EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Οι ομάδες να παίζουν 1 ή 2 μήνες στις τοπικές λίγκες"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÔÅËÉÊÏÓ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / FINAL / FENERBAHCE - OLYMPIAKOS (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραχώρησε συνέντευξη σε ισπανικό περιοδικό και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο μείζον θέμα με τις συνεχόμενες υποχρεώσεις των ομάδων της EuroLeague.

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο; Τι λέει πάντα στους παίκτες του για τα μακρινά σουτ; Ποια ήταν η ατάκα που είπε στον Μπογκντάνοβιτς πριν εκείνος φύγει για το NBA; Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απάντησε στα παραπάνω ερωτήματα σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό περιοδικό Gigantes. Παράλληλα, δεν δίστασε να αναφέρει την άποψη του σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στο καλεντάρι.

Ορισμένα αποσπάσματα από τη συνέντευξη του head coach της Φενέρμπαχτσε:

"Μιλάμε κάθε 2-3 ημέρες με τον Μπογκντάνοβιτς. Είναι ο καλύτερος παίκτης του Σακραμέντο επειδή ξέρει το παιχνίδι. Μπορεί να αναλάβει ευθύνες. Όταν τελείωσε η σεζόν πέρυσι, του είπα «είμαι στο πλευρό σου. Του είπα επίσης να μην ξεχάσει τον παλιό του προπονητή όταν θα είναι All Star".

"Είχαμε σημαντικούς τραυματισμούς. Οι Ντίξον και Κάλινιτς που έμειναν από την περσινή πεντάδα ήταν τραυματίες. Οι Μπογκντάνοβιτς και Γιούντο έφυγαν. Έμεινε μόνο ο Βέσελι. Αλλά δεν… κλαίω. Η ομάδα είναι αποφασισμένη να πετύχει ξανά. Βλέπω το πάθος που έχουν και το λατρεύω".

"Για εμένα το πιο σημαντικό είναι ο χαρακτήρας του παίκτη. Πως θα ταιριάξει με την ομάδα. Αυτό είναι πραγματικά σημαντικό. Όταν κάποιος μου λέει «υπάρχει ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά έχεις παίκτη στη θέση του», του λέω «δεν με ενδιαφέρει, θέλω καλούς παίκτες». Η δουλειά μου από εκεί και πέρα είναι να βάλω το κάθε κομμάτι στη σωστή θέση και να διαχωρίσω τους ρόλους".

"Ο ΛεΜπρον Τζέιμς για εμένα είναι ο καλύτερος παίκτης. Έχει τρομερά φυσικά προσόντα και μπορεί να κάνει τα πάντα".

"Δεν με ενδιαφέρει αν η ομάδα μου θα επιχειρήσει 50 μακρινά σουτ. Το μπάσκετ είναι απλό. Πρέπει να παίξεις προς τα μέσα. Τα σουτ είναι για τους σουτέρ, υπάρχει και το πικ εν ρολ. Αυτό είναι όλο. Δεν έχω πρόβλημα με τα τρίποντα. Αυτό που με νοιάζει είναι να είναι καλό το σουτ. Δεν έχει σημασία αν θα είναι εύστοχο ή άστοχο. Είναι εντάξει ακόμα κι αν κάποιος αστοχήσει. Πάντα λέω στους παίκτες μου «αν έχετε 0/10 δεν είναι δικό σας πρόβλημα. Το πρόβλημα θα είναι δικό μου επειδή σας εμπιστεύτηκα»".

"Η EuroLeague πρέπει να γίνει σαν το NBA. H EuroLeague μεγαλώνει και το καλεντάρι πρέπει να αλλάξει. Οι ομάδες πρέπει να παίζουν 1 ή 2 μήνες στις τοπικές λίγκες. Ή μόνο στα playoffs. Δεν σκεφτόμαστε καθόλου τους παίκτες, πρέπει να τους δώσουμε τον χρόνο να ακουστούν και να πουν τι θέλουν. Δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τη μπάλα για τουλάχιστον ένα μήνα..."

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ