EUROLEAGUE

Κόντρα σε αριθμούς και σερί ο Ομπράντοβιτς

Κόντρα σε αριθμούς και σερί ο Ομπράντοβιτς

Η Φενέρμπαχτσε θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού Superfoods στα playoffs της EuroLeague, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να κυνηγά αυτό που δεν έχει καταφέρει ποτέ ως αντίπαλος των "πρασίνων": να τους κερδίσει στην έδρα τους!

Αλλιώς τα περίμεναν οι περισσότεροι, κι αλλιώς έγιναν στην τελευταία αγωνιστική της EuroLeague. Η νίκη της Ζάλγκιρις στη Βιτόρια άλλαξε άρδην την κατάσταση κι έστειλε τη Φενέρμπαχτσε στον δρόμο του Παναθηναϊκού Superfoods στα playoffs της διοργάνωσης, με το πλεονέκτημα έδρας να είναι στα χέρια των "πρασίνων".

Η μόλις μία ήττα φέτος στη regular season (από τον Ολυμπιακό) είναι ενδεικτικό στοιχείο της δύναμης που αντλεί η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ από την έδρα της, την στιγμή που απέναντί της θα βρει ένα σύνολο που φέτος δεν έχει πείσει με την απόδοσή του. Η τουρκική ομάδα λέει "πάλι καλά" που τερμάτισε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, αφού θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στην έβδομη και να έχει απέναντί της την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στους "8" της διοργάνωσης.

Από εδώ και πέρα όμως, το συναπάντημα του Παναθηναϊκού Superfoods με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα απασχολήσει άπαντες, την στιγμή που ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε θα αναζητήσει τρόπους για να "σπάσει" την έδρα των "πρασίνων" και να πάρει αυτός το εισιτήριο για το Final Four της Κωνσταντινούπολης. Πέραν της ουσίας της ιστορίας, που δεν είναι άλλη από την πρόκριση, υπάρχει κι η ιστορική υπόσταση του συγκεκριμένου ζευγαριού.

Δεν στεκόμαστε στο προφανές, ήτοι στη μονομαχία του "Ζοτς" με την πρώην ομάδα του, αλλά στο γεγονός πως για να διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο στην Κωνσταντινούπολη θα πρέπει να κάνει κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ ως τώρα: να κερδίσει το "τριφύλλι" στην έδρα του. Ως προπονητής της Μπανταλόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Φενέρμπαχτσε, πέρασε και δεν ακούμπησε από την Αθήνα, μετρώντας εφτά ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Οι περισσότερες δε καταγράφηκαν επί των ημερών του στον πάγκο της τουρκικής ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα, μετράει μόνο ήττες στην έδρα του Παναθηναϊκού από την 1η Δεκεμβρίου 1993, όταν γνώρισε βαριά ήττα ως προπονητής της Μπανταλόνα (85-61), για να ακολουθήσουν ακόμη δύο με τη Ρεάλ Μαδρίτης στις 5 Ιανουαρίου 1995 (77-64) και 26 Οκτωβρίου 1995 (54-52). Από εκεί και πέρα, ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ ως προπονητής της Φενέρμπαχτσε σε κάθε μία από τις τέσσερις αγωνιστικές περιόδους, που βρίσκεται στον πάγκο της τουρκικής ομάδας. Δεν τα κατάφερε απέναντι σε Αργύρη Πεδουλάκη (76-67), Φραγκίσκο Αλβέρτη (91-73), Σάσα Τζόρτζεβιτς (76-71) και Τσάβι Πασκουάλ (81-70), με τον οποίο είχε μάλιστα και τσακωμό στο γ' δεκάλεπτο της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι να "σπάσει" τη συγκεκριμένη παράδοση και να οδηγήσει τη Φενέρμπαχτσε στο Final Four της Κωνσταντινούπολης. Έστω κι αν χρειαστεί να "πληγώσει" την παλιά του αγάπη...

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ