EUROLEAGUE

Σλούκας: "Δεν περίμενα να "σκουπίσουμε" τον Παναθηναϊκό"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας παραδέχθηκε στο EuroLeague Greece πως τον εξέπληξε η άνεση με την οποία η Φενέρμπαχτσε ξεπέρασε το εμπόδιο του Παναθηναϊκού Superfoods και απάντησε στο τι έκρινε τη σειρά.

Για πέμπτη φορά στην καριέρα του και δεύτερη διαδοχική με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε, ο Κώστας Σλούκας θα ζήσει από κοντά ένα Final Four. Ο πλεϊμέικερ της τουρκικής ομάδας συνεχίζει να αποδεικνύει πόσο πολύτιμος είναι για το σύνολο που έχει "χτίσει" ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας πλέον ως στόχο να κατακτήσει αυτό που έχασε πέρσι, στο Βερολίνο, για ένα ριμπάουντ: το βαρύτιμο τρόπαιο.

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη: Γιώργος Οικονόμου

Η "σκούπα" απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods είναι κάτι που ούτε οι ίδιοι οι παίκτες της Φενέρμπαχτσε δεν περίμεναν, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος στο EuroLeague Greece, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που απασχολεί. Η ουσία είναι πως σε περίπου ένα μήνα, η τουρκική ομάδα θα μάχεται στο Sinan Erdem για το πρώτο ευρωπαϊκό της τρόπαιο, παίζοντας εν πολλοίς εντός έδρας.

Κι αν όλοι πιστεύουν ότι η Φενέρμπαχτσε ήταν υποχρεωμένη να βρίσκεται στο Final Four, εκείνος τόνισε πως " από την αρχή της χρονιάς είχαμε πει ότι θέλουμε να βρισκόμαστε στο Final Four. Μετά από μια πολύ δύσκολη σεζόν, με προβλήματα και τραυματισμούς, καταφέραμε να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό τρεις συνεχόμενες φορές. Κανείς δεν το περίμενε! Είμαστε άξια στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης".

Δείχνοντας απόλυτα ειλικρινής μάλιστα ανέφερε πως " η αλήθεια είναι ότι πολύ μικρό χρονικό διάστημα παίξαμε όλοι μαζί, είχαμε ένα κάρο προβλήματα. Ένας γυρνούσε από τραυματισμό, κι ένας άλλος χτυπούσε. Ήξερα ότι αν είμαστε όλοι μαζί και προπονηθούμε καλά, θα κερδίζαμε έναν αγώνα στην Αθήνα. Να σου πω την αλήθεια δεν περίμενα να βγάλουμε δύο "διπλά" στο ΟΑΚΑ, αλλά αφού ήρθαν όλα καλά", πριν απαντήσει στο γιατί η ομάδα του "καθάρισε" τόσο εύκολα τη σειρά με τον Παναθηναϊκό Superfoods:

" Η άμυνα, το αγωνιστικό πλάνο και η συγκέντρωση που δείξαμε για σαράντα λεπτά σε κάθε αγώνα. Απόψε (σ.σ.: χθες) υπήρχε πίεση και άγχος για το "πρέπει" της νίκης, αλλά δεν βγήκαμε από τη φιλοσοφία και τον στόχο μας, κάναμε πολύ καλή δουλειά στη διάρκεια του σαρανταλέπτου. Ο έλεγχος του ρυθμού και η άμυνά μας έκανε τη διαφορά".

Όσο για την πίεση που συνοδεύει την ομάδα του λόγω του μεγέθους του τουρκικού συλλόγου; " Η πρόκληση ήταν από την αρχή που ήρθα στη Φενέρμπαχτσε. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος, με πολύ κόσμο από πίσω της. Αυτή η ομάδα πρέπει να είναι ψηλά και επιτυχημένη. Είναι το τρίτο σερί Final Four, οπότε πάμε να δοκιμάσουμε για να πάρουμε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της ομάδας", εξήγησε για να προσθέσει πως το σημαντικότερο για τον ίδιο είναι το γεγονός πως " απολαμβάνω την εμπιστοσύνη του προπονητή και γενικότερα της ομάδας, αλλά και την αγάπη που εισπράττω από τον κόσμο. Νιώθω πραγματικά ευλογημένος και τυχερός που στην ηλικία μου θα παίξω για πέμπτη φορά σε Final Four".

Και τώρα τι; " Νιώθαμε κάποια έξτρα πίεση γιατί γίνεται το Final Four στην Κωνσταντινούπολη. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε εδώ και θα έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε το τρόπαιο", δήλωσε στο EuroLeague Greece πριν πει με ανακούφιση πως " ευτυχώς τα καταφέραμε και τώρα έχουμε δύο μέρες ξεκούρασης μπροστά μας. Ο κόουτς μάς έδωσε ρεπό, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να βγάλουμε από πάνω την πίεσή μας".

Για επιμύθιο κρατήσαμε την ερώτηση αν όλα αυτά που μας ανέφερε είναι ένδειξη πως θα ριζώσει στην Κωνσταντινούπολη. Με τον Κώστα Σλούκα να απαντά πως " αυτό είναι μεγάλη συζήτηση, προέχει να δούμε πως θα ολοκληρωθεί η χρονιά και ακολούθως θα καθίσουμε στο τραπέζι να συζητήσουμε. Είναι νωρίς ακόμη για τέτοιου είδους πράγματα".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ