EUROLEAGUE

Ο Σλούκας σε ρόλο closer

Ο Σλούκας σε ρόλο closer

Ο Κώστας Σλούκας δεν είναι μόνο ένας από τους κορυφαίους παίκτες της -αήττητης- Φενέρμπαχτσε στη φετινή EuroLeague. Είναι και ο παίκτης που εμπιστεύεται περισσότερο απ' όλους ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η πρώτη σεζόν του Κώστα Σλούκα στην Τουρκία δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Όχι σε ατομικό επίπεδο τουλάχιστον. Τέσσερις τραυματισμοί σε διάστημα τριών μηνών “πήγαν” πίσω τον 26χρονο γκαρντ, ο οποίος έχασε τη σεζόν 2015-16 οκτώ παιχνίδια στην EuroLeague και δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ρυθμό. Ενα χρόνο αργότερα ο Σλούκας δεν έχει τέτοια προβλήματα. Υγιής πια, διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Το βράδυ της Παρασκευής ο διεθνής γκαρντ οδήγησε τη Φενέρμπαχτσε στην τέταρτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στη EuroLeague, πραγματοποιώντας μάλιστα την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του. Εσπασε τα ατομικά ρεκόρ του στη EuroLeague σε πόντους (24), index rating (27) και έπαιξε περισσότερο από ποτέ σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα (34'39''). Χώρια τα 9/12 σουτ και οι 7 ασίστ που είχε στο Αμπντί Ιπεκτσί.

Οι στατιστικές πρωτιές του Σλούκα

Ο κόουτς με εμπιστεύεται και το πιο σημαντικό είναι ότι είμαι υγιής” είπε μετά το ματς ο Ελληνας γκαρντ. Το δεύτερο σκέλος της δήλωσης του Σλούκα (περί υγείας) το γνωρίζαμε εκ των προτέρων. Όσο για το πρώτο; Επιβεβαιώνεται απόλυτα από τους αριθμούς που θα διαβάσετε ακολούθως και σίγουρα αξίζει να αναλύσουμε λίγο παραπάνω.

Ο Σλούκας σε ρόλο closer

Επειτα από τέσσερις αγώνες στην EuroLeague ο Σλούκας είναι δεύτερος σε λεπτά συμμετοχής στη Φενέρμπαχτσε (28'08'' ανά αγώνα), πίσω μόνο από τον Επε Ούντο. Επιπλέον, είναι ο τρίτος καλύτερος σκόρερ της Φενέρ (με 11,8 πόντους μ.ό.), πρώτος σε ποσοστό τριπόντων με 77,8% (όπως και σε ολόκληρη τη διοργάνωση), πρώτος σε ασίστ (6,5 μ.ό.) και δεύτερος σε αξιολόγηση (12,3).

Δεν βγαίνει από το γήπεδο στις τελευταίες περιόδους

Πέραν της προφανούς αποτελεσματικότητας του ο Σλούκας είναι και ο... τελευταίος που βγαίνει από το γήπεδο στην τέταρτη περίοδο. Στους αγώνες με τη Γαλατάσαραϊ και τη Μπαρτσελόνα δεν απουσίασε από το παρκέ ούτε ένα δευτερόλεπτο στο τελευταίο δεκάλεπτο. Κόντρα στη Ζαλγκίρις δεν έπαιξε μόνο στα τελευταία 2'34'' ενός αγώνα που είχε ήδη κριθεί. Κόντρα στη Μπάμπεργκ, δε, αγωνίστηκε 5'38'' στο τέταρτο δεκάλεπτο -κι ας μην ήταν καλός.

Συνολικά ο Σλούκας έχει παίξει στα 33'04'' από τα 40 λεπτά που θα μπορούσε να αγωνιστεί στις τελευταίες περιόδους της φετινής EuroLeague, κάτι που -αν μη τι άλλο- δείχνει ξεκάθαρα την εμπιστοσύνη που του έχει ο Ομπράντοβιτς. Ο “Ζοτς” τον θέλει στο παρκέ όταν η μπάλα “καίει”. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος. Ειδικά μετά τον τραυματισμό του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς...

Τα νούμερα του μετά τον τραυματισμό του Μπογκντάνοβιτς

Πριν τεθεί νοκ άουτ ο Σέρβος σούτινγκ γκαρντ, ο Σλούκας δεν είχε καταφέρει να σκοράρει στις (δύο) τέταρτες περιόδους που αγωνίστηκε στην EuroLeague. Ο απολογισμός του ήταν 4 ασίστ και 1 λάθος, με -6 στον δείκτη “+/-”. Από τότε όμως που ο Μπογκντάνοβιτς τραυματίστηκε και ο Σλούκας κλήθηκε να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τέταρτη περίοδο (είτε ως εκτελεστής, είτε ως δημιουργός), τα νούμερα του εκτοξεύτηκαν.

Στον αγώνα με τη Ζαλγκίρις Κάουνας έβαλε δύο πόντους, μοίρασε 4 ασίστ και είχε επιμέρους σκορ +8 στο “+/-” όσο αγωνίστηκε. Κόντρα στη Γαλατάσαραϊ είχε 10 πόντους, 4 ασίστ και μόνο ένα λάθος στην τέταρτη περίοδο, αλλά και +10 στο “+/-”. Σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια ο Σλούκας κουβάλησε την ομάδα του στα δύσκολα. Εγινε ο closer. Και θα το ξανακάνει.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ