EUROLEAGUE

Γκούντελοκ: "Ευγνωμοσύνη στον Ομπράντοβιτς"

Γκούντελοκ: "Ευγνωμοσύνη στον Ομπράντοβιτς"
BILENT AYDOGDU

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσέ/Ουλκέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο "μπομπέρ" της τουρκικής ομάδας, Άντριου Γκούντελοκ σε συνέντευξή του στο Euroleague Greece στάθηκε στο πόσο τυχερός νιώθει που δουλεύει με τον "Ζοτς".

Από την περασμένη σεζόν ο Άντριου Γκούντελοκ έδειξε τις δυνατότητές του. Αγωνιζόμενος στην Ούνικς Καζάν -και συμπαίκτης των Ζήση, Καϊμακόγλου και Βουγιούκα- κατάφερε να την οδηγήσει μέχρι τον τελικό του Eurocup. Όσο για τον ίδιο; Βραβεύτηκε ως ο MVP της διοργάνωσης.

Η Φενέρμπαχτσέ βλέποντας την εξέλιξή του δεν έχασε την ευκαιρία και κατάφερε να τον αποκτήσει το περασμένο καλοκαίρι. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Euroleague ο Αμερικανός γκαρντ ανακηρύχθηκε MVP, χάρη στους 27 πόντους που πέτυχε απέναντι στην Τουρόφ.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής είναι, δίχως αμφιβολία, αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Φενέρμπαχτσε, στην δεύτερη επιστροφή του Ζελικο Ομπράντοβιτς, ως αντίπαλος, στο ΟΑΚΑ. Πριν την αναμέτρηση των δύο ομάδων, ο ηγέτης της τουρκικής ομάδας μίλησε στο Euroleague Greece για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και την προσαρμογή του στη νέα του ομάδα. Διαβάστε επίσης τι λέει για τους Τόνι Πάρκερ και Κόμπε Μπράιαντ, δίνει την δική του απάντηση στο ερώτημα "Καζάν ή Κωνσταντινούπολη", μιλάει για την προσαρμογή του παιχνιδιού του στα ευρωπαϊκά δεδομένα, ενώ δεν ξεχνά να αναφερθεί στους στόχους του.

Πώς βλέπεις την εξέλιξή σου δίπλα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς;

"Είναι τόσο έμπειρος και έχει περάσει πολλές διαφορετικές καταστάσεις και ξέρει πάντα τι πρόκειται να συμβεί. Όταν σου λέει κάτι πραγματικά πρέπει να τον ακούς. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε μια κατάσταση με προπονητή αυτόν. Επειδή νιώθω ότι μπορώ να μάθω τόσα πολλά και να ωριμάσω ως παίκτης".

Στο πρώτο σου διάστημα στη Φενέρ έδειχνες να δυσκολεύεσαι, αλλά μετά τον αγώνα με τους Σπερς μοιάζεις να είσαι άλλος άνθρωπος. Τελικά αυτό χρειαζόσουν; Έναν αγώνα σε στυλ... ΝΒΑ για να βρεις τον εαυτό σου;

"Ήταν όλα εντελώς νέα. Η ομάδα, το σύστημα, η πόλη, ο προπονητής. Κανείς δεν μπορεί μόλις πάει σε ένα νέο μέρος να ξεκινήσει καλά, αυτόματα".

Από το Καζάν στην Κωνσταντινούπολη. Τι προτιμάς από τα δύο;

"Δεν προτιμώ τίποτα πάνω από το άλλο διότι πιστεύω θα ήταν ασέβεια. Δύο διαφορετικά μέρη. Τα λατρεύω και τα δύο".

Πόσο δύσκολο είναι να προσαρμοστεί από το ΝΒΑ στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού;

"Είναι πολύ διαφορετικό. Θα πρέπει να προσαρμοστείς σε αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Αλλά δεν είναι τόσο σκληρό. Η ιδέα, εξάλλου, είναι το μπάσκετ. Είναι να κερδίζεις παιχνίδια, να βάζεις τη μπάλα στο καλάθι. Να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσεις την ομάδα σου να κερδίζει".

Ένα σχόλιο για τους San Antonio Spurs και τον Tony Parker.

"Είναι πρωταθλητές! Ο Τόνι Πάρκερ έχει παίξει για πολλά χρόνια και παίζει πολύ καλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τον σέβομαι πάρα πολύ. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έπαιξα ως αντίπαλος".

Πώς ήταν η συνεργασία με τον Kobe Bryant στους Lakers;

"Ήταν πολύ καλά. Είναι σε τόσο διαφορετικό επίπεδο, που κάποιες φορές είναι πραγματικά δύσκολο να κοιτάξεις στα μάτια έναν άντρα σαν αυτόν. Έχει περάσει τόσα πολλά πράγματα. Καθημερινά τον έβλεπα τι έκανε και αυτό βοηθούσε το παιχνίδι μου. Έχει κάνει τόσα πολλά πράγματα, που δεν τα βλέπεις σε καθημερινή βάση. Με βοήθησε πραγματικά. Ήταν πάντα εκεί να με βοηθάει και ήταν ένας από τους λόγους που εξελίχθηκε το παιχνίδι μου".

Απώτερος σκοπός η επιστροφή στο ΝΒΑ ή έχει φιλοδοξίες να γράψει ιστορία στην Ευρωλίγκα, όπως άλλοι Αμερικανοί (Μπατίστ, Λάνγκντον κλπ);

"Απλώς πηγαίνει το παιχνίδι μου εκεί που με παίρνει αυτό. Αν με ρωτούσες πριν ένα χρόνο θα σου έλεγα πως θα ήθελα να πάω στο ΝΒΑ, αλλά το μπάσκετ είναι μπάσκετ. Έχω ήδη παίξει εκεί, έτσι δεν είναι και τόσο μεγάλο πράγματα για μένα να πάω εκεί, όπως για εκείνους που δεν έχουν πάει ποτέ. Για μένα στόχος είναι να αφήσω κληρονομιά στον γιο μου να δει κάτι σπουδαίο από μένα σε ΝΒΑ και Ευρώπη. I love this game".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ