EUROLEAGUE

Ο Κώστας Σλούκας έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στην Ευρώπη

Ο Κώστας Σλούκας έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στην Ευρώπη

Ο Κώστας Σλούκας φέτος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά στην κρίσιμη στιγμή έκανε την διαφορά στο παιχνίδι της Φενέρμπαχτσε κόντρα στην Ρεάλ με 17 πόντους (6/7δ, 1/1τρ).

Ο Κώστας Σλούκας το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποίησε μία μεγάλη αλλαγή στην καριέρα του, καθώς ύστερα από επτά συνεχή χρόνια στον Ολυμπιακό, πήρε την απόφαση να συνεχίσει να παίζει μπάσκετ στην Φενέρμπαχτσε, μία επιλογή που προκάλεσε αίσθηση.

Στην τρέχουσα σεζόν, ο Κώστας Σλούκας δεν κατάφερε να βρει ρυθμό με την τουρκική ομάδα, καθώς τον ταλαιπώρησαν οι συνεχείς τραυματισμοί, έχοντας για τελευταίο το πρόβλημα στο πέλμα. Ο Έλληνας γκαρντ, μάλιστα, πέρασε και κάποιες μέρες στην Αθήνα, ακολουθώντας την αποθεραπεία του στην πατρίδα μας, έχοντας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που γνωρίζει για να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις.

Στην πρώτη φάση της Euroleague αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια και είχε μέσο όρο 8 πόντους (14/32-43.8% δίποντα, 4/10-40% τρίποντα, 24/27-88.9% βολές) και 4 ασίστ ανά παιχνίδι, σε 20 λεπτά (μέσο όρο) χρόνο συμμετοχής.

Στο TOP-16 έπαιξε μόλις στα 8 από τα 14 ματς, έχοντας μέσο όρο 4.3 πόντους (8/16 δίποντα-50%, 3/8 τρίποντα-37.5%, 9/11 βολές-81.8%) και 1.8 ασίστ, παρουσιάζοντας σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του, σε 16 λεπτά (μέσο όρο) χρόνο συμμετοχής.

Στον κρίσιμο πρώτο προημιτελικό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κώστας Σλούκας έδειξε τον ηγετικό του χαρακτήρα, αλλά και το γεγονός πως συνηθίζει να φωνάζει "παρών" στα μεγάλα παιχνίδια. Ο 26χρονος γκαρντ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 17 πόντους (6/7 δίποντα-85% δίποντα, 1/1 τρίποντα-100%, 2/2 βολές-100%), δίχως όμως να δώσει ασίστ, πραγματοποιώντας την καλύτερη του ευρωπαϊκή εμφάνιση με την φανέλα της Φενέρμπαχτσε, σημειώνοντας season high στην Euroleague, οδηγώντας την ομάδα του στο 1-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στα playoffs.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ