EUROLEAGUE

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στο 85.4% της Ulker Sports Arena

Ο Παναθηναϊκός απέναντι στο 85.4% της Ulker Sports Arena

Η Φενέρμπαχτσε είναι φαβορί για διάκριση την τελευταία τριετία χάρη σε τρία στοιχεία: τον προπονητή της, την ποιότητα του ρόστερ της και την έδρα της. Το EuroLeague Greece γράφει για το γήπεδο με το τρομακτικό ποσοστό νικών που αποτελεί το "κάστρο" της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods δοκιμάζεται απόψε (19/1, 19:30) στην Ulker Sports Arena από τη Φενέρμπαχτσε, γνωρίζοντας καλά πως το έργο του είναι δύσκολο. Οι "πράσινοι" ξέρουν τι έχουν να αντιμετωπίσουν, αντιλαμβάνονται το πάθος και την ένταση που θα θελήσουν να βγάλουν οι παίκτες της τουρκικής ομάδας στο παρκέ, ειδικά μετά την ήττα στο Βελιγράδι. Η εν γένει παρουσία της άλλωστε στην EuroLeague τον τελευταίο μήνα δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Αρχής γενομένης από τον αγώνα του ΟΑΚΑ, η Φενέρμπαχτσε έκανε "κοιλιά" μετρώντας μόλις δύο νίκες έξι αγώνες. Η άφιξη του Άντονι Μπένετ (σ.σ.: θα αγωνιστεί απόψε) σε συνδυασμό με την ανάγκη για θετικό αποτέλεσμα καθιστούν "must win" το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Αφήνοντας βέβαια κατά μέρους το αγωνιστικό κομμάτι, το "τριφύλλι" καλείται να ξεπεράσει κάτι εξίσου... δύσκολο. Την έδρα της Φενέρμπαχτσε. Η Ulker Sports Arena συγκαταλέγεται άλλωστε αυτή τη στιγμή στα τρία πιο "καυτά" γήπεδα της EuroLeague, τόσο λόγω της ατμόσφαιρας που δημιουργούν οι οπαδοί της τουρκικής ομάδας, όσο και λόγω της παράδοσης που έχει δημιουργήσει αυτή επί των ημερών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Για παράδειγμα, το γεγονός πως η Φενέρμπαχτσε έμεινε αήττητη στο γήπεδό της για περίπου μιάμιση αγωνιστική περίοδο μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι 657 ημέρες δίχως εντός έδρας απώλεια είναι ένα στοιχείο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Θα ήταν κάλλιστα μεγαλύτερος ο αριθμός αν ο Κιθ Λάνγκφορντ και η παρέα του δεν έκαναν τη μεγάλη έκπληξη στην 4η αγωνιστική της EuroLeague φέτος. Από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό (το 2015) είχε να χάσει στο "σπίτι" της η τουρκική ομάδα, φιλοδοξώντας πλέον να ανακτήσει την... εντός έδρας σιγουριά, μαζεύοντας μόνο "W" στους αγώνες που γίνονται στην έδρα της.

Αν μάλιστα κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα, θα δούμε ότι από το 2013 κι έπειτα, οπότε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανέλαβε τις τύχες της Φενέρμπαχτσε, η τουρκική ομάδα κερδίζει το 85.4% των αγώνων που γίνονται στην Ulker Sports Arena. Τρομακτικό ποσοστό, που δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες περί της δύναμης που αντλεί αυτή κάθε φορά που παίζει μπροστά στο κοινό της. Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι στις εφτά (7) ήττες που έχει γνωρίσει σε τρεισίμιση σεζόν, μόνο μία ομάδα έχει καταφέρει να φύγει δις νικήτρια από την Κωνσταντινούπολη.

Ο λόγος για την Μπαρτσελόνα που έκανε back to back νίκες το 2013-'14 και το 2014-'15, έχοντας τα πρωτεία επί των συγκεκριμένων θεμάτων. Οι υπόλοιποι θύτες είναι η Παρτίζαν (2013-'14), η Μπασκόνια (2013-'14), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2014-'15), ο Ολυμπιακός (2014-'15) και η Ούνικς Καζάν (2016-'17).

Σεζόν Νίκες Ήττες Θύτες
2013-'14 9 3 Παρτίζαν, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια
2014-'15 11 3 Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ, Ολυμπιακός
2015-'16 14 0 -
2016-'17 7 1 Ούνικς Καζάν
TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ