EUROLEAGUE

Μος: "Άμυνα, ενέργεια και πάθος για 40 λεπτά"

Η Αρμάνι Μιλάνο υποδέχεται τον Ολυμπιακό και ο Ντέιβιντ Μος παρουσίασε -μέσω του Euroleague Greece- το τρίπτυχο που θα κάνει τη διαφορά για την ιταλική ομάδα.

Είναι από τους πιο πολύτιμους παίκτες του ρόστερ της Αρμάνι Μιλάνο. Η προσφορά του μπορεί να μην φαίνεται στις στατιστικές κατηγορίες, όμως ο Λούκα Μπάνκι υπολογίζει πάρα πολύ στην παρουσία του Ντέιβιντ Μος. Πρόκειται, άλλωστε, για τον καλύτερο περιφερειακό αμυντικό του συνόλου και έναν από τους καλύτερους αμυντικούς στη θέση του.

Ενόψει της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό, που έρχεται για τους πρωταθλητές Ιταλίας (06/03, 21:45) ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στο Euroleague Greece για τις νίκες απέναντι σε Νίζνι Νόβγκοροντ και Ρέτζιο Εμίλια, εστίασε στους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, ενώ σχολίασε με τα καλύτερα λόγια το νέο μεταγραφικό απόκτημα των "κόκκινων", τον Φρανκ Έλεγκααρ.

Όλα, όμως, ξεκίνησαν από την τεράστια νίκη απέναντι στην Ρέτζιο Εμίλια, πριν μερικές μέρες. "Προφανώς ήταν μία από τις νύχτες στις οποίες μας πήγαν όλα καλά", δηλώνει αρχικά για να προσθέσει ότι "Σουτάραμε εξαιρετικά καλά, ελέγξαμε τον τομέα των ριμπάουντ αλλά το πιο σημαντικό είναι πως βγάλαμε ενέργεια στα αμυντικά μας καθήκοντα. Αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παίζουμε, ανεξάρτητα από το πόσο καλά θα σουτάρουμε, αν και είναι πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς όταν μπαίνουν τα σουτ".

Μος: "Άμυνα, ενέργεια και πάθος για 40 λεπτά"

"Δεν μπορώ να πω με σιγουριά το πόσο. Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ σπουδαία ομάδα, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου μας στο Top 16. Κάθε χρόνο είναι στους διεκδικητές του τίτλου, ενώ το ίδιο ισχύει και φέτος. Θα γίνει ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Θα πρέπει να έχουμε απόδοση ανάλογη με την αναμέτρηση κόντρα στη Ρέτζιο Εμίλια".

Ποια στοιχεία, όμως, κρατάει για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες; "Η ενέργεια που βγάλαμε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και η άμυνα που παίξαμε θα είναι σημαντικοί παράγοντες για εμάς. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για 40 λεπτά, να αφήσουμε και την ψυχή μας στο παρκέ, ώστε να κάνουμε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο Top 16".

Στα τελευταία παιχνίδια οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι "χτίζουν" σερί νικών. Αυτό, κατά τον Αμερικανό, όμως, δεν έχει καμία απολύτως αξία, λέγοντας πως "κοιτάζουμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά, πλέον. Δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά από το να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά. Έχουμε δρόμο μπροστά μας να διαβούμε και δεν κοιτάμε σερί και βαθμολογίες. Όταν παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Αρμάνι Μιλάνο, θέλεις πάντα να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό και να παλεύεις σκληρά. Ιδίως όταν παίζεις μπροστά στο κοινό σου".

Η ειδικότητα του έμπειρου φόργουορντ είναι η άμυνα. Άλλωστε, είναι από τους παίκτες στους οποίους ο Λούκα Μπάνκι βασίζει πολλά, όσον αφορά την άμυνα. Το βράδυ της Παρασκευής (06/03) θα κληθεί να μαρκάρει παίκτες όπως είναι ο Βασίλης Σπανούλης και ο Ματ Λοτζέσκι, για τους οποίους μόνο καλά λόγια είχε να πει. "Ο Λοτζέσκι είναι ένας εξαιρετικός σουτέρ από μέση και μακρινή απόσταση, όμως, δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να κάνει τέτοια ζημιά. Παράλληλα, υπάρχει και ο Σπανούλης, ο οποίος είναι ένας από τους υποψηφίους για τον τίτλο του MVP τη φετινή σεζόν. Τι μπορεί να πει κανείς γι αυτόν;".

Μος: "Άμυνα, ενέργεια και πάθος για 40 λεπτά"

"όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης έχουν πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν ζημιές. Στον Πειραιά παρά το γεγονός πως παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε να πάρουμε κάτι, διότι ο Ολυμπιακός επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του. Εμείς, όμως, κρατάμε την εικόνα που είχαμε στο πρώτο ημίχρονο και θα προσπαθήσουμε, πάνω σε αυτή, να "χτίσουμε" πράγματα, αλλά και να την επεκτείνουμε για 40 λεπτά".

Προ ημερών αποκτήθηκε από τους πρωταθλητές Ιταλίας ο Φρανκ Έλεγκααρ. Ένας ψηλός, από την Αμερική, ο οποίος θέλει να δώσει ακόμα περισσότερο ύψος και όγκο στην ρακέτα της ομάδας. Τι πιστεύει ο συμπατριώτης του, όμως; "Θα χρειαστεί λίγος καιρός μέχρι να μπει στο κλίμα της ομάδας. Είναι μια μεταγραφή που μπορεί να μας βοηθήσει αρκετά πιστεύω. Θα δώσει ενέργεια κάτω από το καλάθι, ενώ με τον όγκο που διαθέτει μπορεί να μας βοηθήσει στις μάχες των ριμπάουντ".

Κλείνοντας, τον ρωτήσαμε για τον χαμένο τελικό του Copa Italia, στο παιχνίδι με την Σάσαρι και τις αλλαγές που έφερε εντός των τειχών. "Ήταν απογοητευτικό για εμάς, επειδή στο ιταλικό πρωτάθλημα έχουμε καταφέρει να κάνουμε σημαντικά πράγματα και να βρισκόμαστε στην κορυφή. Σε κάθε παιχνίδι, όμως μπορούν να τύχουν αναποδιές. Χάσαμε ένα παιχνίδι, χάσαμε έναν τελικό. Υπάρχει απογοήτευση για αυτό το γεγονός, αλλά πλέον έχουμε μόνο μία επιλογή: Να σηκώσουμε κεφάλι, να προχωρήσουμε μπροστά και να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Όπως ακριβώς κάναμε απέναντι σε Νίζνι Νόβγκοροντ και Ρέτζιο Εμίλια".

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ