EUROLEAGUE

Στην Αρμάνι ο Κλέιζα

Στην Αρμάνι ο Κλέιζα

Ο Λίνας Κλέιζα αποχώρησε από τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ενώ η νέα σεζόν θα το βρει στην Ιταλία αφού υπέγραψε στην πρωταθλήτρια Αρμάνι Μιλάνο.

Μονοετές συμβόλαιο με την Αρμάνι Μιλάνο υπέγραψε ο Λίνας Κλέιζα, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση της η ιταλική ομάδα.

Ο Λιθουανός πάουερ φόργουορντ αποχωρεί έπειτα από ένα χρόνο στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, με τη φανέλα της οποίας είχε πέρυσι 10.1 πόντους και 3.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 24 αγώνες στη Εuroleague.

Σε αναμέτρηση, μάλιστα, με την Αρμάνι Μιλάνο στην φάση των 16 της διοργάνωσης, είχε πετύχει το περυσινό προσωπικό του ρεκόρ σκοράροντας 26 πόντους. Στο πρωτάθλημα Τουρκίας ( σ.σ. το οποίο τελικά κατέκτησε η Φενέρ), είχε κατά μέσο όρο 8.6 πόντους και 3.2 ριμπάουντ.

Η προηγούμενη σεζόν όμως δεν ήταν η παρθενική του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Την περίοδο 2009-2010, έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague με τον Ολυμπιακό στο Παρίσι, πετυχαίνοντας κατά μέσο όρο 17.1 πόντους ανά αγώνα. Την ίδια χρόνια σήκωσε με τους "ερυθρόλευκους" και το Κύπελλο Ελλάδας.

Φέτος ο Κλέιζα θα βρεθεί με την Αρμάνι στο Group C της πρώτης φάσης της Εuroleague, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με τον Παναθηναϊκό αλλά και την τέως ομάδα του, Φενέρ.

Ο 29χρονος Κλέιζα έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνιζόμενος στο ΝΒΑ με τους Ντένβερ Νάγκετς(2005-2009) και τους Τορόντο Ράπτορς(2010-2013). Είναι επίσης αναπόσπαστο μέλος της εθνικής Λιθουανίας, με την οποία έχει κερδίσει δύο χάλκινα μετάλλια στο Εurobasket 2007 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010.

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ