EUROLEAGUE

Ήττα πριν τον Ολυμπιακό από την Φενέρμπαχτσε για τη Νταρουσάφακα

Ήττα πριν τον Ολυμπιακό από την Φενέρμπαχτσε για τη Νταρουσάφακα

Η Φενέρμπαχτσε ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τη Νταρουσάφακα για την 20η αγωνιστική της Τουρκικής Λίγκας, επικρατώντας δύσκολα με 79-76. Αστόχησε σε τρίποντο στο τέλος του αγώνα ο Ουίλμπεκιν για τη Νταρουσάφακα.

Ζορίστηκε, έφτασε πολύ κοντά στην τρίτη φετινή της ήττα από τη Νταρουσάφακα (οι δύο προηγούμενες στην EuroLeague), αλλά στο τέλος η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να πάρει μία αγχωτική νίκη με 79-76 για την 20η αγωνιστική της Τουρκικής Λίγκας, παραμένοντας έτσι ισόβαθμη με την Αναντολού Εφές στην κορυφή του Πρωταθλήματος με ρεκόρ 18-2.

Η Νταρουσάφακα αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά σκληρό καρύδι, ξεφεύγοντας με 17-29 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Η Φενέρμπαχτσε ωστόσο αντέδρασε και ισοφάρισε σε 38-38 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στην τρίτη περίοδο, δε, πέρασε μπροστά με 50-47 χάρη σε ένα σερί 9-0, έχοντας σταθερά το προβάδισμα έκτοτε, ενώ κάποια στιγμή στην τέταρτη περίοδο ανέβασε την διαφορά στους 10 πόντους (71-61).

Η Νταρουσάφακα όμως δεν τα παράτησε και με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να περάσει μπροστά με 73-74 περίπου 100 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα. Με 4 σερί πόντους του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς όμως η Φενέρμπαχτσε πέρασε μπροστά με 77-74, για να ακολουθήσει δίποντο του Μπραντ Ουαναμέικερ για το 77-76 και δύο βολές του Μπόμπι Ντίξον για το 79-76, με τον Σκοτ Ουίλμπεκιν να αστοχεί σε τρίποντο στην τελευταία επίθεση του αγώνα για τη Νταρουσάφακα, με το οποίο θα μπορούσε να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Ο Ντίξον με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της Πρωταθλήτριας Τουρκίας, με τον Μπογκντάνοβιτς να ακολουθεί με 13 πόντους. Για τη Νταρουσάφακα, ο Ουαναμέικερ είχε 18 πόντους και ο Ουίλμπεκιν 13 πόντους.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ