EUROLEAGUE

Λύτρωση στην παράταση για Φενέρμπαχτσε

Λύτρωση στην παράταση για Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε πέρασε -με τα χίλια ζόρια- από την έδρα της Καρσίγιακα στην παράταση (85-73), έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και τον Άντονι Μπένετ (10π., 10ριμπ.) να κάνει την καλύτερη εμφάνισή του στην Ευρώπη. Ξεκούρασε τέσσερις (!) βασικούς ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Την παράταση χρειάστηκε η Φενέρμπαχτσε για να φύγει με τη νίκη από την Σμύρνη, εκεί όπου η Καρσίγιακα προέβαλε σθεναρή αντίσταση. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δυσκολεύτηκε πάρα πολύ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά στο έξτρα πεντάλεπτο ήταν αυτή που κυριάρχησε στο παρκέ, για να πάρει τη νίκη (85-73) που τη διατηρεί στην κορυφή της κατάταξης.

Σε αυτό βέβαια έπαιξε σημαντικό ρόλο το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι πήραν βοήθειες από τον Άντονι Μπένετ, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ωσεί παρών στα περισσότερα παιχνίδια. Το Νο1 του Draft του 2013 πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του με τα χρώματα της Φενέρμπαχτσε, έχοντας νταμπλ νταμπλ με 10 πόντους και 10 ριμπάουντ σε 29'47'' συμμετοχής. Κοινώς, κάλυψε πολλά από τα κενά που υπάρχουν κοντά στο καλάθι, την ώρα που ο Πέρο Άντιτς έμεινε εκτός δωδεκάδας.

Αυτός που έκανε τη διαφορά πάντως ήταν άλλος. Ο Τζέιμς Νάναλι σημείωσε 23 πόντους (με 4/6 τρίποντα) και βοήθησε σημαντικά στην επίθεση, παίρνοντας επίσης βοήθεια από τους Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (15π.), Μπόμπι Ντίξον (16π., 7ριμπ., 7ασ.) και Νίκολα Κάλινιτς (13π.). Κι όλα αυτά για τη Φενέρμπαχτσε, η οποία δεν είχε στη σύνθεσή της ούτε τον Γιαν Βέσελι, ούτε τον Έκπε Ούντο, ούτε τον Τζίτζι Ντατόμε καθώς έμειναν εκτός δωδεκάδας, την ώρα που ο Κώστας Σλούκας δεν πήρε χρόνο συμμετοχής λόγω μικροπροβλήματος τραυματισμού.

Για την Καρσίγιακα, οι ΝταΧουάν Σάμερς (20π.), Τζος Όουενς (18π.) και Μάικ Γκριν (15π., 10ασ.) έκαναν μεγάλη προσπάθεια, αλλά δεν κατάφεραν να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ