EUROLEAGUE

Η Τσεντεβίτα προτιμά να παίζει εκτός έδρας

Η Τσεντεβίτα προτιμά να παίζει εκτός έδρας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Τσεντεβίτα δεν έχει μαθηματικές ελπίδες για την πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague, πλην όμως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για την ομάδα του Βέλικο Μρσιτς. Βλέπετε, οι "κόκκινοι" τα καταφέρνουν καλύτερα εντός παρά εκτός έδρας. Το Euroleague Greece αναλύει την αντίπαλο του Παναθηναϊκού.

Η Τσεντεβίτα αποτελεί τη φετινή έκπληξη της Euroleague, δεδομένου ότι το ρόστερ της αποτελείται εν πολλοίς από νεαρούς και άπειρους παίκτες. Από παιδιά που έχουν καταγράψει πολλές διακρίσεις στις μικρέ εθνικές ομάδες της Κροατίας, πλην όμως αγωνίζονται για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο. Δίπλα τους, ο Βέλικο Μρσιτς έχει προσθέσει γυρολόγους των ευρωπαϊκών παρκέ, όπως ο Τζέικομπ Πούλεν και ο Τζέιμς Ουάιτ, κι έναν τύπο (βλ. Χένρι Ουόκερ) που βρίσκεται στα μέρη μας, δίχως προτέρα ευρωπαϊκή εμπειρία.

Ακόμη κι έτσι πάντως, η κροατική ομάδα κατάφερε να πάρει την πρόκριση στο Top 16, πετώντας εκτός συνέχειας την Αρμάνι Μιλάνο, από την οποία ηττήθηκε μεν εντός έδρας (85-82) την προτελευταία αγωνιστική της regular season, πλην όμως υπερασπίστηκε το +9 (77-68) της νίκης στο παιχνίδι που έγινε επί ιταλικού εδάφους. Η συνέχεια βέβαια δεν μπορούσε να περιλαμβάνει πολλά περισσότερα, αφού μετά τις δύο νίκες στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του Top 16, ακολούθησαν εφτά διαδοχικές ήττες. Ένα σερί που τερματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ήρθε η επιβλητική νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, στο πιο... άσχημο βράδυ στην καριέρα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Euroleague.

Το παράδοξο με την Τσεντεβίτα είναι πως μέχρι στιγμής μετρά περισσότερες νίκες μακριά από το Ζάγκρεμπ, παρά στην έδρα της. Οι "κόκκινοι" έχουν κερδίσει εκτός έδρας την Αναντολού Εφές (81-75), την Αρμάνι μιλάνο (77-68), τη Λιμόζ (78-69) και την Νταρουσάφακα (79-72), ενώ στην κροατική πρωτεύουσα τα έχουν καταφέρει μόνιο κόντρα σε Λαμποράλ Κούτσα (76-67), Αναντολού Εφές (84-80) και Φενέρμπαχτσε (89-59).

Βάσει στατιστικών δεν πρόκειται πάντως για κάποιο... μεγαθήριο. Βλέπετε, βρίσκεται χαμηλά σε βασικές κατηγορίες όπως η επίθεση (13η με 74.6 πόντους), η άμυνα (13η με 82.2 πόντους), οι ασίστ (14η με 15.2), τα δίποντα (11η με 51.9%) και τα τρίποντα (12η με 33.7%). Όχι ότι ο Παναθηναϊκός τα καταφέρνει πολύ καλύτερα σε κάποιες εξ αυτών, αφού το "τριφύλλι" βρίσκεται μόλις μία θέση πιο πάνω σε ό,τι αφορά την επιθετική παραγωγικότητα (12ος με 75.4 πόντους), αλλά και τρεις χαμηλότερα στα σουτ τριών πόντων (15ος με 31.6%).

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η εν γένει παρουσία της Τσεντεβίτα στηρίζεται επί της ουσίας σε δύο παίκτες. Τον Τζέικομπ Πούλεν (στην περιφέρεια) και τον Μίρο Μπίλαν (στη ρακέτα). Ο πρώτος μετρά 13.8 πόντους με 50% στα δίποντα και 32.5% στα τρίποντα, ενώ ο δεύτερος έχει 13.5 πόντους με 55.5% στα δίποντα και 6.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ