EUROLEAGUE

Η αποκαθήλωση του Τζεντίλε

Η αποκαθήλωση του Τζεντίλε

Μέσα σε λίγους μήνες ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είδε τα κεκτημένα να χάνονται, τη στιγμή που χάλασε η μετακίνησή του στους Χιούστον Ρόκετς και καταδίκασε την Ιταλία σε αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι τελευταίοι τρεις μήνες είναι ενδεχομένως οι χειρότεροι στην επαγγελματική καριέρα του Αλεσάντρο Τζεντίλε, ο οποίος είδε το ένα κακό νέο να διαδέχεται το άλλο. Όχι, δεν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών, απλά συνειδητοποίησε πως τα πράγματα μπορούν να πάνε διαφορετικά απ ότι τα υπολογίζει.

Για αρχή ήταν ο μοιραίος της Ιταλίας στο Προολυμπιακό του Τορίνο, αφού δύο δικά του λάθη στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης με την Κροατία στέρησαν από τη "σκουάντρα ατζούρα" το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Πριν προλάβει να συνέλθει από το ψυχολογικό βάρος, ήρθε η είδηση πως οι Χιούστον Ρόκετς δεν ήρθα σε συμφωνία με τον εκπρόσωπό του , για την άμεση μετακόμιση στο ΝΒΑ. Κάτι που στα μισά της περσινής αγωνιστικής περιόδου έμοιαζε δεδομένο.

Κάπως έτσι φτάσαμε στον Σεπτέμβριο, όπου ενημερώθηκε ότι δεν θα είναι ο αρχηγός της Αρμάνι Μιλάνο για φέτος. " Ο Αλεσάντρο πρέπει να καταλάβει ότι είναι ακόμη παιδί, κι όχι ένας ώριμος άνδρας", εξήγησε για τους λόγους της... αποκαθήλωσης ο πρόεδρος της ιταλικής ομάδας, Λίβιο Πρόλι, για να εξηγήσει πως " παραμένει παίκτης της Αρμάνι Μιλάνο, αλλά πρέπει να δείξει ότι το τριετές συμβόλαιο συνεργασίας που έχει με την ομάδα αποτυπώνεται στον χαρακτήρα και τη λογική του, κάτι που δεν είδαμε απόλυτα πέρσι".

Παρεμπιπτόντως, ξεκαθάρισε πως έγινε απ όλους αντιληπτό πως " πέρσι κατέρρευσε ψυχολογικά καθώς πηγαίναμε στα playoffs, ένιωθε έντονη ανασφάλεια. Οι δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του πρωταθλήματος (σ.σ.: ότι θα φύγει από την Αρμάνι Μιλάνο) έφεραν τα φώτα πάνω σε εκείνον κι όχι την ομάδα. Είναι ακόμη κομμάτι του οργανισμού μας. Αν αποδείξει ότι μπορεί να ενταχθεί πλήρως στο υπόλοιπο σύστημα, τότε ενδεχομένως να καταφέρει να παίξει στο ΝΒΑ τα επόμενα χρόνια".

Όσο για τον νέο αρχηγό της ιταλικής ομάδας; " Θα είναι ο Αντρέα Τσιντσιαρίνι, είναι αυτός που θα ηγείται στα αποδυτήρια", ξεκαθάρισε ο Λίβιο Πρόλι.

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ