EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Η δόξα ανήκει στους παίκτες μου"

Ομπράντοβιτς: "Η δόξα ανήκει στους παίκτες μου"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξήγησε γιατί αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες του, εξήρε την απόδοση του Έκπε Ούντο, αλλά φρόντισε να επισημάνει πως η Φενέρμπαχτσε απέχει λίγο ακόμη από το Final Four.

Η Φενέρμπαχτσε έκανε το "μπρέικ" στο ΟΑΚΑ για δεύτερη σερί φορά , με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον μια νίκη μακριά από το Final Four. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από την εξέλιξη των πραγμάτων στα playoffs με τον Παναθηναϊκό, ενώ στάθηκε σε αυτό που πρέπει να προσέξει η ομάδα του στο Game 3 με το "τριφύλλι".

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη Συνέντευξη Τύπου:

Για τη δεύτερη νίκη στο ΟΑΚΑ: "Είναι φανερό πως και οι δύο μεριές προσπαθήσαμε να κάνουμε νέα πράγματα για να αλλάξουμε την κατάσταση. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με διαφορετική αρχική πεντάδα, περιμέναμε πως θα είναι πολύ επιθετικός στην άμυνα και την επίθεση. Το ματς ήταν διαφορετικό και στις δύο πλευρές του παρκέ κάτι που επηρέασε η διαφορετική αρχική πεντάδα. Λίγο-πολύ και εμείς προσπαθήσαμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτά τα δεδομένα. Ήταν πολύ σημαντικό μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας και βρήκαμε τρόπο να ελέγξουμε το αποτέλεσμα".

Για τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού στο αποψινό παιχνίδι: "Βάσει στατιστικής και ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε κερδίσει το παιχνίδι αλλά κάποιες λεπτομέρειες όμως η συγκέντρωση, κάποιες καλές άμυνες και κάποια σουτ έκριναν το αποτέλεσμα. Πρέπει να καταλάβουμε πως θα παίξουμε ξανά με μία εξαιρετική ομάδα που θα έρθει στην Κωνσταντινούπολη για να παλέψει. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου και για τα δυο παιχνίδια."

Για τα δύο "διπλά" στο ΟΑΚΑ: "Πάντα υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν για πρώτη φορά. Ήταν αλήθεια ότι παίζαμε σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Κανείς δεν ήρθε εδώ σκεπτόμενος ότι θα κερδίσουμε δύο παιχνίδια. Βλέπουμε τα παιχνίδια ένα προς ένα. Όλα γίνονται χάρη στη δουλειά των παικτών μου, όχι του προπονητή. Έπαιξαν πολύ σκληρά, πολύ δυνατά. Ήταν πολύ συγκεντρωμένοι, έπαιξαν πολύ δυνατά και γι αυτό είδαμε αυτό το αποτέλεσμα.

Για το ότι η ομάδα του παίζει καλύτερα μακριά από την Κωνσταντινούπολη: "Είναι προφανές ότι ισχύει αυτό, αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε και να είναι συγκεντρωμένοι οι παίκτες μου στα επόμενα παιχνίδια. Ένας από τους βοηθούς μου, μου είπε ότι πριν αυτά τα τέσσερα χρόνια έχουμε κερδίσει εκτός έδρας όλες τις μεγάλες ομάδες, αυτές που έχουν πολλά ευρωπαϊκά τρόπαια. Γι αυτό πρέπει να βρεις τρόπο να ελέγχεις την πίεση. Συν του ότι φέτος στα 23/30 από τα παιχνίδια της regular season παίζαμε με τουλάχιστον έναν απόντα".

Για το κλειστό rotation που είχε στα δύο παιχνίδια: "Θα ήμουν ο πιο ευτυχής άνθρωπος στον κόσμο, αν μπορούσα να χρησιμοποιώ δώδεκα παίκτες και να παίζουν όλοι το ίδιο. Αυτό είναι ένα όνειρο, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Παίρνεις τις αποφάσεις με βάση το πως εξελίσσεται το παιχνίδι. Αν ο Έκπε Ούντο παίζει έτσι σε δύο σερί παιχνίδια, τότε είναι κάτι ξεχωριστό. Τον ρώτησα στην πορεία αν ήταν κουρασμένος, μου απάντησε πως όχι και πως θέλει να παίξει. Για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι θα ήθελαν να παίζουν σαράντα λεπτά. Το παιχνίδι σού δίνει την απάντηση σε σχέση με το rotation που θα πρέπει να έχεις".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ