EUROLEAGUE

Η Τσεντεβίτα επιμένει... κροατικά

Η Τσεντεβίτα επιμένει... κροατικά

Η Τσεντεβίτα τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει να στηρίζεται σε γηγενείς παίκτες κι αυτό έκανε και φέτος. Δείτε ποιες ομάδες... ξέχασαν τους παίκτες της πατρίδας τους και ποια δεν έχει κανέναν Αμερικανό

Η Euroleague είναι μία τεράστια πρόκληση για κάθε ομάδα. Άλλοι ξεκινάνε με στόχο να κατακτήσουν το τρόπαιο, άλλοι για να βρεθούν στο Final Four κι άλλοι θα είναι ευχαριστημένοι αν προκριθούν στο TOP 16. Οι στόχοι μπορεί να μην είναι ίδιοι, όμως το πάθος για διάκριση είναι κοινό σε όποιον συμμετέχει σε αυτή τη διοργάνωση.

Κάτι ακόμα που αλλάζει είναι η... τακτική κι η φιλοσοφία που ακολουθεί κάθε ομάδα για να φτάσει στη διάκριση. Άλλοτε από λόγους οικονομικούς κι άλλοτε για λόγους αρχών κάποιοι προτιμούν να στηρίζονται στην εγχώρια αγορά κι άλλοι να έχουν έναν πιο... πολυπολιτισμικό αέρα.

Όπως και πέρσι όταν και δεν είχε κανέναν Αμερικανό στο ρόστερ έτσι και φέτος η Τσεντεβίτα έδειξε ότι στηρίζει την ντόπια αγορά. Οι πρωταθλητές Κροατίας είναι η ομάδα με τους λιγότερους ξένους στη διοργάνωση, καθώς το ρόστερ της αριθμεί μόλις 3! Δύο Αμερικανούς (Τζέικομπ Πούλεν, Τζέιμς Ουάιτ) και έναν Βόσνιο (Νεμάνια Γκόρντιτς).

Η Τσεντεβίτα επιμένει... κροατικά
INTIME SPORTS

Στην... δεύτερη θέση των ομάδων με τους λιγότερους ξένους έχουμε κι ελληνική παρουσία, καθώς ο Παναθηναϊκός, η Ζαλγκίρις και η Ζιελόνα Γκόρα αριθμούν 5 μη γηγενείς παίκτες. Η περίπτωση των Λιθουανών, ωστόσο, έχει μία ιδιαιτερότητα κι αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας Αμερικανός στη φαρέτρα του Γκιντάρας Κράπικας.

Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση βρίσκουμε την Μάλαγα, η οποία έχει επιλέξει να δώσει επαγγελματική στέγη σε 11 παίκτες που η... σκούφια τους δεν κρατάει από την Ιβηρική χερσόνησο, ενώ από κοντά ακολουθούν Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Λαμποράλ Κούτσα που έχουν από 10.

Η Τσεντεβίτα επιμένει... κροατικά

Το ιδιαίτερο στοιχείο που βγαίνει βλέποντας τα ρόστερ των ομάδων και τους ξένους που διατηρούν έχει να κάνει με τις Ισπανικές ομάδες. Οι 4 σύλλογοι από την Ιβηρική χερσόνησο που συμμετέχουν στη διοργάνωση δίνουν δουλειά σε 40 μη Ισπανούς (!) κάτι που σημαίνει ότι οι γηγενείς παίκτες παίρνουν δύσκολα ευκαιρίες για να αγωνιστούν στο υψηλότερο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Η λίστα των ομάδων με τους ξένους που διαθέτουν

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: 3 μη γηγενείς (2)

ΕΦΕΣ: 7 μη γηγενείς (3)

ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ: 8 μη γηγενείς (2)

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: 4 μη γηγενείς (1)

ΤΣΣΚΑ: 8 μη γηγενείς (4)

ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ: 7 μη γηγενείς (5)

ΣΑΣΑΡΙ: 7 μη γηγενείς (5)

ΑΡΜΑΝΙ: 8 μη γηγενείς (5)

Η Τσεντεβίτα επιμένει... κροατικά

Η Ζαλγκίρις είναι η μοναδική ομάδα χωρίς Αμερικανό στο ρόστερ. Ένας Καναδός κι ένας Αυστραλός είναι οι μόνοι από άλλη ήπειρο

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: 10 μη γηγενείς (1)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: 10 μη γηγενείς (5)

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: 9 μη γηγενείς (3)

ΧΙΜΚΙ: 7 μη γηγενείς (4)

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ: 10 μη γηγενείς (2)

ΛΙΜΟΖ: 6 μη γηγενείς (4)

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ: 7 μη γηγενείς (4)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: 7 μη γηγενείς (5)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: 6 μη γηγενείς (3)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: 5 μη γηγενείς (1)

ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ: 6 μη γηγενείς (5)

Η Τσεντεβίτα επιμένει... κροατικά

Η Μάλαγα είναι η ομάδα με τους περισσότερους ξένους. Έντεκα μη Ισπανούς έχει στη σύνθεση της

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: 9 μη γηγενείς (2)

ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ: 5 μη γηγενείς (2)

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ: 6 μη γηγενείς (4)

ΜΑΛΑΓΑ: 11 μη γηγενείς (2)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: 5 μη γηγενείς (0)

* Εντός της παρένθεσης είναι οι Αμερικάνοι που διατηρεί στο ρόστερ της η κάθε ομάδα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ