EUROLEAGUE

Ο Μίτροβιτς επιστρέφει "σπίτι" του ως αντίπαλος

Ο Μίτροβιτς επιστρέφει "σπίτι" του ως αντίπαλος
HTTP://WWW.INFRANKEN.DE

Έπειτα από μία 5ετία στον Ερυθρό Αστέρα ο Λούκα Μίτροβιτς επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Βελιγράδι με την φανέλα της Μπάμπεργκ. Και σίγουρα αυτό δεν θα είναι εύκολο.

Ο Λούκα Μίτροβιτς αγάπησε τον Ερυθρό Αστέρα. Τα 5 χρόνια που φόρεσε την φανέλα της ομάδας πέρασε πολλά, καλά και άσχημα, έγινε αρχηγός του, πανηγύρισε τίτλους, στεναχωρήθηκε στις ήττες. Τώρα όμως έχει έναν άλλο στόχο: Να “πληγώσει” την ομάδα που αγάπησε.

Τα οικονομικά προβλήματα του Ερυθρού Αστέρα τον υποχρέωσαν να δώσει ό,τι καλύτερο είχε το καλοκαίρι. Ένα από τα πλέον επιφανή “διαμάντια” του ήταν ο αρχηγός του, Λούκα Μίτροβιτς, ο οποίος ήταν και από τους πρώτους που έφυγαν. Η ομάδα που εμφανίστηκε στο προσκήνιο και τον “άρπαξε” ήταν η Μπάμπεργκ. Και ήδη δρέπει τους καρπούς της επένδυσής της.

Ο Μίτροβιτς έχει εξελιχθεί ήδη σε πολύτιμο γρανάζι στη μηχανή του Αντρέα Τρινκίερι. Στο γερμανικό πρωτάθλημα είναι ο πιο σταθερός σε απόδοση παίκτης της ομάδας, έχοντας 11.6 πόντους, 6.6 ριμπάουντ και 2 ασίστ μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχής. Στην EuroLeague είναι πιο “μαζεμένος”, αριθμώντας 4.8 πόντους και 4.3 ριμπάουντ ανά αγώνα σε 18 λεπτά συμμετοχής. Η επένδυση των Γερμανών θεωρείται μέχρι στιγμής πετυχημένη.

Ο Μίτροβιτς δεν είναι από τους παίκτες που εντυπωσιάζουν με τα προσόντα τους. Αποτελεί όμως έναν κλασικό Σέρβο ψηλό, ο οποίος ξέρει τα βασικά του μπάσκετ και είναι υπερπολύτιμος για κάθε ομάδα που ξέρει πώς να τον χρησιμοποιεί. Και η Μπάμπεργκ δείχνει ότι ξέρει πώς να τον χρησιμοποιεί. Τώρα βέβαια καλείται και να τον στηρίξει σε μία φορτισμένη στιγμή για αυτόν.

Κόντρα στην ομάδα που λάτρεψε

Ο Μίτροβιτς επιστρέφει "σπίτι" του ως αντίπαλος
EUROLEAGUE.NET


Σε μερικές ώρες η Μπάμπεργκ θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα (19:00, LIVE Blog από το Sport24.gr). Τον αήττητο στην έδρα του Ερυθρό Αστέρα στην στην EuroLeague για την ακρίβεια. Η πρωταθλήτρια Γερμανίας από την πλευρά της μετράει δύο σερί νίκες, κόντρα σε Μάλαγα και Μπασκόνια. Και πολύ θα ήθελε να τριτώσει το καλό, ελπίζοντας και στην βοήθεια του Μίτροβιτς.

Ο Σέρβος φόργουορντ ανδρώθηκε στον Ερυθρό Αστέρα. Πήγε 19χρονο παιδί με προοπτική και στο μεσοδιάστημα έγινε αρχηγός, ντραφτ από τους Σαν Αντονιο Σπερς στο ΝΒΑ και τελικά έτοιμος παίκτης. Τώρα καλείται να δείξει και τι έμαθε όλα αυτά τα χρόνια στο Βελιγράδι, μπροστά στο κοινό που τον αγάπησε, τον στήριξε στις δύσκολες στιγμές – όπως όταν τραυματίστηκε σοβαρό στο γόνατο την σεζόν 2015/16 – και τώρα είναι αναγκασμένο να στραφεί εναντίον του. Έστω και μόνο για τα 40 λεπτά του αγώνα.

Ο Μίτροβιτς ξέρει καλύτερα από τον καθένα την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι “ερυθρόλευκοι” του Βελιγραδίου. Έχει πάρει πολλές φορές δύναμη από τις φωνές τους. Τώρα θα κληθεί για πρώτη φορά να δει την... άλλη πλευρά. Δεν θα είναι εύκολο να το διαχειριστεί. Δεν έχει όμως άλλη επιλογή από το να μπει απλώς στο παρκέ και να τα δώσει όλα. Όπως έκανε δηλαδή τόσα χρόνια φορώντας την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ