EUROLEAGUE

Γύρισε από το -24 και νίκησε η Φενέρμπαχτσε

Γύρισε από το -24 και νίκησε η Φενέρμπαχτσε

Η Φενέρμπαχτσε ανέτρεψε το -24 του ημιχρόνου απέναντι στην Γκαζιαντέπ και πήρε τη νίκη (97-92), λίγες ημέρες πριν αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ.

Το παιχνίδι με την Γκαζιαντέπ του Στέφανου Δέδα αποδείχθηκε πολύ πιο δύσκολο απ ότι ενδεχομένως περίμεναν στη Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς χρειάστηκε να παίξει στα "κόκκινα" για να πάρει τη νίκη, αφού βρέθηκε να ακολουθεί στο σκορ με μεγάλες διαφορές. Το -24 (35-59) του ημιχρόνου έκανε εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού Superfoods στα playoffs της EuroLeague, αλλά στο β' μέρος έγινε η εντυπωσιακή ανατροπή για να πάρει τη νίκη (97-92)

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι, έχοντας στο μυαλό τους το παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Κάτι που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο η ομάδα του Στέφανου Δέδα, για να πάρει από νωρίς το προβάδισμα. Δεν έμεινε όμως εκεί, αφού σταδιακά άρχισε να "χτίζει" μια καλή διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι το +24 (35-59) στο ημίχρονο. Για πρώτη φορά φέτος, η Φενέρμπαχτσε είχε δεχτεί τόσους πόντους στο α' μέρος σε αγώνα της, ούσα υποχρεωμένη πλέον να κάνει υπερ-προσπάθει για να αλλάξει τα δεδομένα. Όπως κι έγινε!

Με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και τον Γιαν Βέσελι σε ρόλο πρωταγωνιστών, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πλησιάσουν στον πόντο (71-72) με 7'01'' για το τέλος, δείχνοντας πως έχουν σφυγμό στην αναμέτρηση. Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, με την Γκαζιαντέπ να έχει ένα μικρό προβάδισμα, το οποίο όμως απώλεσε στο τελευταίο δίλεπτο. Εκεί, πότε ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και πότε ο Λουίτζι Ντατόμε έκαναν αυτό που έπρεπε, για να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη (97-92) και να διατηρήσουν την ηρεμία εντός της τουρκικής ομάδας, λίγες ημέρες πριν το συναπάντημα με τον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (26π.), Γιαν Βέσελι (18π., 9ριμπ.) και Λουίτζι Ντατόμε (19π.), με τον Κώστα Σλούκα να αγωνίζεται για 22'40'', έχοντας 9 πόντους με 3/4 δίποντα και 1/3 τρίποντα, 1 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Οι πόντοι της Φενέρμπαχτσε: Ούντο 8 (4 ριμπ.), Μπογκντάνοβιτς 26 (5/6 δίπ., 3/3 τρίπ., 7/7 βολ., 4 ασ.), Σλούκας 9 (1), Αρνά, Βέσελι 18 (9 ριμπ.), Κάλινιτς 14, Ντίξον 3 (5 ασ.), Ντατόμε 19 (2).

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ