EUROLEAGUE

Η μεγάλη αδυναμία της Φενέρμπαχτσε

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Φενέρμπαχτσε παλεύει για την παρουσία της στην τετράδα της EuroLeague, έχοντας όμως ένα πολύ μεγάλο μειονέκτημα: την αποτελεσματικότητά της απέναντι στις ομάδες της οκτάδας. Το Sport24.gr κάνει τις απαραίτητες συγκρίσεις.

Η μάχη για την τετράδα της regular season βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να είναι η μοναδική που νιώθει σχετική ασφάλεια. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι η πιο σταθερή της διοργάνωσης μέχρι στιγμής, κερδίζει όποτε υπάρχει το "πρέπει" να τη συνοδεύει και παρά τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει φέτος, κάνει τη δουλειά της με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι το ακλόνητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στο φινάλε των τριάντα (30) αγωνιστικών.

Από εκεί και πέρα όμως, υπάρχουν έξι ομάδες που παλεύουν για τις άλλες τρεις θέσεις που δίνουν το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs. Ο Ολυμπιακός, η Φενέρμπαχτσε, η Ρεάλ Μαδρίτης, ο Παναθηναϊκός, η Ζάλγκιρις και η Χίμκι είναι αυτές που δείχνουν ότι θα μονομαχήσουν μέχρι τέλους για την τετράδα, με τα μεταξύ τους παιχνίδια να παίζουν ενδεχομένως μεγάλο ρόλο στην τελική κατάταξη. Από την άλλη, είναι σαφές πως ουδεμία εκ των έξι ομάδων θέλει να... πετάξει νίκες δεξιά κι αριστερά.

Η Φενέρμπαχτσε είναι η ομάδα που παρουσιάζει τη δεδομένη χρονική στιγμή τη μεγαλύτερη αντίθεση στα αποτελέσματά της απέναντι στις ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη οκτάδα κι αυτές που είναι κάτω από τη ζώνη των playoffs. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στους αγώνες με τους βασικούς ανταγωνιστικές τους, αφού έχουν όλες κι όλες τρεις (3) νίκες σε εννέα (9) αγώνες, την ώρα που -για παράδειγμα- ο Ολυμπιακός (7-3 και 7-4) και ο Παναθηναϊκός Superfoods (6-4 και 7-4) είναι πιο... ισορροπημένοι.

Παρεμπιπτόντως, οι δύο ελληνικές ομάδες είναι αυτές που -μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας- έχουν θετικό πρόσημό στις δύο κατηγορίες αγώνων, ενώ η Φενέρμπαχτσε με τη Χίμκι εκείνες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη απόκλιση.

Όσο για εκείνες που είναι κάτω από τη ζώνη που δίνουν το εισιτήριο για τα playoffs; Η Μπαρτσελόνα τα καταφέρνει μια χαρά με τους "ισχυρούς" της διοργάνωσης, όχι όμως κι η Αρμάνι Μιλάνο που μετράει μόνο ήττες (0/11).

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των ομάδων της EuroLeague:

Η μεγάλη αδυναμία της Φενέρμπαχτσε
TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ