EUROLEAGUE

Ο Σλούκας οδηγεί την Φενέρμπαχτσε

Ο Σλούκας οδηγεί την Φενέρμπαχτσε
EUROLEAGUE

Κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο ο Κώστας Σλούκας επιβεβαίωσε σε ακόμα ένα παιχνίδι φέτος ότι πλέον είναι ένας από τους ξεκάθαρους ηγέτες της ομάδας.

Είναι μικρές στιγμές σε έναν αγώνα που δείχνουν πολλά πράγματα. Οι λεγόμενες λεπτομέρειες. Μία από αυτές τις λεπτομέρειες συνέβη στην τρίτη περίοδο του αγώνα της Φενέρμπαχτσε με την Αρμάνι Μιλάνο .

Με την Αρμάνι Μιλάνο να “τρέχει σερί 11-0 και να έχει μειώσει σε 48-39, η Φενέρμπαχτσε βρισκόταν στην επίθεση, όταν ο Νίκολα Κάλινιτς αστόχησε σε τρίποντο. Στην εξέλιξη της φάσης ο Γιαν Βέσελι έδιωξε την μπάλα με... σφαλιάρα, η οποία έφτασε στα χέρια του Κώστα Σλούκα, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη επιχείρησε τρίποντο και έκανε το σκορ 51-39. Στην επόμενη φάση ο Έλληνας γκαρντ έδωσε την ασίστ στον Τζέισον Τόμπσον για το 55-39. Και 20 δευτερόλεπτα αργότερα ευστόχησε σε νέο τρίποντο κάνοντας το σκορ 58-41. Η Αρμάνι δεν σήκωσε κεφάλι έκτοτε.

Ο αγώνας με την Αρμάνι Μιλάνο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μία καλή προπόνηση για την Φενέρμπαχτσε. Οι Ιταλοί εξακολουθούν να είναι από τις απογοητεύσεις από την σεζόν και δύσκολα θα μπορούσαν να κοντράρουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης στην Τουρκία. Παρόλα αυτά, ακόμα και σε παιχνίδια σαν αυτό μπορείς να καταλάβεις πολλά για μία ομάδα. Πράγματα όπως ότι ο Σλούκας πλέον είναι ξεκάθαρα ένας από τους ηγέτες της Φενέρ.

ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Με τους ηγέτες της περσινής ομάδας, Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Εκπε Ούντο, να αποχωρούν το καλοκαίρι με προορισμό το ΝΒΑ, στην Φενέρμπαχτσε προχώρησαν σε μεγάλες κινήσεις, φέρνοντας στην ομάδα τους Μπραντ Ουαναμέικερ, Μάρκο Γκούντουριτς, Νίκολο Μέλι και Τζέισον Τόμπσον. Και οι τέσσερις είναι καλοί παίκτες, με τον Ουαναμέικερ και τον Μέλι να θεωρούνται εκ των κορυφαίων στην θέση τους στην Ευρώπη. Όσο καλοί όμως και αν είναι, δεν γινόταν να αναλάβουν ηγετικό ρόλο από την αρχή. Και εδώ είναι που εμφανίστηκε ο Σλούκας.

Ο Σλούκας οδηγεί την Φενέρμπαχτσε
EUROLEAGUE

Με τον Βέσελι να είναι παραδοσιακά παίκτης χαμηλών τόνων και τον Μπόμπι Ντίξον να έχει μεγαλώσει, ήταν ο Σλούκας αυτός που χρειάστηκε να κάνει το βήμα μπροστά. Στα 27 του χρόνια, με τρεις κατακτήσεις EuroLeague στο βιογραφικό του και όντας ένας από τους καλύτερους δημιουργούς της Φενέρμπαχτσε, ήταν κάτι που έπρεπε να κάνει. Όχι βέβαια πως δεν του αρέσει αυτός ο ρόλος, αφού από μικρή ηλικία ακόμα είχε δείξει ότι έχει την προσωπικότητα για να κάνει κάτι τέτοιο. Αυτό ακριβώς έκανε λοιπόν.

Από το ξεκίνημα της σεζόν οι αρμοδιότητες του Σλούκα έχουν αυξηθεί. Πλέον περνάνε περισσότερες επιθέσεις από τα χέρια του και έχει μεγαλύτερο ρόλο στην επίθεση του συνόλου του Ομπράντοβιτς. Είναι αυτός που καλείται να ξυπνήσει τους συμπαίκτες του, να τους οργανώσει στην επίθεση, να δημιουργήσει για τον εαυτό του, αλλά και για αυτούς, μοιράζοντας μάλιστα 6.1 ασίστ ανά αγώνα (ρεκόρ καριέρας στην EuroLeague). Κυρίως όμως είναι εκεί όποτε η Φενέρμπαχτσε χρειάζεται να ξεκολλήσει στο σκορ, ενώ δεν θα διστάσει να πάρει το κρίσιμο σουτ. Αυτό εξάλλου είναι κάτι που ποτέ δεν τον φόβισε.

Η σεζόν έχει ακόμα αρκετό δρόμο μπροστά της. Η Φενέρμπαχτσε έχασε έδαφος στην αρχή, ωστόσο σταδιακά οι τραυματίες επιστρέφουν και η πρωταθλήτρια Ευρώπης δείχνει όλο και πιο επικίνδυνη. Και στη μέση όλων αυτών βρίσκεται πλέον ο Κώστας Σλούκας. Μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της ομάδας.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ