EUROLEAGUE

Αντί για "τιμωρία" είχε... τραπέζι από τον Ομπράντοβιτς

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - FENERBAHCE / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι κλήθηκε να μιλήσει για τη Φενέρμπαχτσε και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αποκαλύπτοντας τι έγινε την επομένη του αποκλεισμού από την Αναντολού Εφές στο Κύπελλο Τουρκίας.

Η συνέντευξη που έδωσε ο Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι στο Euro Devotion αρκούσε για να προσθέσει μια ακόμη ξεχωριστή ιστορία, στο... βιβλίο με τις άγνωστες στιγμές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο GM της Φενέρμπαχτσε στάθηκε στο κομμάτι του χαρακτήρα και του παρασκηνίου για τον πολυνίκη προπονητή της EuroLeague, με τις δηλώσεις του να βρίσκονται πολύ γρήγορα στα κεντρικά θέματα πολλών ευρωπαϊκών ιστοσελίδων.

Η αρχή είχε να κάνει με αυτό που κάνει τη διαφορά; " Το πάθος" απαντάει δίχως να το σκεφτεί, πριν προσθέσει πως " ο Ζέλικο διψάει γι αυτό που κάνει, όλη μέρα κάθε μέρα. Το να δουλεύεις μαζί του είναι υπέροχο". Για να ακολουθήσει η ερώτηση αναφορικά με το τι είναι αυτό που τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους.

Η απάντησή του ήταν κάτι παραπάνω από κατατοπιστική: " Η προσοχή που δίνει στη λεπτομέρεια. Τίποτα δεν του ξεφεύγει. Αν παρακολουθήσεις μια προπόνηση του Ζέλικο, θα πάθεις πλάκα. Δίνει σημασία στα πάντα, στη λεπτομέρεια, στο πιο μικρό κομμάτι που μπορεί να υπάρχει. Οι παίκτες το αντιλαμβάνονται και το καταλαβαίνουν αυτό. Το βασικότερο όλων όμως είναι ο ανθρώπινος χαρακτήρας του, γιατί τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από τις αρχές και τις αξίες".

Τι σημαίνει αυτό; Μίλησε χρησιμοποιώντας ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα. " Όταν χάσαμε στους "8" του Κυπέλλου Τουρκίας από την Αναντολού Εφές, όλοι οι παίκτες περίμεναν πως την επόμενη ημέρα η προπόνηση θα ήταν σκληρή και δύσκολη. Τίποτα από αυτά που περίμεναν δεν έγινε όμως. Ο Ζέλικο τούς ξάφνιασε όλους, έκλεισε τραπέζι σε ένα καλό εστιατόριο της Κωνσταντινούπολης και κάλεσε τους πάντες. Τους παίκτες και τις οικογένειές τους, τα μέλη του επιτελείου, όλους. Περάσαμε ένα ευχάριστο απόγευμα. Μπορεί να μην έγινε προπόνηση, αλλά ήταν μια καλή ευκαιρία για να φτιάξει άμεσα το κλίμα και να δεθούμε περισσότερο μεταξύ μας".

Όσο για το φινάλε, ρωτήθηκε για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που κατά πολλούς θα αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους πάγκους: " Είναι σίγουρα ένας από τους πλέον καταρτισμένους σε τακτικό επίπεδο, βρίσκεται ήδη στο υψηλότερο επίπεδο και εξελίσσεται διαρκώς. Σέβονται ο ένας τον άλλον, διατηρούν εξαιρετική σχέση και έχουν πολλά κοινά. Υπάρχουν σίγουρα αρκετές ομοιότητες, τόσο σε θέμα δουλειάς όσο και σε θέμα χαρακτήρα".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ