EUROLEAGUE

Σλούκας: "Δεν είμαι ο νέος Σπανούλης. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει"

Σλούκας: "Δεν είμαι ο νέος Σπανούλης. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει"

Ο Σλούκας μίλησε για την απόφαση του να αφήσει τον Ολυμπιακό για την Φενέρμπαχτσε, τονίζοντας πως κανείς δεν μπορεί να καταλάβει την απόφαση που πήρε. Τι είπε για τον Σπανούλη.

O Έλληνας γκαρντ δήλωσε στην εκπομπή «Pick 'n Roll» του «OTE TV» για την απόφασή του το καλοκαίρι πως: " Πολλοί δεν κατάλαβαν την απόφασή μου. Άφησα την ομάδα που ήμουν 7 χρόνια. Θεώρησα πως το καλύτερο για το μέλλον μου ήταν να έρθω εδώ» και πρόσθεσε για αυτά που του ζητάει ο "Ζοτς".

Kαι συνέχισε: "Πολλές φορές μου έχει πει να παίξω ελεύθερα και να ηγηθώ της ομάδας ή της πεντάδας. Καταλαβαίνω και αντιλαμβάνομαι την εμπιστοσύνη που έχει προς το πρόσωπό μου". Ακόμα, ο 25χρονος υποστήριξε πως ουδέποτε ένιωσε να βρίσκεται «στη σκιά του Σπανούλη» και πως οι συγκρίσεις μεταξύ εκείνου και του «Kill Bill» δεν υφίστανται. "Είναι φανερό πως οι ξένοι δεν έχουν προσαρμοστεί στη νοοτροπία του κόουτς Σφαιρόπουλου. Περιμένω πολλά περισσότερα από τον Χάκετ. Θα τα δώσει πιστεύω", είπε για τον φετινό Ολυμπιακό και τον... αντι-Σλούκα.

Αναφορικά με την Εθνική Ομάδα και την πορεία στο Ευρωμπάσκετ, ο γκαρντ της «Φενέρ» τόνισε: "Γλυκόπικρη γεύση. Πίστευα σε αυτή την ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε να πάμε παραπάνω. Δεν πήραμε το κατάλληλο παιχνίδι για την τετράδα. Φταίμε όλοι γι' αυτό".

Τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη του στον ΟΤΕ-ΤV o Κώστας Σλούκας:

Για την προσαρμογή του στην Κωνσταντινούπολη: "Μοιάζουμε πάρα πολύ. Τώρα αρχίζω και προσαρμόζομαι. Πολλά τα διαδικαστικά... Είχα θέματα με τα χαρτιά, με το φαγητό. Τα ρούχα μου δεν είχαν έρθει... Όλα αυτά είναι μέρος της προσαρμογής".

"Πολλοί δεν κατάλαβαν την απόφασή μου"

Για τον Κώστα Σλούκα αυτής της στιγμής και την απόφαση του καλοκαιριού: "Πολλοί δεν κατάλαβαν την απόφασή μου. Άφησα την ομάδα που ήμουν επτά χρόνια. Θεώρησα πως το καλύτερο για το μέλλον μου ήταν να έρθω εδώ. Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Είμαι σε φάση προσαρμογής. Ο ένας ψάχνει τον άλλον, η ομάδα είναι καινούργια".

Για τη σχέση του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς: "Τι να πω για τον προπονητή αυτόν; Τον ζω εδώ και ένα μήνα. Φανταζόμουν πώς θα είναι... Είχα σκεφτεί πώς είναι να είσαι παίκτης του. Η συνεργασία μας είναι πάρα πολύ καλή. Δεν ήξερα ότι με είχε τσεκάρει από πιο παλιά. Νομίζω παρακολουθεί τους περισσότερους παίκτες".

Για το τι του ζητάει ο «Ζοτς»: "Πολλές φορές μου έχει πει να παίξω ελεύθερα και να ηγηθώ της ομάδας ή της πεντάδας. Καταλαβαίνω και αντιλαμβάνομαι την εμπιστοσύνη που έχει προς το πρόσωπό μου".

Για το αν είναι ο ηγέτης της Φενέρμπαχτσε: "Δεν ξέρω αν είμαι ο leader. Υπάρχει πολύ ταλέντο. Πριν 5-6 χρόνια ο Ομπράντοβιτς έλεγε leader τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη και άλλους!".

Για το τι έχει μάθει στη «Φενέρ» και τι τους ζητάει ο «Ζοτς»: "Θέλουμε να είμαστε επιθετικοί. Μιλάμε για την επίθεση. Η λέξη επιθετικός ισχύει και για την άμυνα".

"Ο Ίβκοβιτς είναι πιο αυστηρός από τον Ομπράντοβιτς"

Για τη φιλοσοφία του Ομπράντοβιτς και το αν μοιάζει με εκείνη του Ίβκοβιτς: " Και εκείνος και ο Ίβκοβιτς είναι καταξιωμένοι προπονητές. Έχουν παρόμοια φιλοσοφία. Ο κόουτς Ίβκοβιτς ήταν πιο αυστηρός. Ο κόουτς Ομπράντοβιτς όταν πρέπει να φωνάξει, φωνάζει".

Για το «ο Σλούκας στη σκιά του Σπανούλη»: "Ο Σλούκας δεν είναι ένας νέος Σπανούλης. Καμία σχέση. Είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία. Μιλάμε στο τηλέφωνο, του στέλνω συγχαρητήρια. Έχω κερδίσει πάρα πολλά αυτόν. Δεν υπάρχει καμία σύγκριση ανάμεσα σε εμένα και σε εκείνον. Είναι ο κορυφαίος ο κόμπο γκαρντ της Ευρώπης. Είναι ευχή να του μοιάσω".

Για το ποιος είναι ο νέος Σλούκας του Ολυμπιακού: "Έχω δει τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Είναι φανερό πως οι ξένοι δεν έχουν προσαρμοστεί στη νοοτροπία του κόουτς Σφαιρόπουλου. Περιμένω πολλά περισσότερα από τον Χάκετ. Θα τα δώσει πιστεύω".

Για το πώς καταφέρνει να γυρίζει... τούμπα το ματς: " Αν έκλεινε μια ομάδα τον Βασίλη είχα συγκεντρωθεί στην άμυνά τους για να αλλάξω τον ρυθμό. Να τρέξω την ομάδα, να βγάλω ενέργεια, να σκοράρω".

Για την καλύτερη χημεία που είχε με κάποιον τον Ολυμπιακό και με κάποιον στη «Φενέρ»: "Με τον Πέτγουεϊ. Στη "Φενέρ" έχω με τον Βέσελι. Οι υπόλοιποι έχουν καλό σουτ".

Για την Εθνική: "Πίστευα σε αυτή την ομάδα"

Για το Ευρωμπάσκετ: " Γλυκόπικρη γεύση. Πίστευα σε αυτή την ομάδα και πιστεύω πως μπορούμε να πάμε παραπάνω. Δεν πήραμε το κατάλληλο παιχνίδι για την τετράδα. Φταίμε όλοι γι' αυτό".

Για το χρυσό της Ισπανίας: "Δεν κάνει την κατάσταση πιο εύκολη. Όταν παίζαμε η Ισπανία δεν ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης. Μετά ανέβηκε η ψυχολογία της".

Για το αν είναι στο μυαλό του να γίνει η Εθνική «ομάδα του Σλούκα»: "Όχι, όχι, καμία σχέση. Δεν στέκει αυτό. Ούτε ήταν ομάδα του Βασίλη. Αλλά και του Βασίλη να πούμε πως ήταν... Εκείνος έχει πάρει τα πάντα. Εγώ δεν έχω πάρει τίποτα ακόμα. Προσπαθώ απλά να κάνω τη δουλειά μου".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ