EUROLEAGUE

Χάκετ: "Δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι σε κάποιον"

Χάκετ: "Δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι σε κάποιον"
EUROKINISSI

Ο Ντάνιελ Χάκετ επιστρέφει -ως αντίπαλος πλέον- στην Ελλάδα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods (19/10, 21:15) και μιλάει στο Sport24.gr για τη... γερμανική περιπέτειά του. Το "ψηστήρι" του Αντρέα Τρινκιέρι, οι λόγοι που τον ώθησαν να πει το "ναι" στην πρόταση της Μπάμπεργκ και η σιγουριά που έχει για το νέο βήμα στην καριέρα του.

Δεν έχουν περάσει παρά μερικοί μήνες από την στιγμή που ο Ντάνιελ Χάκετ εγκατέλειψε την Ελλάδα και η μοίρα (βασικά η EuroLeague) τα έφερε έτσι ώστε να τον ξαναδούμε γρήγορα στα μέρη μας. Με τη φανέλα της Μπάμπεργκ πλέον, ο 30χρονος πλεϊμέικερ έρχεται στην Αθήνα για βοηθήσει τη γερμανική ομάδα να πάρει τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό Superfoods στο ΟΑΚΑ. Στη διετία που αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού, πανηγύρισε τρεις φορές στο "σπίτι" του "αιωνίου" αντιπάλου.

Έχει λοιπόν το know how της κατάστασης, αν και είναι σαφές πως η Μπάμπεργκ δεν θα μπει στο γήπεδο με τις ίδιες πιθανότητες που έμπαινε ο Ολυμπιακός. Το "τριφύλλι" (στα χαρτιά τουλάχιστον) είναι πιο γεμάτη ομάδα, με μεγαλύτερο βάθος και ικανότητα να προσαρμοστεί σε κάθε περίσταση -άσχετα αν δεν έδειξε κάτι τέτοιο πριν από μία εβδομάδα στη Βαρκελώνη.

Ο Ντάνιελ Χάκετ λοιπόν επισκέπτεται ξανά το ΟΑΚΑ, με ξεκάθαρη αποστολή να οδηγήσει την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι στο "διπλό". Στη νέα του περιπέτεια άλλωστε, έχει πολύ πιο ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε σχέση με αυτά που έκανε επί μία διετία στον Ολυμπιακό. Λίγες ώρες πριν ξαναπατήσει το παρκέ του ΟΑΚΑ, ο 30χρονος πλεϊμέικερ μίλησε στο Sport24.gr, με την πρώτη ερώτηση να αφορά σε αυτό ακριβώς: τον ρόλο του και το πόσο διαφορετικός είναι σε σχέση με όσα έκανε με τη φανέλα του Ολυμπιακού.

" Κοίτα, κάθε ομάδα είναι διαφορετική, όπως διαφορετική είναι κι η έννοια του ηγέτη. Εξαρτώνται όλα από τους παίκτες που έχεις γύρω σου. Στη Σιένα, είχα περισσότερο ελεύθερο χώρο για να επιτεθώ και γενικά να είμαι πιο δραστήριος. Στον Ολυμπιακό είχα περιορισμένο χώρο, κάτι που ήταν φυσιολογικό. Ήμουν ένας νέος παίκτης, σε μια ομάδα με πολλούς καλούς παίκτες, αυτό ήταν κάτι που το περίμενα. Στην Αρμάνι Μιλάνο, όπου έπαιξα ενδιάμεσα, είχα έναν διαφορετικό ρόλο. Τώρα, στην Μπάμπεργκ, θα δούμε ποιος θα είναι ο ρόλος μου, είμαι ακόμη σε μια φάση που μαθαίνω και προσαρμόζομαι", απάντησε με ειλικρίνεια και διάθεση να ξεκαθαρίσει πως αντιλαμβανόταν πλήρως πως η αποστολή του στον Ολυμπιακό ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που έχει τώρα στην Μπάμπεργκ.

Χάκετ: "Δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι σε κάποιον"

" Όλες οι ομάδες που βρίσκονται στην EuroLeague είναι στο κορυφαίο επίπεδο, οπότε δεν θεωρώ πως η μεταγραφή μου στην Μπάμπεργκ αποτελεί πισωγύρισμα ή πρόοδο. Είναι στο ίδιο επίπεδο. Κι ο Ολυμπιακός χρειαζόταν στην αρχή χρόνο για να πετύχει αυτό που χρειαζόταν. Αυτό κάνουμε κι εμείς εδώ: ωριμάζουμε και μεγαλώνουμε μέρα με τη μέρα. Θέλουμε να φτάσουμε ψηλά και σε σημείο να διεκδικήσουμε κάτι καλό στην EuroLeague. Αυτό χρειάζεται χρόνο και είμαι πολύ χαρούμενος που αποτελώ μέρος αυτής της διαδικασίας", εξήγησε θέλοντας να βάλει πρόωρο τέλος σε οποιαδήποτε υπόνοια... υποβάθμισης της ομάδας του σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Όπως επίσης δεν έχει κάτι να αποδείξει σε κάποιον, ή να πείσει με την παρουσία του. Ξέρει ποιος είναι, ξέρει τι μπορεί να κάνει και πως να λειτουργήσει. Δεν είναι... χθεσινός: " Όχι, δεν το βλέπω έτσι, ότι πρέπει να αποδείξω κάτι. Ίσως πριν από μερικά χρόνια να το έβλεπα έτσι. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, να ξεχωρίσω με την επιθετικότητα με την οποία αντιμετωπίζω κάθε φάση στο παρκέ. Θέλω να δώσω στην Μπάμπεργκ τα ηγετικά μου χαρακτηριστικά και την εμπειρία μου, για να έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον".

Φυσικά, η μετακίνησή του στη γερμανική ομάδα συνδυάστηκε από πολλούς από την παρουσία του Αντρέα Τρινκιέρι. Ότι δηλαδή ο συμπατριώτης προπονητής του έπαιξε ρόλο στην τελική του απόφαση. Ο Ντάνιελ Χάκετ συμφώνησε με αυτή τη θεωρία, εστιάζοντας σε κάτι εξίσου σημαντικό: το χρονικό σημείο που χτύπησε το τηλέφωνό του και άκουσε τα λόγια του 49χρονου τεχνικού.

Χάκετ: "Δεν χρειάζεται να αποδείξω κάτι σε κάποιον"

Μετά τον τραυματισμό που είχα πέρσι τον Δεκέμβριο, το μέλλον μου ήταν αβέβαιο. Όταν έγινε γνωστό πως ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό μου, ο Αντρέα (Τρινκιέρι) με πήρε τηλέφωνο. Είχαν περάσει μόλις τέσσερις ώρες από την στιγμή που διέρρευσε η είδηση, όταν με πήρε. Γι αυτό είχα ένα πολύ καλό προαίσθημα, κατάλαβα πως υπήρχε κάποιος που πίστευε σε μένα και το ταλέντο μου, κάποιος που με ήθελε πολύ στην ομάδα του. Αυτό μου έδωσε πολύ μεγάλο κίνητρο να επιστρέψω πιο δυνατός και να είμαι σε θέση να βοηθήσω την ομάδα. Ήθελα να πάει καλά η αποθεραπεία μου και να γυρίσω πιο δυνατός από πριν. Πέραν αυτού, μίλησα με τον Νικολό Μέλι και τον Νίκο Ζήση, που μου είπαν τα καλύτερα για την ομάδα. Όπως έδειξε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια, ο τρόπος με τον οποίο παίζουν, το πως έχουν εξελιχθεί και ωριμάσει οι παίκτες εδώ, όλα αυτά έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου να πω το "ναι" στην Μπάμπεργκ. Απέρριψα άλλες προτάσεις για να έρθω εδώ", σχολίασε χαρακτηριστικά.

Όσο για τον ρόλο που του έχει δώσει ο Αντρέα Τρινκιέρι; " Αυτό που μου είπε στην πρώτη μας επαφή δεν ήταν τακτικό, αλλά ψυχολογικό. Να είμαι χαρούμενος και να απολαύσω αυτό που κάνω, κι αυτό θέλω να κάνω εδώ (γελάει). Θα πρέπει να αφήσω ελεύθερο τον εαυτό μου και να τον αφήσω να λειτουργήσει καλά μέσα από το σύστημα της ομάδας. Φυσικά έχω κι έναν ρόλο... δασκάλου για κάποια νέα παιδιά, όπως ο Αλεκσέι Νίκολιτς και ο Μάοντο Λο. Όπως επίσης και για τον Όγκουστιν Ράμπιτ, που είναι επίσης πρωτάρης στην EuroLeague. Με την εμπειρία μου θέλω να δώσω έξτρα ώθηση στην ομάδα. Ο Ρίκι (Χίκμαν) και ο Νίκος (Ζήσης) είναι παιδιά που έχουν χρόνια εμπειρίας και μαζί με εμένα εγγυώνται τη βοήθεια στον προπονητή, αποτελώντας ασφάλεια για την εφαρμογή του πλάνου", απάντησε και κατέληξε εστιάζοντας στη ζωή στη Γερμανία, σε μία πόλη που είναι πιο ήσυχη και ήρεμη σε σχέση με την Αθήνα:

" Ήξερα από πριν κάποια από τα παιδιά, όχι όλα. Είμαστε σίγουρα μια καλή ομάδα. Η Μπάμπεργκ είναι μία πολύ όμορφη πόλη. Μου αρέσουν οι μικρές πόλεις, γιατί κι εγώ από μία τέτοια κατάγομαι. Είναι ένα μέρος που νιώθεις γρήγορα άνετα και αφοσιώνεσαι σε όσα γίνονται στο γήπεδο. Είμαι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος παρακολουθεί τα παιχνίδια, από το πόσοι έρχονται στο γήπεδο κάθε φορά. Μιλάμε για το Νο1 άθλημα στην πόλη. Πέρα από αυτό, η ζωή γενικά είναι εξαιρετική. Υπάρχουν πολλά ποτάμια, λίμνες και γενικά είναι όλη η περιοχή γεμάτη πράσινο. Ιδανικό περιβάλλον για την οικογένειά μου".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ