EUROLEAGUE

Μπογκντάνοβιτς σημαίνει big time player

Μπογκντάνοβιτς σημαίνει big time player

Η EuroLeague TV συνεχίζει τα αφιερώματα για το Final Four, παρουσιάζοντας αυτή την φορά τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Έναν big time player, που δεν έχανε σουτ στα playoffs, όπως επισήμανε ο Μπόμπι Ντίξον.

Τρία χρόνια στη Φενέρμπαχτσε, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς έχει δώσει τις εξετάσεις του. Δεν έχει κάτι να αποδείξει, κάποιο να πείσει για την ικανότητά του να κάνει ένα κάρο πράγματα στο γήπεδο. Από την άλλη, στα playoffs με τον Παναθηναϊκό Superfoods έκανε ένα ακόμη βήμα μπροστά, "καθαρίζοντας" για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στις δύο αναμετρήσεις του ΟΑΚΑ.

Εκεί όπου προέκυψαν δύο "διπλά", αυτά που ουσιαστικά άνοιξαν τον δρόμο για την "σκούπα" και την πρόκριση στο Final Four για τρίτη σερί χρονιά. Ένας big time player, όπως τον χαρακτήρισε κι η EuroLeague TV στο αφιέρωμα που ετοίμασε για χάρη του. Ένας παίκτης που " είναι πολύ ταλαντούχος, ένας από τους ηγέτες μας, αυτούς που μπορούν να κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα στο παρκέ", όπως εύστοχα σημείωσε ο Μπόμπι Ντίξον.

Για όσους δεν το θυμούνται άλλωστε, μιλάμε για τον MVP των δύο πρώτων προημιτελικών της EuroLeague. Κι εν γένει τον πολυτιμότερο της Φενέρμπαχτσε στη σειρά με το "τριφύλλι", όπου είχε 19.3 πόντους (με 60% στα τρίποντα), 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ κατά μέσο όρο. Κάπως έτσι δημιουργήθηκε η εντύπωση στον Μπόμπι Ντίξον πως " δεν νομίζω να έχασε πολλά σουτ, ήταν εύστοχος, του δίναμε αρκετές μπάλες γιατί ένιωθε καλά. Αυτός μας "τράβηξε" στη σειρά με τον Παναθηναϊκό".

Από την στιγμή που επέστρεψε άλλωστε στην δράση, η εικόνα της Φενέρμπαχτσε άρχισε να αλλάζει προς το (πολύ) καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο πως στο διάστημα των δυόμιση μηνών που αγωνίστηκε δίχως εκείνον το πρόσημο δεν ήταν θετικό (έξι νίκες, έξι ήττες). Γι αυτό, ο Έκπε Ούντο εξήγησε ανακουφισμένος πως " επιτέλους είναι υγιής", για να προσθέσει πως "αυτή είναι η διαφορά μας σε σχέση με το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Είναι εύστοχος, βάζει σουτ και κάνει τη διαφορά με την παρουσία του στο παρκέ".

Παρότι βέβαια οι αριθμοί τον αποθεώνουν, εκείνος δεν έχει διάθεση να εξυψώσει ακόμη περισσότερο τον εαυτό του. Ο 25χρονος γκαρντ ανέφερε στην EuroLeague TV πως " δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο, έπαιξα όπως θέλω να παίζω. Σε μία πολύ ωραία ατμόσφαιρα, όπως μου αρέσει, θέλω να αποδεικνύω πως είμαι ο καλύτερος στο γήπεδο. Ο τρόπος που παίξαμε ήταν τρομερός για εμάς, για τους φιλάθλους μας, για όλους στην ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για τους συμπαίκτες μου".

Φυσικά δεν θα μπορούσε παρά να αναφερθεί στον περσινό χαμένο τελικό στο Βερολίνο, εκεί όπου " ζήσαμε δύσκολες στιγμές τις έχουμε στο μυαλό μας, πως χάσαμε τον τελικό. Δεν ξέρω πόσες φορές έχω δει αυτό το παιχνίδι, μπορεί να είναι πάνω από δέκα ή δεκαπέντε. Είδα τα λάθη που έγιναν". Αυτές τις στιγμές θέλει να "σβήσει" μία και καλή από την μνήμη του στην Κωνσταντινούπολη τις επόμενες ημέρες. Εκεί όπου η Φενέρμπαχτσε θα παίζει -περίπου- εντός έδρας, έχοντας το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου που θα βρίσκεται στις εξέδρες του Sinan Erdem με το δικό της μέρος: " Χαίρομαι για την στήριξη του κόσμου στην Τουρκία, για μία ακόμη φορά θέλω να τους ευχαριστήσω".

Μπογκντάνοβιτς σημαίνει big time player
2012 EUROLEAGUE BASKETBALL

Η Ρεάλ Μαδρίτης βέβαια είναι "διψασμένη" για να ρεφάρει τις εντυπώσεις μετά το περσινό "πατατράκ" και την "σκούπα" από την τουρκική ομάδα στα playoffs. Έχει κίνητρο, πηγαίνει στην Κωνσταντινούπολη ως η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στη regular season κι αυτή που μπορεί να "σκοτώσει" τα όνειρα των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για το τρόπαιο. Από την Παρασκευή (19/5) κιόλας.

Κι αν όλοι στέκονται στον Σέρχιο Γιουλ, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς κοιτάζει λίγο πιο πέρα αφού γνωρίζει πολύ καλά πως " μιλάμε για μία φοβερή ομάδα, δεν υπάρχει μόνο ο Σέρχιο Γιουλ", εξηγώντας βέβαια πως " δεν υπάρχει αμφιβολία πως μιλάμε για έναν φανταστικό παίκτη, έναν από τους καλύτερους στην EuroLeague". Όσο για τον Λούκα Ντόντσιτς, που φέτος έχει κάνει το ξεπέταγμά του, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί rising star της διοργάνωσης; "Κανείς δεν περίμενε να δείξει τέτοιο χαρακτήρα στο γήπεδο, γι αυτό θα γίνει σπουδαίος παίκτης".

Για το φινάλε, αφήσαμε τις ατάκες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον 23χρονο γκαρντ. Εκείνος άλλωστε οφείλεται σε μεγάλο βαθμό για την εξέλιξή του, εκείνος τον πήρε στην Κωνσταντινούπολη πριν από τρία χρόνια, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ανέβει επίπεδο. Άδραξε την ευκαιρία σε υπερθετικό βαθμό, θα δώσει φέτος το "παρών" στο Final Four για τρίτη φορά στην καριέρα του (έχει το 3/3), κι ευελπιστεί αυτή να είναι κι η φαρμακερή.

Τι είχε να πει ο "Ζοτς" για το πουλέν του; " Είναι ένας πολύ σημαντικός για την ομάδα, έπαιξε ως ηγέτης στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Μακάρι να είναι στην ίδια κατάσταση στο Final Four".

Αρκετά με τις δηλώσεις όμως, ήρθε η ώρα για πράξεις. Αυτές που θα δούμε στο Sinan Erdem το βράδυ της Παρασκευής (19/5, 21:30), εκεί όπου η Φενέρμπαχτσε θα θελήσει να κάνει το προτελευταίο βήμα προς την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας της.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ