EUROLEAGUE

Όταν το Wikipedia έκανε λάθος

Ο σέντερ της Τσεντεβίτα, Μίρο Μπίλαν ενημερώνει πως δεν έχει παίξει ποτέ εκτός Κροατίας (όπως... τον θέλει το Wikipedia), ενώ μιλά στο Euroleague Greece για τον Ούκιτς, τον Ρέπεσα και τη μόνη ομάδα χωρίς Αμερικανό.

Στη δεύτερη συμμετοχή της στην Euroleague, η Τσεντεβίτα φρόντισε να τραβήξει αρκετά βλέμματα. Σε αυτό βοήθησε πολύ η νίκη απέναντι στην Μακάμπι, στο Τελ Αβίβ, που έδειξε τις δυνατότητες του συνόλου. Ένας από τους παίκτες που ξεχώρισαν μέσα σε αυτό ήταν ο Μίρο Μπίλαν.

Ο 25χρονος σέντερ, που κοιτάει τον κόσμο από τα 2,13 μέτρα μίλησε στο Euroleague Greece για την φετινή πορεία στη διοργάνωση, απάντησε στο ερώτημα εάν νιώθει ηγέτης του συνόλου, ενώ εξήρε τον Ρόκο Λένι Ούκιτς, που το περασμένο καλοκαίρι πήρε την μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στη γενέτηρά του.

Τον ρωτήσαμε, αρχικά, για αυτό που ανέφερε το Wikipedia και τον ήθελε να έχει παίξει στην Ολυμπιάδα -μολονότι το μόνο που θυμόμασταν ήταν συζητήσεις, αλλά τίποτα περισσότερο. "Δυστυχώς, αυτή είναι μια λάθος πληροφορία που κάποιος έχει περάσει στο internet και συνδέει το όνομά μου με την συγκεκριμένη ομάδα. Δεν έχω παίξει ποτέ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό γενικότερα. Στόχος μου, όμως, είναι να παίξω στο μέλλον σε κάποια από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, μια μέρα".

Τι κέρδισε η Τσεντεβίτα

Η κροατική ομάδα δεν θα συνεχίσει στην Euroleague. Τι κατάλαβε από τη συμμετοχή της στη ρέγκιουλαρ σίζον; Τι κρατά και τι αφήνει; "Για να είμαι ειλικρινής, όλοι μέσα στην ομάδα πιστεύαμε πως θα τα πάμε καλά , αν και το ρόστερ μας είναι γεμάτο με νέους παίκτες τη φετινή σεζόν. Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, αυτό μπορεί να είναι και αβαντάζ για μια ομάδα που θέλει να προοδεύσει στην Euroleague. Δείξαμε καλό πρόσωπο στα περισσότερα παιχνίδια μας, βγάλαμε πολύ ενέργεια και όποιος μας υποτιμούσε το πλήρωνε. Δεν καταφέραμε, όμως, να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση και αυτό μας αφήνει γλυκόπικρη γεύση".

Φέτος η Τσεντεβίτα ήταν η μοναδική ομάδα που δεν είχε Αμερικανό . Τι ρόλο έπαιξε αυτό το γεγονός; "Θεωρώ πως μας κάνει μια από τις πιο αξιοπρόσεκτες ομάδες της φετινής διοργάνωσης. Έχοντας μόνο έναν ξένο, τον Νεμάνια Γκόρντιτς, ο οποίος βελτίωνε το σύνολο, μιας και είναι Βόσνιος και μπορεί να συνεννοηθεί καλά με όλους. Η Τσεντεβίτα αφήνει παρακαταθήκη για το μέλλον ένα πρότζεκτ αρκετά ελπιδοφόρο, συγκεντρώνοντας μερικούς από τους καλύτερους νέους παίκτες της Κροατίας, δίνοντάς τους ευκαιρία να δείξουν τι αξίζουν. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο".

Με όσα προσφέρει φέτος, ανήκει στο γκρουπ εκείνων που 'χουν κάνει ένα βήμα μπροστά. "Αυτό που μπορώ, πραγματικά να νιώθω, είναι τεράστια ευθύνη και αυτό με κάνει έναν από τους αρχηγούς της ομάδας. Εμείς, οι πιο έμπειροι παίκτες, έχουμε έναν συγκεκριμένο ρόλο. Να δείξουμε τον δρόμο στους νεότερους και να τους εξηγήσουμε πως είναι να παλεύεις σε αυτό το επίπεδο".

Ο Ρέπεσα και ο Ούκιτς

Για μία ακόμα σεζόν ο Γιάσμιν Ρέπεσα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. "Είναι η δεύτερη σεζόν που παίζω κάτω από τις οδηγίες του coach Ρέπεσα. Μέχρι στιγμής έχουμε εξαιρετική συνεργασία. Δεν έχω κανένα παράπονο από εκείνον και προσπαθώ να είμαι έτοιμος κάθε φορά", δήλωσε για τον 53χρονο προπονητή.

Το περασμένο καλοκαίρι ένας... παλιός γνώριμος επέστρεψε στην Κροατία. Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς. Πόσο πολύτιμος, όμως είναι για την κροατική ομάδα; "Ο Ρόκο είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμος για την ομάδα! Πρωτίστως, είναι ο πιο έμπειρος παίκτης του ρόστερ και επιπλέον παίζει στην πιο σημαντική θέση στο γήπεδο, όπως αυτή του play maker. Είναι εξαιρετικό άτομο και εξαιρετικός παίκτης. Πάντα δίνει συμβουλές στους συμπαίκτες του και τους βοηθάει να βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση".

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στους στόχους της φετινής σεζόν όπου αρκέστηκε να πει ότι "οι στόχοι, για μια ομάδα σαν την Τσεντεβίτα, παραμένουν υψηλοί και αυτό δεν αλλάζει. Θέλουμε να κερδίζουμε όσο περισσότερους τίτλους μπορούμε κάθε φορά".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ