EUROLEAGUE

Η Αρμάνι Μιλάνο βρήκε... χρυσό από σπόντα

Η Αρμάνι Μιλάνο βρήκε... χρυσό από σπόντα
EUROKINISSI

Ο Αρτούρας Γκουντάιτις δεν είναι ιδιαίτερα διάσημος μεταξύ των σέντερ των ομάδων της EuroLeague. Έχει τον τρόπο του όμως, για να κάνει αυτά που χρειάζεται η Αρμάνι Μιλάνο. Το Sport24.gr γράφει για τον 24χρονο σέντερ, που έφτασε στο Mediolanum Forum την τελευταία στιγμή.

Αν ο Πάτρικ Γιάνγκ ήταν υγιής, ενδεχομένως ο Αρτούρας Γκουντάιτις να μην κατέληγε ποτέ στην Αρμάνι Μιλάνο. Από την στιγμή όμως που ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού θα παρέμενε στα "πιτς' για το πρώτο κομμάτι της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, αναζητήθηκε ένας ακόμη ψηλός. Δεν μπορούσε η ιταλική ομάδα να βαδίσει με τους υπόλοιπους διαθέσιμους και να ρισκάρει να χάσει σημαντικό έδαφος εν αναμονή της ένταξης του Πάτρικ Γιάνγκ.

Γι αυτό, το όνομα του 24χρονου σέντερ κέρδισε γρήγορα την κορυφή στη λίστα του Σιμόνε Πιανιτζάνι, με τις έως τώρα εμφανίσεις του στην EuroLeague να αποτελούν δικαίωση. Οι "κόκκκινοι" παραμένουν δίχως νίκη στη διοργάνωση, αλλά αυτό δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα τους στο γήπεδο. Ξέρετε πολλές ομάδες που θα τα κατάφερναν καλύτερα εφόσον ξεκινούσαν τη σεζόν απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας (εκτός), Φενέρμπαχτσε (εντός) και Ρεάλ Μαδρίτης (εκτός); Μην απαντήσετε, η ερώτηση είναι ρητορική.

Μέσα σε όλο αυτό λοιπόν, η παρουσία του Αρτούρας Γκουντάιτις είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική για τον προπονητή του. Με το "καλημέρα" έδειξε την χρησιμότητά του, έχοντας 15 πόντους (με 2/3 δίποντα, 11/12 βολές) και 3 ριμπάουντ απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας των Κάιλ Χάινς και Οθέλο Χάντερ, ακολούθησαν οι 8 πόντοι (με 0/3 δίποντα και 8/10 βολές) με 3 ριμπάουντ κόντρα στη Φενέρμπαχτσε των Τζέισον Τόμπσον και Γιαν Βέσελι, για να φτάσουμε στην εντυπωσιακή εμφάνιση με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης των Γκουστάβο Αγιόν και Φελίπε Ρέγιες, εκεί όπου είχε 20 πόντους (με 9/9 δίποντα και 2/6 βολές), 7 ριμπάουντ και 4 τάπες!

Για ένα παιδί που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στη Λιέτουβος Ρίτας, δίχως να έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους ψηλούς της Ευρώπης, δεν το λες κι άσχημο. Το κάθε άλλο. Μοιάζει να δικαιώνει από πολύ νωρίς τον προπονητή του για την εμπιστοσύνη που του δείχνει, τόσο χάρη στην αποτελεσματικότητά του σε δίποντα (11/15) και βολές (21/28), όσο και στο γεγονός πως το συμβόλαιό του δεν περιλαμβάνει πολλά μηδενικά. Θα έλεγε κανείς πως αποτελεί μια value for money επιλογή για την ιταλική ομάδα, που κατά τα άλλα έχει συνηθίσει να ξοδεύει ένα σκασμό λεφτά για να βρει αυτό που ψάχνει. Όχι με επιτυχία, κατά βάση.

Η δική του περίπτωση διαφέρει από τον... ιταλικό κανόνα και ταυτόχρονα επιτρέπει στον Πάτρικ Γιάνγκ να προετοιμαστεί δίχως βιασύνη και επιπολαιότητα, για την επιστροφή του στο παρκέ. Από το... πουθενά λοιπόν, ο Σιμόνε Πιανιτζάνι βρήκε ένα σημείο αναφοράς και μια αξιόπιστη λύση στο "5", έναν ψηλό που είναι ικανός στο πικ εν ρολ και στο transition, στο οποίο θέλει να επενδύσει φέτος η Αρμάνι Μιλάνο.

Αυτό που μένει να αποδειχθεί είναι η σταθερότητα που θα του επιτρέψει να μπει στην εξίσωση των κορυφαίων σέντερ της EuroLeague, εκεί όπου δεν βρισκόταν επ' ουδενί πριν από το πρώτο τζάμπολ της χρονιάς.

Αντί επιλόγου: Για όσους δεν το γνωρίζουν (ή δεν έχουν κάνει την απαραίτητη σύνδεση), ο αντικαταστάτης του Αρτούρας Γκουντάιτις στη Λιέτουβος Ρίτας είναι ένα δικό μας παιδί. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης κλήθηκε να καλύψει το κενό του 24χρονου σέντερ, μπαίνοντας με εντυπωσιακό τρόπο στα παπούτσια του κατά -σχεδόν- μια δεκαετία νεότερου πρώην παίκτη της λιθουανικής ομάδας.

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ