EUROLEAGUE

Το "ερυθρόλευκο" παρελθόν του Μρσιτς

Το "ερυθρόλευκο" παρελθόν του Μρσιτς

Ο κόουτς της Τσεντεβίτα, Βέλικο Μρσιτς δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Το Euroleague Greece ανατρέχει στο βραχύβιο "ερυθρόλευκο" παρελθόν του, τότε που είχε έρθει στον Πειραιά ως αντικαταστάτης του Ρισασέ!

Οι γνώστες του μπάσκετ θα τον θυμόνται ως παίκτη της Τσιμπόνα, της Μάλαγα και της Βαρέζε, όμως οι καλά μυημένοι δεν ξεχνούν ότι τον είδαμε και στα... μέρη μας ως παίκτη του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Τσεντεβίτα για την 6η αγωνιστική του ΤΟΡ 16 και στον απέναντι πάγκο θα κάθεται ο Βέλικο Μρσιτς, ο οποίος έχει στο αθλητικό του βιογραφικό κι ένα "αιώνιο" ντέρμπι.

Το Euroleague Greece με αφορμή τον αγώνα των "πρασίνων" με την Τσεντεβίτα γυρίζει το χρόνο πίσω τότε που ο νυν κόουτς των Κροατών, Βέλικο Μρσιτς, ερχόταν στον Ολυμπιακό ως ο άνθρωπος που θα καλύψει το κενό του Στεφάν Ρισασέ! Οι προσδοκίες μεγάλες, όμως η παραμονή στον Πειραιά κράτησε μόλις λίγους μήνες.

Ας ξετυλίξουμε, όμως, το κουβάρι από την αρχή. Το καλοκαίρι του 2002 ο Ολυμπιακός, ο οποίος αγωνιζόταν τότε στο κλειστό του Κορυδαλλού, αποφασίζει να προχωρήσει σε μείωση του μπάτζετ κι έτσι σημαντικά γρανάζια της ομάδας αφήνουν το μεγάλο λιμάνι. Στεφάν Ρισασέ, Αλφόνσο Φορντ, Πάτρικ Φέμερλινγκ, Τζέιμς Φόρεστ κι έπειτα από ένα μίνι σήριαλ ο Θοδωρής Παπαλουκάς αποφασίζουν να αλλάξουν επαγγελματική στέγη.

Με πολύτιμο χρόνο να έχει χαθεί στη μάχη της ελληνοποίησης, ο Ολυμπιακός κλήθηκε μέσα Αυγούστου να βρει φτηνούς ξένους που θα μπορέσουν να μπουν στα... παπούτσια αυτών που αποχώρησαν. Ο Λευτέρης Σούμποτιτς χωρίς την πολυτέλεια του χρόνου και του χρήματος κλήθηκε να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή.

Το "ερυθρόλευκο" παρελθόν του Μρσιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με ανθοδέσμες και φιλάθλους υποδέχθηκε το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Βέλικο Μρσιτς, ο Σταύρος Ελληνιάδης το 2002

Το ημερολόγιο δείχνει 21 Αυγούστου 2002 όταν ο Ολυμπιακός ανακοινώνει με κάθε επισημότητα την απόκτηση των Ντε Μάρκο Τζόνσον και Βέλικο Μρσιτς, οι οποίοι έρχονταν για να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα που "χτιζόταν" και μοντάρονταν εκείνη την περίοδο στην Ρόγκλα της Σλοβενίας.

Ο Κροάτης σούτινγκ γκαρντ την προηγούμενη σεζόν (2001-02) με τη φανέλα της Μάλαγα είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις σκοράροντας σε 13 αγώνες στην Euroleague κατά μέσο όρο 12,4 πόντους με πολύ καλά ποσοστά (39/48 - 81.3% βολές, 37/75 - 49.3% δίποντα, 16/46 - 34.8 τρίποντα). Κάπως έτσι δικαίως θεωρήθηκε ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον τεράστιο κενό που άφηνε ο Στεφάν Ρισασέ, ο οποίος είχε πάρει την απόφαση να εγκαταλείψει τον Πειραιά για την Ανδαλουσία και τη Μάλαγα.

Οι "ερυθρόλευκοι", ωστόσο είχαν πάρει μία απόφαση υψηλού ρίσκου, καθώς ο Μρσιτς ήταν γνωστό ότι είχε μεγάλη ευαισθησία στο γόνατα κι αυτό έμελλε να τον κρατήσει πίσω αγωνιστικά.

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΜΠΡΑΓΚΣ-ΜΡΣΙΤΣ
ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ / ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ / ΜΠΡΑΓΚΣ-ΜΡΣΙΤΣ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πρώτο παιχνίδι του Μρσιτς ως παίκτης του Ολυμπιακού ήταν απέναντι στον ΠΑΟΚ του Τόρεϊ Μπραγκς

Ο Κροάτης σουτινγκ γκαρντ έμεινε στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ για κάτι λιγότερο από δύο μήνες, καθώς ο Σούμποτιτς το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του. Ο ίδιος ακόμα και τώρα παρότι έχουν περάσει περισσότερα από 10 χρόνια όπου σταθεί κι όπου βρεθεί δεν κρύβει το παράπονο που έχει από τη στάση που κράτησε ο κόουτς Σούμποτιτς απέναντι του.

Στο μικρό διάστημα που έμεινε στον Ολυμπιακό ο Βέλικο Μρσιτς πρόλαβε να παίξει 4 επίσημα παιχνίδια, όμως κανένα δεν ήταν για την Α1, η οποία ξεκίναγε στις 26 Οκτωβρίου όταν και ο Κροάτης είχε αποχωρήσει.

Ο Κροάτης συνολικά πρόλαβε να παίξει δύο αγώνες Euroleague (Σλασκ, Ούλκερ) και δύο σπουδαία ντέρμπι στον θεσμό του Κυπέλλου όπου ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ (κέρδισε στην παράταση με 80-73 (66-66κ.α.)) και είχε αποκλειστεί από τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Κορυδαλλού (62-73).

Αναλυτικά όσα έπραξε ως "ερυθρόλευκος"

Το "ερυθρόλευκο" παρελθόν του Μρσιτς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το τελευταίο παιχνίδι του Βέλικο Μρσιτς ως παίκτης του Ολυμπιακού ήταν κόντρα στην Ούλκερ (στη φώτο μαζί με τον Χαλούκ Γιλντιρίμ)

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 73-80 (66-66 κ.α.)

(28/09/2002)

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 34-35, 49-52, 66-66 (κ.α.), 73-80.

ΠΑΟΚ: Μιλισάβλιεβιτς 23 (3), Λημνιάτης, Βασιλειάδης 4, Βασιλόπουλος 3, Κόμματος 11, Μπραγκς 15 (1), Κάρτερμ, Σκοτ 17.

Ολυμπιακός: Μπουντούρης 1, Χαρίσης, Μρσιτς 4, Μάρκοβιτς 22 (2), Ζεβροσένκο 10, Γιαννουζάκος, Τόμιτς 9 (1), Νικαγκμπάτζε 8, Τζόνσον 14, Ντε Μίγκελ 12.

ΣΛΑΣΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 72-91

(9/10/2002)

Το "ερυθρόλευκο" παρελθόν του Μρσιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 62-73

Προημιτελικός Κυπέλλου (6/10/2002)

Ολυμπιακός (Σούμποτιτς): Μπουντούρης 2, Χαρίσης 8, Μρσιτς 2, Μάρκοβιτς 4, Ζεβροσένκο, Τόμιτς 16(4), Νικαγμπάτζε 4, Τζόνσον 17, Ντε Μιγκέλ 9

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 8 (2), Καλαϊτζής 5, Παπαδόπουλος 2, Λάκοβιτς 13 (2), Φώτσης 5, Μπαλογιάννης, Κουτλουάι 3, Μίντλεντον 2, Τσαρτσαρής 10 (1), Ζούζα 7, ΜακΝτόναλντ 13, Μπιούφορντ 5(1).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΟΥΛΚΕΡ 71-77

(17/10/2002)

Το "ερυθρόλευκο" παρελθόν του Μρσιτς

Twitter: @Karamousadakis

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ