EUROLEAGUE

Κάλινιτς: "Χαλάσαμε το μυαλό του Παναθηναϊκού"

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΣΙΓΚΛΕΤΟΝ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (EUROLEAGUE) (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΦΑΣΗ ΣΙΓΚΛΕΤΟΝ ICON

Ο Νίκολα Κάλινιτς μίλησε στο "Novosti" για την τρίτη σερί πρόκριση της Φενέρμπαχτσε στο Final Four και τη σημασία της δουλειάς του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην τουρκική ομάδα.

Τρίτη σερί πρόκριση σε Final Four για τη Φενέρμπαχτσε, και μάλιστα με "σκούπα". Μετά τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και τη Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού Superfoods να την "πατήσει" από την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, η οποία μετράει εννέα σερί νίκες στα playoffs.

Ο εκ των πρωταγωνιστών της πρόκρισης στο Final Four της Κωνσταντινούπολης, Νίκολα Κάλινιτς, μίλησε στο " Novosti " για την επιτυχία της ομάδας του, την επίδραση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που έκανε τη διαφορά στα playoffs.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το Final Four: "Ήρεμα, δεν έχει φτάσει ακόμη αυτή η ώρα. Υπάρχει χρόνος γι αυτό. Παίξαμε εξαιρετικά στα playoffs, αλλά ξέρουμε πως έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή της Ευρώπης".

Για τον δρόμο μέχρι το Sinan Erdem: "Για όλες τις ομάδες ήταν πρωτοφανές αυτό που συνέβη φέτος, αφού άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής. Είχαμε πολλές ατυχίες στη διάρκεια της regular season, με πολλούς τραυματισμούς".

Για την "σκούπα" επί του Παναθηναϊκού: "Το ματσάρισμα με τον Παναθηναϊκό Superfoods ήταν δύσκολο και απαιτητικό. Μας έδωσε μεγάλη βοήθεια ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που μας θύμισε πόσο παλεύαμε πέρσι και γιατί φτάσαμε μέχρι τον τελικό. Την ίδια ώρα όμως μας τόνισε ότι σημασία δεν έχει τι κάναμε, αλλά αυτά που έχουμε μπροστά μας. Μόλις χαλάσαμε το μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού, επιβάλλαμε τον ρυθμό μας και πήραμε τρεις νίκες".

Για τα δύο "μπρέικ" στο ΟΑΚΑ: "Ήμουν σίγουρος ότι θα κάναμε τουλάχιστον μία νίκη στην Αθήνα. Το πιστεύαμε, παρότι ήμασταν στο -16 στο ημίχρονο του Game 1. Το μπάσκετ είναι σαν την αλφαβήτα, ο Παναθηναϊκός τζόγαρε σε κάποια πράγματα, αλλά όταν το κάνεις αυτό ξέρεις πως δεν είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία. Στην αρχή είχαν τον ρυθμό και τον έλεγχο, αλλά στο τέλος εμείς ξεφύγαμε και πήραμε τη νίκη. Φυσικά σε αυτό μεγάλη σημασία έπαιξε η παρουσία του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, που έκανε απίστευτα πράγματα στο ΟΑΚΑ".

Για τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς: "Ήταν απίστευτος στην επίθεση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν έκανε καλή δουλειά στην άμυνα, το κάθε άλλο. Πολλοί βλέποντας πόσα πράγματα κάνει στην επίθεση, ξεχνούν την επιρροή που έχει στην άμυνα. Ομαδικά παίξαμε εξαιρετικά στο πίσω μέρος του παρκέ".

Για τις δικές του εξαιρετικές εμφανίσεις: "Σε μία σεζόν έχεις πάντα τα "πάνω" και τα "κάτω" σου. Κάθε φορά όμως προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, να είμαι "εκεί" όποτε με χρειάζεται η ομάδα. Αν αποτέλεσα τον "τζόκερ" στην τράπουλα, δεν το ξέρω, αλλά είμαι χαρούμενος αν το βλέπουν κάποιοι έτσι".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ