EUROLEAGUE

Η Φενέρμπαχτσε γύρισε τον διακόπτη

Η Φενέρμπαχτσε γύρισε τον διακόπτη
EUROLEAGUE

Οι τραυματίες της Φενέρμπαχτσε επέστρεψαν στην δράση, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να ανεβάζει ρυθμούς, μοιάζοντας πιο απειλητική από ποτέ. Και το “διπλό” στην έδρα της Ρεάλ ήταν η τελευταία απόδειξη.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε επιεικώς μέτρα για την Φενέρμπαχτσε. Με τους τραυματισμούς να συσσωρεύονται, το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, κάνοντας μερικές ήττες εκτός προγράμματος. Τα δεδομένα όμως έχουν αλλάξει πλέον.

Με το “διπλό” στην Μαδρίτη επί της Ρεάλ η Φενέρμπαχτσε επιβεβαίωσε αυτό που υποψιάζονται πολλοί: Έχει βρει ρυθμό και μοιάζει πιο έτοιμη από ποτέ για να σταθεί επιτέλους στο ύψος των προσδοκιών που η ίδια έθεσε το καλοκαίρι. Ο λόγος βέβαια αρκετά προφανής; Πλέον είναι πλήρης.

Κόντρα στην Ρεάλ η πρωταθλήτρια Ευρώπης παρατάχθηκε για τρίτη ή τέταρτη φορά φορά φέτος με πλήρη σύνθεση στην EuroLeague. Κανένας τραυματίας. Κανένας αστερίσκος. Όλοι οι παίκτες βρέθηκαν στην διάθεση του Ομπράντοβιτς, ο οποίος είχε την “πολυτέλεια” να διαμορφώσει το ροτέισον όπως ήθελε, κάτι που έφερε ένα μεγάλο “διπλό”.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η Φενέρμπαχτσε έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό εδώ και αρκετό καιρό. Από όταν ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος της EuroLeague για την ακρίβεια, με τους Τούρκους να μετράνε πλέον 8 νίκες σε 9 παιχνίδια σε αυτό το διάστημα, με μοναδική ήττα (αλλά βαριά) αυτή από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ με 95-70. Η ήττα όμως στην έδρα του Ολυμπιακού δεν μπορεί να θεωρηθεί “γκέλα”.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ

Το πρόγραμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης σαφώς και έχει παίξει τον ρόλο του σε αυτό το ντεμαράζ βέβαια. Μέχρι στιγμής στον δεύτερο γύρο η Φενέρμπαχτσε έχει δώσει 5 αγώνες εντός έδρας και 4 εκτός έδρας, κερδίζοντας διαδοχικά την Βαλένθια, την Αναντολού Εφές και την Ρεάλ. Με εξαίρεση δηλαδή τους Μαδριλένους – και φυσικά τον Ολυμπιακό από τον οποίο ηττήθηκε – δεν είχε δύσκολο έργο. Αυτό δεν αλλάζει όμως το γεγονός ότι έχει αρχίσει να βρίσκει έναν ξεκάθαρο ρυθμό.

Η Φενέρμπαχτσε γύρισε τον διακόπτη
EUROLEAGUE

Με μπροστάρη τον Κώστα Σλούκα , ο οποίος έκανε τη διαφορά και κόντρα στην Ρεάλ, σταθερό τον Μπραντ Ουαναμέικερ, πολύτιμες βοήθειες από τους ρολίστες της περιφέρειας (Κάλινιτς, Γκούντουριτς, Νάναλι) και με την γραμμή ψηλών (Βέσελι, Ντατόμε, Μέλι, Τόμπσον, Ντουβερίογλου) να δίνει λύσεις σε κάθε πρόβλημα, η Φενέρμπαχτσε έχει αποκτήσει μία ισορροπία. Κάτι που την κάνει φυσικά πιο απειλητική από ποτέ.

Αυτό πάντως που λογικά κάνει τους αντιπάλους της πρωταθλήτριας Ευρώπης να ανησυχούν είναι ότι παραδοσιακά οι ομάδες του Ομπράντοβιτς ανεβάζουν ρυθμούς από τις αρχές Μαρτίου. Κοινώς, με βάση το παρελθόν του Σέρβου τεχνικού, η Φενέρμπαχτσε ακόμα δεν έχει δείξει τίποτα. Κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά τώρα είναι για πρώτη φορά πλήρης, δείχνοντας πιο απειλητική από ποτέ για όλους.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ