE

Σλούκας: "Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει ξεχωριστό DNA"

Σλούκας: "Ο Ολυμπιακός έχει φτιάξει ξεχωριστό DNA"

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικό περιοδικό ο Κώστας Σλούκας δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει φτάξει ένα DNA που είναι δύσκολο να τον κερδίσεις, ενώ αποθέωσε τον Ομπράντοβιτς.

Ο Κώστας Σλούκας έδωσε συνέντευξη καρδιάς στο ισπανικό περιοδικό Fullbasket, λέγοντας πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα. Ο διεθνής γκαρντ έκανε αναδρομή σε όλη την καριέρα του, ξεκινώντας από τις μικρές εθνικές, την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, το ξεχωριστό DNA αυτής της ομάδας, αλλά και τις σχέσεις του με τον Ίβκοβιτς και τον Ομπράντοβιτς.

Ξεκινώντας, ο Σλούκας παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε να έρθει στα χέρια του πρόταση από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2008 όταν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Εφήβων, λέγοντας πως " ήταν λίγο αναπάντεχο. Ειχα ακούσει φήμες για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, αλλά δεν το περίμενα. Ήξερα τις δυσκολίες, αλλά η πρόταση του Ολυμπιακού με τράβηξε περισσότερο. Βρέθηκα από την 4η κατηγορία στο να μοιράζομαι το ίδιο δωμάτιο με τον Παπαλουκά. Τα πρώτα βράδια δεν μπορούσα να κοιμηθώ από την αγωνία. Με βοήθησε πάρα πολύ ο Παπαλουκάς, μου έδωσε χρήσιμες συμβουλές".

Αναφερόμενος στην συνέχεια στις δύο σερί κατακτήσεις EuroLeague με τον Ολυμπιακό, τόνισε πως " το καλάθι του Πριντεζη το 2012 θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα στην Ευρώπη. Στον δεύτερο τίτλο που κατακτήσαμε παίξαμε σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο που δεν έχει δει πολλές φορές ο κόσμος. Ήμασταν μία εξαιρετικά ανταγωνιστική ομάδα".

Ακολούθως μάλιστα ο διεθνής γκαρντ είχε κάτι να πει για τις επιτυχίες του Ολυμπιακού όλα αυτά τα χρόνια: " Ο Ολυμπιακός έχει χτίσει ένα ξεχωριστό DNA τα τελευταία 6-7 χρόνια. Είναι μία ομάδα που δεν μπορείς να την κερδίσεις. Οι Έλληνες παίκτες βάζουν στο κλίμα και τους υπόλοιπους. Είναι η ιδιοσυγκρασία της ομάδας τέτοια. Δεν τα παρατάει ποτέ, δεν πεθαίνει ποτέ".

Όταν κλήθηκε να μιλήσει πάντως για την σχέση του με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς παραδέχθηκε πως " τον σέβομαι πάρα πολύ. Είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Στην αρχή δεν με ήθελε στην ομάδα και χρειάστηκε να περάσουν πολλοί μήνες για να με εμπιστευτεί. Δούλεψα πολύ σκληρά για να μου δώσει μία ευκαιρία και χρειάστηκε να τραυματισμούν κάποιοι συμπαίκτες μου για να συμβεί αυτό. Μπόρεσα όμως να δείξω στο τέλος τι μπορώ να κάνω. Ήμουν τυχερός επειδή έχω μοιραστεί αποδυτήρια με παίκτες όπως ο Παπαλουκάς, ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης και ο Διαμαντίδης. Τους θαύμαζα και είδα πώς δούλευαν. Με βοήθησαν πολύ και μου έδειξαν πώς να είμαι επαγγελματίας".

Ακολούθως η κουβέντα πήρε στην Φενέρμπαχτσε. Κι εκεί, στην ερώτηση για το αν η Φενέρμπαχτσε έπαιξε το τέλειο μπάσκετ στο περσινό Final Four όταν κατέκτησε την EuroLeague, ο Σλούκας τόνισε πως " νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός του 2009 ήταν καλύτερος από την Φενέρ του 2017. Είχαν σπουδαία ομάδα με τον Σπανούλη, τον Διαμαντίδη, τον Γιασικεβίτσιους, τον Περπέρογλου, τον Μπατίστ και φυσικά προπονητή τον Ομπράντοβιτς, δηλαδή τον καλύτερο".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ