EUROLEAGUE

Μπρουκς: "Ο Ολυμπιακός δεν κάνει δώρα"

Μπρουκς: "Ο Ολυμπιακός δεν κάνει δώρα"
INTIME SPORTS

Ο γεμάτος εμπειρίες από το ΝΒΑ, Μαρσόν Μπρουκς μιλάει στο Euroleague Greece για τις διαφορές που βρίσκει παίζοντας πλέον στα μέρη μας, ενώ εξηγεί τι πρέπει να κάνει η Μιλάνο για να έχει ελπίδες νίκης κόντρα στον Ολυμπιακό

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια για να εξηγήσει κάποιος τους λόγους για τους οποίους το καλοκαίρι ξέσπασε ντελίριο ενθουσιασμού στους φιλάθλους της Μιλάνο στο άκουσμα της μεταγραφής του Μαρσόν Μπρουκς. Τα ονόματα των Νετς, Μπόστον Σέλτικς, Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος και Λέικερς που υπάρχουν στο βιογραφικό του Αμερικάνου γκαρντ/ φόργουορντ είναι αρκετά για να κάνουν και τον πλέον αδαή να καταλάβει γιατί όλη η μπασκετική Ευρώπη ασχολήθηκε με αυτή την μεταγραφή της Αρμάνι.

Στην αρχή της σεζόν ο Μαρσόν Μπρουκς έδειχνε να ψάχνει τα πατήματα του, καθώς αγωνιζόμενος για πρώτη φορά μακριά από το ΝΒΑ δεν ήταν εύκολο να προσαρμοστεί. Η Αρμάνι κατάφερε να περάσει στο ΤΟΡ 16 και πλέον ο Αμερικάνος έχοντας μάθει τα κατατόπια εξελίσσεται σε ηγέτη των Μιλανέζων.

Μπρουκς: "Ο Ολυμπιακός δεν κάνει δώρα"

Λίγες ώρες πριν το παιχνίδι της Αρμάνι με τον Ολυμπιακό ο Μαρσόν Μπρουκς μίλησε στο Euroleague Greece για τις διαφορές που βρίσκει μεταξύ του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού μπάσκετ, ενώ αποκάλυψε τα όσα θα πρέπει να κάνουν αυτός κι οι συμπαίκτες του για να έχουν ελπίδες να βάλουν "φρένο" στον Ολυμπιακό.

Στο ΤΟΡ 16 δείχνεις αρκετά ανεβασμένος. Δυσκολεύτηκες στην αρχή μέχρι να προσαρμοστείς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ;

" Το παιχνίδι παίζεται διαφορετικά στην Ευρώπη γιατί οι κανόνες είναι διαφορετικοί. Απλά σκεφτείτε τα αμυντικά τρία δευτερόλεπτα που υπάρχουν στο ΝΒΑ. Ο αμυνόμενος δεν μπορεί να μείνει μέσα στη ρακέτα για πάνω από 3 δευτερόλεπτα κι έτσι η πρόσβαση του επιτιθέμενου προς το καλάθι είναι πιο εύκολη. Στην Ευρώπη όποτε πας προς το αντίπαλο καλάθι υπάρχει πάντα κάποιος που το προστατεύει κι έτσι έπρεπε να σουτάρω περισσότερο από το τρίποντο κι από μέση απόσταση".

Είσαι ευχαριστημένος με την απόφαση σου να έρθεις στην Ευρώπη;

" Ήρθα εδώ γιατί ήταν η καλύτερη δυνατή κίνηση για να βελτιωθώ ως παίκτης. Αισθάνομαι ότι βελτιώνομαι αρκετά σε όλους τους τομείς κι αυτό για εμένα είναι σημαντικό".

Μπρουκς: "Ο Ολυμπιακός δεν κάνει δώρα"
KELLEY L COX

Η Αρμάνι δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά στον πρώτο γύρο. Πιστεύετε ότι μπορείτε να τα καταφέρετε και να προκριθείτε;

" Δεν ξέρω. Εμείς απλά επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι και μόνο σε αυτό. Δεν κοιτάμε την βαθμολογία. Προσπαθούμε να βγαίνουμε στο παρκέ και να παίζουμε όσο πιο σκληρά γίνεται με στόχο να διεκδικήσουμε τη νίκη. Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να αυτή τη στιγμή: να παίζουμε σκληρά και να καταθέτουμε ό,τι έχουμε στο παρκέ".

Μετά από μερικούς μήνες στην Μιλάνο ποια είναι η άποψη σου για το ευρωπαϊκό μπάσκετ;

" Είναι εξαιρετικό. Το επίπεδο βρίσκεται ψηλά, υπάρχουν πολλοί παθιασμένοι φίλαθλοι και κάποιες δυνατές έδρες. Μου αρέσει όταν παίζουμε εντός έδρας γιατί ο κόσμος μας, μας δίνει έξτρα ώθηση. Η στιγμή που σηκώνονται από τις θέσεις τους όταν ακούνε το όνομά μου είναι απίστευτη. Μοιάζει περισσότερο με το κολέγιο".

"Με Ολυμπιακό θα έχουμε ελπίδες αν..."

Μπρουκς: "Ο Ολυμπιακός δεν κάνει δώρα"
INTIME SPORTS

Τι θα πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε τον Ολυμπιακό;

" Στην Ελλάδα παίξαμε εξαιρετική άμυνα για 20 λεπτά και κατά κύριο λόγο αγωνιστήκαμε φτάνοντας στο επίπεδο του Ολυμπιακού. Απέναντι σε κορυφαίες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός αυτό είναι που πρέπει να κάνουμε. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επεκτείνουμε τη διάρκεια παιχνιδιού μας στο τοπ επίπεδο και ειδικά αμυντικά να παίξουμε έτσι για 40 λεπτά. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που δεν κάνει δώρα, όμως θα έχουμε ελπίδες απέναντι του αν παίξουμε για 40 λεπτά εξαιρετικό μπάσκετ και συμβάλουν όλοι με την απόδοση τους προς αυτή την κατεύθυνση".

Υπάρχει κάποιος παίκτης που θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο;

" Το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι ομαδικό και δεν μπορείς να επικεντρωθείς μόνο σε έναν παίκτη ακόμα κι αν είναι τόσο καλός όσο ο Σπανούλης. Είναι εξαιρετικός, όμως υπάρχουν κι άλλοι πολύ καλοί παίκτες που παίζουν στην ομάδα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ