EUROLEAGUE

Μπουντιβέλνικ - Μπαρτσελόνα 74-84

Μπουντιβέλνικ - Μπαρτσελόνα 74-84

Πιο δύσκολα απ' ότι δείχνει το τελικό 74-84 κατάφερε η Μπαρτσελόνα να ξεπεράσει το εμπόδιο της μαχητικής Μπουντιβέλνικ. Ο Ναβάρο ισοφάρισε τον Τσαρτσαρή σε συμμετοχές στην Euroleague!

Συνέχεια στις νίκες αλλά όχι στις καλές εμφανίσεις έδωσε η Μπαρτσελόνα που κέρδισε με 74-84 την Μπουντιβέλνικ μέσα στο Κίεβο. Οι Ουκρανοί για περίπου 30 λεπτά ήταν καλύτεροι, όμως ξέμειναν από δυνάμεις, ενώ πλήρωσαν και την διαφορά βάθους που υπάρχει στα δύο ρόστερ. Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι πύργοι Τόμιτς και Ντόρσεϊ, οι οποίοι σημείωσαν 18 και 16 πόντους αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη εξαιρετικός σε ακόμα έναν αγώνα ήταν ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς που σταμάτησε στους 21.

Τα στατιστικά του αγώνα

Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο έγραψε ιστορία στην Ουκρανία, καθώς με αυτήν του την συμμετοχή έφτασε τις 239 στην διοργάνωση ισοφαρίζοντας έτσι τον Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος είναι στη δεύτερη θέση της λίστας. Πλέον ο Ισπανός γκαρντ κυνηγάει τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή με 252 συμμετοχές.

Ο αγώνας

Με ενθουσιασμό και όντας καλά στημένη ξεκίνησε το παιχνίδι η Μπουντιβέλνικ, η οποία με τους πρώην παίκτες της ACB, Λαβρίνοβιτς - Ντάουνς και τον Σάμερς βρέθηκε να προηγείται με 9-6 στο 3'. Η Μπαρτσελόνα μπορεί να μην ήταν αυτή που όλοι περιμέναν, όμως με όπλα την εμπειρία και την μεγάλη διαφορά ποιότητας επέβαλε τον ρυθμό της και πήρε τα ηνία στο σκορ (14-18 στο 7'). Οι γηπεδούχοι επέμεναν να προσπαθούν να απειλήσουν από την περιφέρεια χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση (1/6 στα δίποντα) την ίδια ώρα που οι "μπλαουγκράνα" τροφοδοτούσαν την υπερπλήρης φροντ λάιν τους (10/13 δίποντα - 10 πόντους σε 6 λεπτά ο Τόμιτς). Οι βοήθειες στην άμυνα και η ομαδικότητα στα ριμπάουντ κράτησαν τους Ουκρανούς κοντά στο σκορ έπειτα από 10 λεπτά αγώνα (21-24).

Ισορροπημένο ήταν το δεύτερο δεκάλεπτο, όμως η Μπαρτσελόνα στην επίθεση παρουσιαζόταν φλύαρη, ενώ η Μπουντιβέλνικ με ενέργεια, πάθος και τον φοβερό Ντάριους Λαβρίνοβιτς (14π., σε 13 λεπτά) πάλευε να βρίσκεται κοντά στο σκορ (33-33 στο 4'). Με τους παίκτες του Πασκουάλ να μην αποδίδουν αυτό που θα μπορούσαν και την αστοχία στα τρίποντα να επιβαρύνει την κατάσταση το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι (41-40 στο 17'). Για την ομάδα του Κιέβου βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Νταχουάν Σάμερς και ο Μίκα Ντάουνς ανέβασαν την επιθετική τους παραγωγικότητα δίνοντας ένα στήριγμα στον Λαβρίνοβιτς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μπουντιβέλνικ να ολοκληρώσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη με 48-46.

Με ξέσπασμα της Μπαρτσελόνα ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς οι φιλοξενούμενοι χωρίς να πατήσουν ιδιαίτερα το γκάζι έτρεξαν ένα επιμέρους 8-2 μπαίνοντας σε θέση οδηγού (50-54 στο 25'). Στην αντίπερα όχθη η ομάδα του Μπάγκατσκις έδειχνε να ξεμένει από δυνάμεις αλλά και από ηγέτη, καθώς ο Λαβρίνοβιτς δυσκολευόταν να κάνει όσα έκανε στα πρώτα 20 λεπτά. Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε τελικά με τους "μπλαουγκράνα" να κερδίζει με 56-62.

Όπως τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο έτσι συνεχίστηκε το τέταρτο, καθώς η Μπαρτσελόνα χωρίς να παίζει ιδιαίτερα καλό μπάσκετ κατάφερνε να αυξάνει τη διαφορά της χτυπώντας κοντά στο καλάθι (60-68 στο 32'). Με καλάθι του Νάχμπαρ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν για πρώτη φορά να ξεφύγουν με διψήφια διαφορά (62-72 στο 34') κάτι που φάνηκε να αδειάζει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία των παικτών της Μπουντιβέλνικ. Το τελικό 74-84 ήρθε φυσιολογικά με βάση την εικόνα του παιχνιδιού στο τέλος, καθώς οι Ουκρανοί δεν είχαν δυνάμεις να παλέψουν για να αλλάξουν το ρου του αγώνα.

Τα στατιστικά του αγώνα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ