EUROLEAGUE

Οι Έλληνες χαλάνε την εικόνα του Βέσελι

Η Φενέρμπαχτσε πέτυχε μία ακόμα νίκη έχοντας σε εξαιρετική κατάσταση τον Γιαν Βέσελι. Διαβάστε τι έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις τη φετινή σεζόν και πώς σχετίζονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με αυτές

Η ήττα από τον Ολυμπιακό στην "Ulker Arena" φαίνεται πως αφύπνισε για τα καλά την Φενέρμπαχτσε. Η πρωταθλητές Τουρκίας μετρούν δύο σερί νίκες, μετά την ήττα αυτή, επικρατώντας και της Μάλαγα με 60-68, φτάνοντας στο 3-2.

Σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε ο Γιαν Βέσελι. Ο Τσέχος φόργουορντ το τελευταίο διάστημα δείχνει ανεβασμένος και το πιστοποίησε με μία ακόμα εξαιρετική παράσταση. 17 πόντοι (με 8/10 δίποντα), 7 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη κατέγραψε η στατιστική του, σε μια από τις πιο "γεμάτες" εμφανίσεις στη διοργάνωση.

Δεν ήταν, όμως, η -μέχρι στιγμής- καλύτερή του.

Στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο, η οποία ήταν νικηφόρα για τους Τούρκους με 71-82, "άγγιξε" το double double με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 24 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Είναι φανερό λοιπόν, πως στα δύο τελευταία παιχνίδια, τα οποία είχαν την ίδια κατάληξη -νίκη, παίζει σημαντικό ρόλο για την Φενέρ.

Ποια είναι, όμως, η καλύτερη φετινή εμφάνισή του ως ώρας; Ήρθε την 9η αγωνιστική της κανονικής διάρκειας. Τότε οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς αντιμετώπισαν την Μπαρτσελόνα, στο Palau Blaugrana, και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, χάρη σε lay up του Νέμανια Μπιέλιτσα. Ο Τσέχος, όμως, ήταν αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις, έχοντας 16 πόντους και 10 ριμπάουντ, σε ένα μεγαλοπρεπές double-double.

Στον πίνακα που ακολουθεί έχετε την ευκαιρία να δείτε τις καλύτερες πέντε καλύτερες εμφανίσεις στην Euroleague σε κανονική διάρκεια και Top 16, αντίστοιχα.

Παιχνίδι Σκορ Πόντοι Ριμπάουντ Αξιολόγηση
Μπαρτσελόνα-Φενέρμπαχτσε 89-91 16 10 28
Αρμάνι Μιλάνο-Φενέρμπαχτσε 71-82 15 8 24
Μάλαγα-Φενέρμπαχτσε 60-68 17 7 22
Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 91-73 13 8 18
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 68-74 13 5 14

Όπως παρατηρούμε, εκτός έδρας τα καταφέρνει καλύτερα απ' ότι εκτός. Οι πρώτες τέσσερις καλύτερες εμφανίσεις έχουν έρθει μακριά από την Τουρκία, ενώ η καλύτερη εντός έδρας παρουσία ήταν στην ήττα από τον Ολυμπιακό. Όσο για το ρεκόρ, στην καλή μέρα του Τσέχου, στα πέντε αυτά παιχνίδια, η πρωταθλήτρια Τουρκίας μετρά 3 νίκες και 2 ήττες, με τις ήττες να προέρχονται από τις εκπροσώπους μας στη διοργάνωση.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ