EUROLEAGUE

Λαουάλ: "Στο Μιλάνο όλα είναι καλύτερα"

Λαουάλ: "Στο Μιλάνο όλα είναι καλύτερα"
INTIME SPORTS

Ο Γκάνι Λαουάλ μίλησε στο κανάλι της Euroleague για την επιστροφή του στην Αρμάνι Μιλάνο, χαρακτηρίζοντας εαυτόν "ηγέτη" της ιταλικής ομάδας. Τι είπε για τους στόχους που έχει φέτος.

Αφού πέρασε μια χρονιά δίχως να κάνει κάτι ιδιαίτερο (σ.σ.: δεν κατάφερε να πείσει τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ του Παναθηναϊκού), ο Γκάνι Λαουάλ γύρισε στην Αρμάνι Μιλάνο. Εκεί που νιώθει πιο άνετα από κάθε άλλη ομάδα. Γι αυτό μίλησε στο κανάλι της Euroleague.

" Είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στο Μιλάνο. Ανυπομονώ να ξαναπαίξω στην Euroleague για την Αρμάνι Μιλάνο. Νιώθω ευλογημένος που είχα την ευκαιρία να γυρίσω. Είμαι πολύ τυχερός που μπορώ να είμαι πάλι μέλος αυτής της ομάδας και να έχω τη δυνατότητα να δουλέψω σκληρά για να γίνω ηγέτης της. Θα περάσουμε ωραία", σχολίασε αρχικά ο 27χρονος σέντερ, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσδοκίες πρόκρισης στα πλέι οφ της Euroleague:

" Στην προηγούμενη θητεία μου, βρεθήκαμε μια νίκη μακριά από το Final Four. Θέλουμε σίγουρα να φτάσουμε πάλι μέχρι τα πλέι οφ. Αν καταφέρουμε να πάμε στο Βερολίνο, θα είναι υπέροχο. Τα πλέι οφ είναι ένας μικρός στόχος που έχουμε. Προέχει όμως το Super Cup στην Ιταλία. Έχω πει στα παιδιά πως στο Μιλάνο όλα είναι λίγο καλύτερα. Θέλουμε να κερδίσουμε στο Μιλάνο".

Με τόσες μεταγραφές πάντως, η Αρμάνι Μιλάνο θα πρέπει να δουλέψει πολύ στο κομμάτι της ομοιογένειας. " Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο. Η βασική μου επιδίωξη είναι να επικεντρωθούμε σε μικρούς στόχους, να τους επιτυγχάνουμε και να προχωράμε. Μπορεί να θεωρούμε ηγέτης, αλλά δεν βλέπω τον εαυτό μου έτσι. Προτιμώ να λέω πως είμαι "υπηρέτης" της ομάδας και των συμπαικτών μου. Πιστεύω πως ηγέτης είναι αυτός που υπηρετεί. Απλά έχω πιο πολύ εμπειρία και την υποχρέωση να κρατώ την ομάδα δεμένη. Θα έχουμε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Αυτός είναι ο βασικότερος στόχος, αυτό που έχω κυρίως στο μυαλό μου", σχολίασε πριν καταπιαστεί με τη σημασία των εντός έδρας νικών:

" Κοιτάζοντας το πρόγραμμα, είναι σαφές πως αν κερδίζεις εντός έδρας όλα είναι καλύτερα. Θα φτιάξουμε καλύτερα την ψυχολογία μας". Όσο για τον όμιλο της (σ.σ.: είναι σε αυτόν του Ολυμπιακού); "Μου αρέσει πολύ ο όμιλός μας, είναι πολύ ανταγωνιστικός. Δεν θα έχουμε κανένα χαλαρό παιχνίδι", αποκρίθηκε ανανεώνοντας το ραντεβού του για την πρεμιέρα της διοργάνωσης και τον εντός έδρας αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα.

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ