EUROLEAGUE

Ο Κουζμίνσκας εξήγησε γιατί πήγε στο Μιλάνο

Ο Κουζμίνσκας εξήγησε γιατί πήγε στο Μιλάνο
AP/MARY ALTAFFER

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στο Μιλάνο, μίλησε για την "επίθεση" των φίλων της Ζαλγκίρις και παράλληλα αναφέρθηκε στο πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί.

Λίγες ώρες πριν από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (05/01, 21:00), η Αρμάνι Μιλάνο ανακοίνωσε την απόκτηση του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν από το NBA στην Ιταλία και παράλληλα έκανε ειδική αναφορά στην "επίθεση" που δέχτηκε από τους φίλους της Ζαλγκίρις Κάουνας. Θα είναι έτοιμος με τον Ολυμπιακό;

" Η Αρμάνι Μιλάνο ήταν η επιλογή που μου ταίριαζε περισσότερο. Πάνω από όλα, το συμβόλαιο δεν είναι αποκλειστικά για φέτος, αλλά και για την επόμενη χρονιά. Η ομάδα μου έδωσε μία ευέλικτη προσφορά. Δεν είναι όλα όσα έχουν γραφτεί αλήθεια, αλλά πιστεύω πως η απόφαση που πήρα είναι η σωστή", ανέφερε αρχικά ο Λιθουανός στην ιστοσελίδα 15min.lt.

" Τα αποτελέσματα δεν είναι καλά, ωστόσο πριν υπογράψω στο Μιλάνο, μίλησα τουλάχιστον με 20 άτομα σχετικά με τις συνθήκες. Μίλησα πάρα πολύ με τον Μάντας Καλνιέτις. Μου τα εξήγησε όλα. Δεν είναι καλά τα αποτελέσματα, ωστόσο έχει γίνει μία σοβαρή επένδυση και βλέπω προοπτική στο Μιλάνο. Μίλησα και με τον προπονητή και με διαβεβαίωσε πως όλα είναι καλά", συμπλήρωσε.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην "επίθεση" που δέχτηκε στα Social Media από φίλους της Ζαλγκίρις για το γεγονός ότι δεν πήγε στην ομάδα τους: " Μίλησα με τη Ζαλγκίρις τον Δεκέμβριο. Δεν τα βρήκαμε, η ομάδα έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά κατέληξα στο Μιλάνο. Μέτρησα τα υπέρ και τα κατά και κατέληξα πως αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για μένα. Παίζω στις θέσεις "3" και "4" και στη Ζαγλκίρις υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες εκεί. Ένας νέος παίκτης ίσως επηρέαζε αρνητικά τη Ζαλγκίρις. Έχω φύγει 4,5 χρόνια από εκεί και θα ήθελα να επιστρέψω. Πάντως τώρα μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν νομίζω ότι θα με... κλωτσήσουν όταν παίξω εκεί, σαν εχθρό του έθνους (γέλια)".

Ο Κουζμίνσκας μίλησε για τον ρόλο του στο Μιλάνο: " Δεν ξέρω ακριβώς πόσα λεπτά θα παίζω, ωστόσο ο προπονητής μου εξήγησε πως με θέλει στις θέσεις "3" και "4". Όπως παίζω στην Εθνική. Με αλλαγές στην άμυνα. Όπως λειτουργεί όταν παίζω με τον Γιόνας Ματσιούλις. Είναι κάτι που έχει φέρει αποτελέσματα και το περιμένουν και στο Μιλάνο".

Σχετικά με το NBA, είπε: " Όπως όλα στο μπάσκετ, και ειδικά στο NBA, πρέπει να γίνονται στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή. Για εμένα, φάνηκε στην πρώτη μου χρονιά ότι τα είχα καταφέρει. Στη συνέχεια, όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Μπορούσα να παίξω περισσότερο και είμαι υπερήφανος για όσα κατάφερα. Επίσης, δεν κλείνω πόρτες. Θα ήθελα να επιστρέψω στο μέλλον, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως έκανα αυτά που ήθελα. Δοκίμασα τον εαυτό μου στο NBA και όπως είπα, πάντα υπάρχει ελπίδα. Πιστεύω ότι θα επιστρέψω. Και τώρα μπορούσα να υπογράψω σε ομάδα αλλά two-way συμβόλαιο δεν δεν ήθελα να πάω στη G-League ή να πηγαίνω από τη μία ομάδα στην άλλη. Έτσι, αποφάσισα να επιστρέψω στην Ευρώπη και να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο".

Επίσης, αναφέρθηκε στις πρώτες του ώρες στο Μιλάνο και στο ενδεχόμενο να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό: " Έκανα τις ιατρικές εξετάσεις, ξεκίνησα προπόνηση και δούλεψα κυρίως ατομικά για να ξεπεράσω λίγο το μεγάλο ταξίδι. Οι προπονητές μου έδειξαν video και στόχος είναι να παίξω άμεσα. Την Τετάρτη θα κάνω την πρώτη μου προπόνηση με την ομάδα και το προπονητικό θα πάρει αποφάσεις. Τα πάντα εξαρτώνται από το πως θα είμαι. Αλλά με τον καιρό θα βρω τον εαυτό μου".

Photo Credits: AP/Mary Altaffer

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ